Pulut Durian

by - Monday, February 03, 2014


Pulut Durian

Pulut durian

Bagi penggemar buah durian, pulut durian ni memang salah satu cara menikmati keenakkan raja buah ini. Beras pulut (yang paling sedap gunakan pulut susu) di tanak atau dikukus, santan pekat di blend dengan air masak dicampurkan secubit garam serta sedikit gula dan dinikmati bersama seulas durian segar.Memang lemak berkrim rasanya bagi yang gemar akan buah durianlah.

~berkongsi selera~

You May Also Like

16 comments

  1. Replies
    1. satu hari nanti cuba kay Siara Elina

      Delete
  2. adei kak ana. bak mai sikittt. dapnyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina: hehe sempat lagi ajak abang gi makan durian ni sebelum due date..

      Delete
  3. Saya tak suka durian kak Ana... cube tukar durian tu dgn mangga.... mmmm, dapnyeeeee.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wafee sama dengan kak ana tak berapa suka durian tapi anak2 dengan suami mmg feveret depa lah..sedap gakkan mangga pulut..

      Delete
  4. lamanya tak makan pulut derian ni...sedappp tau feberettt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu ada rezeki bolehlah makan semula Ena.

      Delete
  5. akak pos dekat azwar sikit..NAk juga!! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian azwar...kalau lah boleh ye dik kak ana poskan..tapi ni ambil kat entri jelah ye..hehe

      Delete
  6. pulut durian mmg sedap. kat kg saya, setiap tahun akan diadakan kenduri pulut durian sempena gotong royong mmebersihkan tanah perkuburan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronoknya gotong royong pastu makan pulut durian ramai2...tq shameel iskandar..

      Delete
  7. isk isk.. dah lah waktu lunch ni... tempting betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sabar nizam..ada ke musim durian di Ganu laa ni :)

      Delete