Keindahan Flora di Bukit Fraser

by - Friday, February 28, 2014

Penutup entri untuk bulan Februari, ana kongsikan beberapa keping foto keindahan flora di Bukit Fraser yang ana kunjungi awal bulan lalu.Entri tempat-tempat menarik di Bukit Fraser bolehlah ke SINI.

Bila berkunjung ke tempat-tempat sejuk ni pasti keindahan alam semulajadi serta tumbuhan bunga-bungaan yang menarik hati khususnya kaum hawa.Walaupun tak banyak terdapat bunga-bungaan malahan tiada nurseri pokok-pokok bunga disini namun terdapat taman-taman awam yang dihias bunga-bungaan pelbagai jenis.Jauh berbeza dengan Cameron Highland.Jom cuci mata lihat keindahan bunga-bungaan ciptaan Maha Sempurna...

Bunga-bungaan berwarna pink
Ana dapati memang banyak pokok-pokok bunga ros hidup subur di sini.Pohonnya rendang dan lebat berbunga khasnya yang berwarna 'pink'.Harum dan wangi sekitar masjid Bukit Fraser dengan haruman kuntuman ros.

Bunga-bungaan berwarna biru (tengah: hydrangea)

Bunga lili dan anthurium merah

Bunga-bungaan kecil berwarna merah



Ana tak dapat untuk menamakan bunga-bungaan di atas kerana kurang mahir dan selepas mengGooglepun tidak banyak info yang dapat dikongsikan.Cukup sekadar menjamu mata dengan melihat betapa indah ciptaan Tuhan Yang Maha Berkuasa.Segala Puji Hanya Bagi Allah Tuhan Sekalian Alam.


~berkongsi keindahan disini~

You May Also Like

12 comments

  1. Replies
    1. memang sejuk sha masa kak ana kat sana hari tu..hehe

      Delete
  2. Assalamualaikum kak ana, cantiknya! nak sangat pergi Fraser Hill ni ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam sheila: sayang lepas pantang nanti boleh pi sana kay..hehe

      Delete
  3. Replies
    1. memang cantik kan Thiqi...mesti rindu bunga2 kat tanahair ni..

      Delete
  4. kalo zara smpai kat sni.. confirm xnak balek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik sampai bila tak nak baliknya Zara..??hehe

      Delete
  5. bukit fraser tak sampai lagi.
    genting dah jejak kaki.
    tunggu honeymoon la nanti..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai sangatlah utk honeymoon Nick,sejuk dan privacy tempatnya,kak ana cadangkan di Ye Olde Smoke House,Bukit Fraser..hehe

      Delete
  6. subhanallah kak..cantiknya pemandangan..
    sejuk mata sya mlihatnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maha Suci Allah,ciptaanNya yang amat indah...

      Delete