WW :Budu & Tempoyak

by - Wednesday, August 06, 2014

 

Wordless Wednesday: Budu & Tempoyak


Budu & Tempoyak

Suami berasal dari Kelantan, budulah kesukaannya, ana pula orang Perak, dah tentu tempoyak pujaanku..Anda bagaimana?? ada yang tak makan pun dua-dua makanan expired ni kan..

You May Also Like

38 comments

  1. anis makan dua dua.. sedapppnyeee... hihi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai adik kak ana ni..very good..hehe

      Delete
  2. CP makan budu je..tempoyak tak makan sebab CP tak makan durian..bau pun tak leh huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budu boleh tahan lak CP ye..hehe..kak ana durian tak ngam sangat tapi tempoyak faveret..:)

      Delete
  3. Saya dua-dua pun tak makan. Pernah cuba tapi tak boleh masuk gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suziana ni urban lady lah kak ana rasa hehe..faham..memang ramai tak boleh makan ni dik.. :)

      Delete
  4. hohohoh,, sedapnya yang tempoyak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah mama makan gak tempoyak ye..very good boleh geng..hehe

      Delete
  5. acik dan suami tempoyak le..sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita acik, boleh geng kamcing ni hehe

      Delete
  6. K Ana...
    Nurul dua2 pun boleh makan... kat rumah sekarang ni tengah banyak tempoyak ni... budu jarang jumpa lah... kalau jumpa leh je telan... heheh ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cayalah Nurul, kak ana pun bawa balik dari Teluk Intan hari tu..stok tak banyak sangat lah...hehe

      Delete
  7. Saya orang Perak. Tapi tak reti makan tempoyak. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe SY..dimaafkan anak Perak tak makan tempoyak..hehe

      Delete
  8. Akak...suami sha org perak yg memg suka budu...kawen dgn sha lelagi laaaa kena suka,,,,huhu,,,tempoyak mang layaaann..nk2 smbal tmpoyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus pasangan ni..pandai Sha pilih hubby ye..boleh tukar2 selera ,macam kak ana gak Sha ni .

      Delete
  9. Replies
    1. Dah macam bola sepak lak Sobri hehe

      Delete
    2. itulah.akak tapi saya kurang tempoyak ni..walaupun org perak..budu lg la x pnah cuba ..mesti sdap kalau try

      Delete
    3. boleh saja, ada kesempatan nak cuba apa salahnya Sobri..:)

      Delete
  10. From Perak, suke sgt tempoyak!! Budu tak pernah try lagi. Rase die mcm mne ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nur as: rasanya masin jugak lah..buat dari ikan bilis. tapi kena pilih gak budu yg ok sebab ada yg baunya kuat sangat..tempoyak still the best lah ye kita org Perak ni..hehe

      Delete
  11. Kita tempoyak makanlah. Budu xpernah cuba plak... He he ^_^

    ReplyDelete
  12. Dua2 x pandai makan kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ana tahu kenapa, sebab Ed orang Johor..hehe

      Delete
  13. saya org perak dah tentulah tempoyak. mkn nasi dengan sambal tempoyak saje pun sedap. tapi budu pun mkn gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya Cikdelima merah...boleh geng dengan kak ana ni..hehe

      Delete
  14. akak org johor tak biasa mkn semua tu..malah dulu akak tak kenal pun makanan tu.
    tapi bila dah duduk kl semua akak belasah jer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kakyon, ana dulu pun masa tinggal di Perak banyak juga makanan luar tak kenal sejak berhijrah ke KL macam2 makanan dapat kita cuba dan kenali.. :)

      Delete
  15. walaupun anak kelahiran ganu tp suki tak mkn budu...huhu..tempoyak lg ler.. tak reti sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's okay dear, lain orang lain citarasanya, kak ana faham,kak ana sendiripun durian tak suka tapi tempoyak layan lak..pelik gak kan hehe

      Delete
  16. Makan je apa2 pun..tp resdung kan, tak boleh makan budu banyak. .Huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je Sal kan, semua makan tapi yelah dah resdung kena pantang jugalah kan.. :)

      Delete
  17. sua dua sy suka..tp dh resdung budi tuh xleh mkn sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut selera kan Mimi, betullah kalau resdung budu kena kurangkan sebab boleh akibatkan gatal hidung nanti :)

      Delete
  18. camna nak buat budu ye? tempoyak dh mamam..hehe.. gulp! belioqqq

    ReplyDelete
    Replies
    1. budu dibuat dari ikan bilis,peram lah agaknya, kak ana tak tahu pula prosesnya fina~chan.. :)

      Delete