sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Isnin, 3 Februari 2014

Pulut Durian


Pulut Durian

Pulut durian

Bagi penggemar buah durian, pulut durian ni memang salah satu cara menikmati keenakkan raja buah ini. Beras pulut (yang paling sedap gunakan pulut susu) di tanak atau dikukus, santan pekat di blend dengan air masak dicampurkan secubit garam serta sedikit gula dan dinikmati bersama seulas durian segar.Memang lemak berkrim rasanya bagi yang gemar akan buah durianlah.

~berkongsi selera~

16 ulasan:

  1. Balasan
    1. satu hari nanti cuba kay Siara Elina

      Padam
  2. adei kak ana. bak mai sikittt. dapnyaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. nina: hehe sempat lagi ajak abang gi makan durian ni sebelum due date..

      Padam
  3. Saya tak suka durian kak Ana... cube tukar durian tu dgn mangga.... mmmm, dapnyeeeee.... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. wafee sama dengan kak ana tak berapa suka durian tapi anak2 dengan suami mmg feveret depa lah..sedap gakkan mangga pulut..

      Padam
  4. lamanya tak makan pulut derian ni...sedappp tau feberettt

    BalasPadam
    Balasan
    1. tunggu ada rezeki bolehlah makan semula Ena.

      Padam
  5. akak pos dekat azwar sikit..NAk juga!! =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kesian azwar...kalau lah boleh ye dik kak ana poskan..tapi ni ambil kat entri jelah ye..hehe

      Padam
  6. pulut durian mmg sedap. kat kg saya, setiap tahun akan diadakan kenduri pulut durian sempena gotong royong mmebersihkan tanah perkuburan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. seronoknya gotong royong pastu makan pulut durian ramai2...tq shameel iskandar..

      Padam
  7. isk isk.. dah lah waktu lunch ni... tempting betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha sabar nizam..ada ke musim durian di Ganu laa ni :)

      Padam