sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Rabu, 2 April 2014

Ais Krim Goreng

Homemade Aiskrim Goreng

homemade aiskrim goreng

Mendapat idea dari rakan blogger yang paling manis Sheila melalui IGnya, anak-anak ana mencuba untuk menghasilkan aiskrim goreng sendiri di rumah.Seperti kata Sheila modal tak banyakpun dalam RM10 boleh dapat 10 ketul aiskrim goreng.Ialah kita cuma perlukan sebuku roti saiz bonanza tu dan sekotak aiskrim mengikut perisa yang di sukai.

Aktiviti sebegini boleh di lakukan bersama anak-anak ketika waktu senggang.Tentu seronok kan..dapat makan panas-panas memang lazat dan puas dari dibeli di luar dengan harga RM2.50 seketul.Untuk melihat cara menghasilkannya bolehlah klik di DISINI (blog Sheila )

Cara buat aiskrim goreng: 

1.
cara buat aiskrim goreng
Kredit foto : http://sheilashahfiekry.blogspot.com/2014/03/homemade-aiskrim-goreng.html

2.Isi dalam plastik .Bekukan dalam dua jam :
 
Kredit foto : http://sheilashahfiekry.blogspot.com/2014/03/homemade-aiskrim-goreng.html


3. Keluarkan dan terus di goreng beberapa saat sahaja.





~berkongsi selera disini~

22 ulasan:

  1. sedapnyee tgk aiskrim malam2 nie.. yummy!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anizz aiskrim ni malam ,pagi petang pun memang zlupp ..

      Padam
  2. Assalamualaikum kak ana. hehehe makan waktu tengahari, memang nyaman aiskrim lalu kat tekak. hehehe. singgah menabung lenovo sini~~~

    sheila dah addict makan aiskrim memalam tau. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..erm kak ana anta link ke blog sheila tau untuk mereka yang nak ambil cara2 nak buatnya.. makan malam2 nanti sejuk baby..hehe

      Padam
  3. dulu-dulu femes ngan durian crepe dan aiskrim goreng..tapi tak pernah rasa lagi..macam sedap je :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang ni kak ana rasa Nick boleh buat punya very simple...try it sir.. hehe

      Padam
  4. ni kemaran saya..kak ana..erm..x pnah buat.. dapur pun jarang masuk,,kalu nak mkan beli yg frozen je he..he

    BalasPadam
    Balasan
    1. sobri: jom try buat pula nak..senang je ni..hehe

      Padam
  5. Memang Fav ni. Buat sendiri moda murah aje.

    Siapa nak HADIAH?
    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/saya-nak-join-giveaway-fuza.html

    BalasPadam
  6. SEDAPNYERRRRRRR............

    BalasPadam
  7. Bestnya aiskrim goreng. saya selalu beli yg nestle punya tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oklah tu shameel...nak mudah beli je yg ready madekan.

      Padam
  8. Anak okje suka betul ni AJ.....boleh le cuba lepas ni......

    BalasPadam
    Balasan
    1. seronok ajak anak2 buat sama-sama Okje...having fun ..

      Padam
  9. lebih puas hati buat sndiri kan kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah kak ana suka layan anak2 ni buat masakan kat dapur..hehe

      Padam
  10. wahhhh sedapnya..dh lama teringin nk buat tp tak terbuat...hehe.

    zinziemeewah

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah buat ke belum norsalihah hihi :)

      Padam
  11. Mudahnya nak buat, malas dengan rajin sahaja. Nak cuba buatlah nanti. Thank kak ana!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Most Welcome my dear, buat tau nnt update kak ana nak tengok hihi :)

      Padam