sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Rabu, 14 Mei 2014

Liebster Award 2




Sekali lagi entri Liebster Award ini ana updatekan..terasa disayangi sangat oleh adik-adik blogger yang men'tag' kak ana ni.Alhamdulillah ,walau agak lewat untuk kak ana menjawab tetapi In Syaa Allah hari ini kak ana luangkan masa untuk 3 lagi adik-adik alam maya yang ingin mengenali kak ana dengan lebih melalui sebelas soalan mereka.

Set soalan pertama dari adik Tylia  blogger muda dari Sarawak.Seronok mengenali Cik T yang awalnya malu-malu untuk menerokai dunia blog.Dari Cik T , banyak yang kak ana belajar tentang budaya dan keindahan bumi Kenyalangnya.Kita teruskan jalinan persahabatan ini selamanya dear... :

Soalan-soalan Cik T ialah:

Dan ini soalan utnuk korang jawab....hehe...
1. What is the color of your shirt that you are wearing right now? 2. What is your zodiac sign? 3. If you have a superpower, what could it be? 4. Favorite food? 5. Your favorite quotes? 6. If you could symbolize yourself as an animal, which one was your?Why? 7. Your fictional crush is... 8. What is your favorite cartoon movies? 9. What is your ambition when you were a little kid? 10. How old do you think I am (Cik Tylia)? 11. What animal do you want as your pets?

Jawapan dari kak ana :

1.Dark blue
2.I'm Capricorn my dear (kambing gurun tapi rajin mandi tau..)
3.Super Mak...boleh tak??
4.Nasi lemak rendang kerang (sedapnya makan pagi-pagi)
5.Jalinkan kasih sayang sesama makhluk di bumi ini..
6.Cat...because ramai orang sayang kucing..
7.Fictional crush kak ana... Zainal Ariff (Adi Putra dalam Sehangat Asmara tu..boleh kan..)
8.Kungfu Panda..(suka tgk dia gebu je..)
9.haha...senang je to be a teacher..
10.Dari catatan blog Cik T..kak ana rasa early twenties..
11.like always said..little cat my dear..

 Set soalan kedua datangnya dari Adinda Wafee . Ibu muda yang bekerjaya dengan dua orang cahaya mata yang comel sebagai penyeri hidupnya.Sentiasa manis senyuman dan kak ana lebih mengenali di Instagram dan blog wafee. Banyak yang dikongsikan bersama khususnya tips kesihatan.Terima kasih kerana diberikanNya kesempatan mengenali Wafee walau hanya berbicara di ruang maya..

Set soalan dari Wafee ialah:

 1. Nama panggilan yang anda suka? TAK semestinya yang orang selalu panggil.

2. Favourite colour?
3. Makanan kegemaran?
4. Plan nak anak berapa orang?
5. Hadiah paling mahal yang pernah bagi kat mak?
6. Hadiah yang teringin sangat nk bg kat mak?
7. Kereta idaman anda?
8. Dah berapa lama blogging?
9. Do you like your job/study? Hehe... Soalan kontroversi skett...
10. Tempat hangout/lepak favourite?
11. Describe ME in 3 words... Hehe.. Saje nak tau perception you all about me from my blog... Especially those yang kita tak pernah jumpa personally... One day maybe?
 
Jawapan dari kak ana buat Wafee pula..
 
1.kak ana lah..macam wafee dan adik-adik blogger lain panggil..best rasa ada ramai adik-adik.
2.pastinya Ungu..pepel kata orang putih..
3.Nasi lemak rendang kerang..kak ana pi manapun nak try macam-macam versi 
4.erm tak plan dah pun..Allah swt kurniakan kak ana dua orang puteri yang dah remaja Wafee..
5.Buah rantai emas syiling tu..lama dah masa tu kak ana masih bekerja, sekarang ni sekadar kasih sayang dan doa buat mak kak ana...
6.Pastinya menghantar mak ke tanah suci ..Hanya Allah Yang Tahu..
7.Macam-macam Wafee..hehe tapi yang masih melekat kat kepala kak ana kereta Audi lah suka logo dia tu..hehe
8.Tahun ke tiga ..makin lama makin seronok sangat dengan jalinan ukhuwah ni. 
9.Alhamdulillah kak ana seronok dengan tugas sebagai seorang surirumah menjalankan tanggung jawab pada suami dan anak-anak...
10.Jarang selalupun hujung minggu dengan famili..
11.Wafee ni..peramah,manis dan penyayang..dari pengamatan di blog dan IG..betullah tuu..hehe
 
 Ok..sekarang set soalan ketiga dari adindaku Cikgu Nasibah (mama mursyid) . Baru lagi kak ana mengenali mama mursyid, seorang guru yang manis dan happening dengan anak-anak didiknya..jalinan ukhuwah ini dieratkan lagi ruang perkongsian Instagram.Alhamdulillah semoga silaturrahim kita akan bertambah erat dan banyak yang akan kita kongsikan bersama diruang maya ini.Kak ana suka pada gaya-gaya mama dengan fesyen-fesyen muslimahnya yang sangat manis dan ayu sekali.Mesti best jadi murid cikgu kan ..

