sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Jumaat, 9 Mei 2014

The Liebster Award




Sebagai tanda kasih sayang kak ana buat dua orang adik manis yang telah tag kak ana dalam fenomena Liebster Award Games ni, kak ana cubalah menjawab soalan-soalan yang diajukan sejujur yang mungkin ye..Erm..sebenarnya kak ana tak faham sangat macam mana nak buat entri ni,siap terjah dari satu blog ke blog sahabat lain untuk memahami konsep permainan ini dengan tepat..Harap-harap betullah ye apa yang kak ana post kan disini..kalau tak betulpun buat-buat betul jelah..let's having fun here.. :) :) :)

Set soalan pertama dari adikku Anizz Annisa :

11 soalan Untuk korang yang di tag pulak :

1. Why did you start blogging ?
2. What your favourite colour ?
3. Do you like reading? list fiction book you like..
4. What thing annoyed you much?
5. You cry when......
6. What do you dislike about blogging?
7. How many your current follower now?
8. What your favourite food?
9. Which state are you from?
10. What the best place in your state?
11. When is your birthday?
 
Jawapan dari kak ana:

1.Why??sebab kak ana nak berkongsi sesuatu yang mungkin boleh memberi kebaikan kepada pembaca di luar sana..macam kita jugalah Google untuk mencari sesuatu info dan dari blog kak ana mungkin akan ada sedikit perkongsian disitu..(panjangnya..)

2.Fav colour...kak ana suka ungu sebenarnya..

3.Suka..membaca selalunya buku-buku ilmiah keagamaan dan kekeluargaan..

4.Soalan no:4 ni ...erm apabila ada orang yang suka duduk berbual lama-lama kat rumah kita sehingga menggangu tugas-tugas harian..lebih kuranglah..

5. when something yang sangat menyentuh hati..kak ana mudah menangis sebenarnya Anizz..kadang kala cerita kartun yang sedih pun boleh nangis,rindu pada mereka yang dah tiada pun akan menangis...

6.setakad ni tak adalah yang dislike..semua yang best-best sahaja kak ana rasakan dengan silaturrahim kita ni..

7.Alhamdulillah sehingga entri ni di tulis dalam 611 orang rakan blogger tersayang bersama kak ana..

8.Fav food: nasi lemak rendang kerang..bestnya!!

9.Perak Darul Ridzuan..

10.Pastinya kampung halaman kak ana..Teluk Intan..,macam-macam ada..

11.I am capricorn..15 Januari ... (tahun lebih kurang sebaya Che Ta tu..hehehe)

Okay..harap Anizz puas hati jawapan dari kak ana kay...

Set soalan kedua dari adindaku anne nurain :

1. Tarikh lahir & umur? Hihi..
2. Asal? Nyatakan alamat tepat.. Nak gi beraya nanti.. Haha.. Skema jawapan : Lahad Datu, Sabah.
3. Suka coklat tak??
4. Haiwan yang korang nak sangat bela.
5. Tempat yang korang nak sangat pegi & kenapa?? Bagi gambar pliss..
6. Lagu yang korang layan sekarang? Senaraikan 3 lagu je..
7. Menabung syiling tak? Bagi bukti bergambar pliss.. Nak compare ngan tabung aku.. Muahahaha..
8. Kelemahan diri korang?
9. Aktiviti mencabar yang korang teringin nak buat?
10. Boleh terima tak penggunaan 'aku' oleh tuan blog ni?? Hehehe..
11. What is your first impression about me?? Cehh soklan last baru speaking.. Haha..

Jawapan dari kak ana:

1.Tarikh lahir 15hb Januari..umur sebaya che Ta tu..kategori kilauan emas dah..hehe

2.Asal:Teluk Intan,Perak sekarang menetap di Rawang,Selangor..bahaya sayang nak bagi alamat tepat nanti paparazzi cari kak lak..hehehe

3.Suka jugalah coklat-coklat ni..kalau anne belikan lagi akak suka..

4.Kucing..memang kak ana pernah bela dah pun jingga tapi dia dah tiada lagi..

5.Tempat..pastinya Tanah Suci Mekkah adikku..kerana itulah tempat yang paling diidamkan oleh setiap hambaNya yang beriman kepadaNya...Amin.

6.Lagu ye..1. Setelah kau tiada (Chakra Khan), AdaMu (Najwa Latiff), Sandiwara Cinta(Republik)..betul ke?? kak ana ni dengar je tajuk tak sure sangat..hehehe..jiwang gak kakak anne ni kan..

7.Ada tapi buat belanja sekolah anak-anak kak ana..tabung hujung minggu je habis dah...:)

8.Suka mengenang kisah lalu..kelemahanlah rasanya kan..kadang-kadang tak perlupun untuk diingati tapi macam tulah ia datang tanpa diundang..cewahhh..

9.Tak ada kut..kak ana malas sebenarnya nak memenatkan diri..faktor usia anne..

10.Boleh aje..

11.Comel...manis dan manja...

Okay..kak ana harap anne puas hati jawapan-jawapan dari kak ana kay..

Terima kasih buat adik-adik kak ana yang tag dan ingin mengenali kakakmu ini dengan lebih dekat..entri ini khas buat korang berdua dan rakan-rakan blogger yang sudi menjalinkan silaturrahim bersama ana..semoga ukhwah kita akan bertambah erat dan mendapat rahmat dariNya jua..

 
~berkongsi kasih sayang disini~

11 ulasan:

  1. thanxx a lot kak ana sudi jawab soalan anis.. btw, kite minat warne yg same..hihi.. ohhh org perak la ye..hik2.. nanti musim durian, bagi anis 1 guni ye..hahaha.. gurau2.. :) jingga tu name kucing rupenye.. mesti kak ana syg sgt kat kucing tu kan.. kite same lagi bab suke nangis tu..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. you're welcome my dear...ok nnt musim durian kak ana anta kat anizz ye..satu lori hehehe... :)

      Padam
  2. wah dapat award.. tahniah ana, tp utk jwb tag tu kdg2 perlu fikir panjang juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..saja saja je shameel melayani adik2 blogger yang rajin tag ana ni..

      Padam
  3. Sy pun bru semalam buat entry nih kak ana

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah mimi...kak ana suka sokong aktiviti2 begini bersama adik2 blogger kita ni.. tanda kasih sayang pada mereka semua..

      Padam
  4. yeayy thanks kak ana sudi jawab soklan anne.. hihihi..
    amboii kemain akak ni, retis gituu.. haha.. anne pun pernah bela kucing, tp pas kucing tu mati anne dah xnak bela kucing lg.. sedeyy la.. huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok darling... will always with you my dear anne.. :)

      Padam
  5. Saya pun nanti nak buat ni menyahut cabaran Mummydearie...excited betul :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. best juga linda,kita saling menegenali..

      Padam
  6. K Ana, kita tempat asal dekat2 je, tempat menetap pun dekat2 jugak... hehe... bolehlah datang beraya nanti... hehe ;D

    BalasPadam