Endless Love & Autumn In My Heart

by - Friday, June 08, 2012



Dua-dua telenovela ini ana ikuti dan tiap-tiap kali menonton mesti nangis...kuat sungguh jalan ceritanya hingga kita pun ikut sama emosi yang di mainkan karektor pelakon-pelakonnya.Masa tayangan Autumn In My Heart dulu dalam versi Korea dah agak lama dimainkan di TV3,tapi yang kali ini Endless Love versi Filipina rasanya lebih touching lagi sebab pelakon-pelakonnya memang ana suka tengok.Dindong Dantes dengan Marian Rivera dah memang ana suka dari Marimar dan Stairways To Heaven lagi.Apa-apapun kat sini ana nak kongsi serba sedikit tentang bintang-bintang kedua-dua siri best ini..... dan kenangan-kenangan dalam drama-drama ini....


Autumn In My Heart


- di arahkan oleh Yoon Seok - Ho

- terbitan KBS, Korea Selatan pada tahun 2000




Telenovela Autumn In My Heart:







Pelakon-pelakon watak Autumn In My Heart:


Song Seung Heon ( Yoon Joon - Suh) 



Song Hye Kyo ( Yoon/Choi Eun Suh)






Won Bin (Han Tae Seok)





Endless Love ,Telenovela Filipina

- Pengarah : Mac Alejandre

-Terbitan GMA Filipina






Pelakon-pelakonnya Endless Love :

Dindong Dantes (Johnny Dizon)


-Jose' Sixto Raphael Gonza'les Dantes III


- d.o.b:2nd August 1980





Marian Rivera ( Jenny Dizon/Jenny Cruz)


-Marian Gracia Rivera


-d.o.b: 12th August 1984




Dennis Trillo ( Andrew Tantoco )


- Abelardo Dennis Florencio Trillo Ho


-d.o.b: 12th May 1981






Nadine Samonte ( Shirley Cruz/Shirley Dizon)

- Nadine Burgos Eidloth

-d.o.b: 2nd March 1988






Bela Padilla ( Yumi Ramirez)


-Krista Valle Sullivan


-d.o.b:3rd May 1991



















sumber rujukan: Wikipedia dan Google Image serta Youtube.

You May Also Like

1 comments

  1. Cite Endless love ni mak mentua ina yg suka follow..hehe..Ina dah mls nak follow cite skrg ni.

    ReplyDelete