Set soalan mama mursyid ialah...macam nak exam pulak kan..cikgulah katakan..

soalan saya pulak....jeng jeng jeng


1) perkara pertama awak buat lepas bangun tido?
2)menu yang awak selalu masak untuk keluarga
3)apakah jenama handphone pertama awak?
4) permainan tradisional yang awak paling suka main masa kecik2.
5) lagu kanak2 apa yang awak paling suka nyanyi masa tadika?
6) berapa jam sehari awak habiskan masa dengan blogging?
7) subjek apa awak paling suka masa sekolah dulu ? kenapa?
8) apakah nama lain yang sesuai dengan blog my wonderful life ni?
9)macamana awak boleh terjerumus ke blog kuyu ni?
10) pandangan awak tentang blog saye... ( sekurang2 100 patah perkataan)... mueheheeh..


Jawapan dari kak ana :

1.Doa bangun tidurlah cikgu..hehe..syukur Alhamdulillah..
2.Biasanya kalau dah habis idea tu pusing-pusing balik kari ayam..
3.Alahai tak ingat..lama dah kan..faktor usia kakak awak ni...rasanya Siemen kut warna biru seketul tu..
4.Main congkak sampai sekarang pun kak ana main dengan anak-anak.
5.Yang senang hafal..lagu Twinkle Twinkle Little Star kan ..
6.Tak tentu masa kadang-kadang kalau dihembus angin malas jengok-jengok jap je..
7.Ekonomi masa form six..sebab cikgu dia hensem sangat macam Izzue Islam tu iras-iras,mana agaknya cikgu tu sekarang ye..hehe
8.Ok dah nama tu..kak ana suka ..
9.Blogwalking dan dari komen-komen menarik yang sering singgah di sini...terima kasih mama mursyid..
10.menarik dan sesuai untu pelbagai golongan,banyak tips dan kebaikan bersama yang dikongsikan.Seronok melihat aktiviti mama mursyid seharian dan Insyaa Allah pasti akan terus lagi berkongsi sesuatu yang dapat memberi manfaat kepada orang lain...(ok lulus tak cikgu..)

Sampai sini dahulu kak ana menjawab soalan-soalan dari adik-adik blogger yang disayangi.Terima kasih men'tag' kak ana dan kak ana harap dan berdoa semoga kita  akan terus menjalinkan kasih sayang disetiap ruang dan kesempatan yang di berikan olehNya..

18 ulasan:

  1. Hehe tq kak ana sudi jawab.. Lulus lah kira.. Full mark cikgu bagi.. Markah lebih sebab pandai ambik hati.. Puji melambung.. Hahah.. Btw nice knowing u sis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe ok mama..nice knowing you too dear..

      Padam
  2. Wah,mantap jawapan akak. Cik T shy-shy cat je...hehe...Ye,sama2lah kita menjaga hubungan ini....TQ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok dear..keep blogging kay Cik T.. :)

      Padam
  3. big clap clap to kak Ana.
    Jawapan mmg A

    BalasPadam
    Balasan
    1. clap clap to you too Fuza...berjaya dalam penganjuran GA..

      Padam
  4. Wah! Cayalah! KN ni belum menjawab lagi ni... tunggu hari minggu ni lah... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pe KN..depa tunggu tuuu... hehe

      Padam
  5. Balasan
    1. Zila..ni saja-saja melayan adik2 blogger yang tagging ana ...

      Padam
  6. Selamat bersegmen :-)

    Wah, meriah jugak Liebster Award ni. Ramai blogger dah join.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekadar mengeratkan tali persahabatan dunia blogger sahaja SY.. :)

      Padam
  7. akk suka tgk kartun kungfu panda?hehe sama lah kita, eh dyh mmg suka tgk kartun, skrg frozen pulak, kalau ada anak nie mesti best layan kartun sama2 huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. rajin dayah baca ye... bolehlah layan dengan anak-anak kak ana..:)

      Padam
  8. Wah kak Ana! Tq tq tq! Bukan main pujian melangit! Hehe

    N tq sebab sporting menjawab! Hehe

    Ooo dah 3 tahun kak Ana blogging ye... Patut la dah pro!

    Semoga ukhuwwah yang kite jalin ni berkekalan hingga ke jannah kan kak? Ameenn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome wafee...amin.teruskan menjalin silaturrahim antara kita..

      Padam