Makeover Balang Air (Decoupage)

by - Thursday, September 11, 2014

Seni hiasan decoupage pada balang air

 


Asalnya sebuah balang air biasa yang boleh dibeli di pasaraya sahaja, namun kerana kreativiti dari sentuhan adik ipar ana, Julia , satu lagi hasil seni decoupage dihasilkan sehingga menjelma menjadi sebuah balang air yang bertema Inggeris.Sesuai sebagai melengkapi dekorasi kediamannya dengan ciri-ciri 'English Cottage', Julia menambahkan lagi koleksi hiasan Inggerisnya.

Balang air asal dari plastik

Balang air yang siap dengan hasil tangan seni decoupage

Ana pasti ramai peminat tatarias rumah dengan tema Inggeris akan menggemari seni hiasan sebegini. Bagi mereka yang berkunjung buat kali pertama ke sini, disini ana pernah bercerita tentang hasil kreativiti Julia dalam decoupage dan koleksi serta tempahan yang di terimanya di Sini . Manakala dekorasi rumah teres setingkat Julia yang berciri 'English Cottage" boleh di lawati di Sini

~berkongsi idea kreatif ~

You May Also Like

28 comments

  1. Cantiknya...kreatif sungguh.. Boleh buat duit tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Rai, ada juga menerima tempahan dari kenalannya di FB.. :)

      Delete
  2. cantiknya. balang air yg simple tu terus nampak mahal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq LydSunshine... hasil kreativitinya.. :)

      Delete
  3. kreatifnya dia...tak payah beli mahal-mahal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik ipar kak ana belajar juga Sal mula2 dulu ambil kelas decoupage dgn kawannya..

      Delete
  4. assalamualaikum ana....mmg cantik la jadinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama...terima kasih mama..:)

      Delete
  5. Cantik sangat la Ana. Klo dekat nk aje akk minta dia buatkan utk akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kakyon, kalau kakyon berminat dia boleh pos kan..

      Delete
  6. Replies
    1. macam magik je ayat Sha tu hehe.. :)

      Delete
  7. sangat cantik..terpegun sebentar..

    ReplyDelete
  8. waa, nampak ekslusif... kreatif adik ipar K Ana... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Nurul, dia memang minat sgt2 benda2 ala Inggeris ni..:)

      Delete
  9. Kreatif. Cantik sangat. Nampak STYLO

    ReplyDelete
  10. wah kreatif btol...

    saya jln2 dan follow sini, jemput ke blog saya.

    www.norazua10.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq norazua, Insya Allah nanti kak ana dtg jejak ye..:)

      Delete