sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Khamis, 11 September 2014

Makeover Balang Air (Decoupage)

Seni hiasan decoupage pada balang air

 


Asalnya sebuah balang air biasa yang boleh dibeli di pasaraya sahaja, namun kerana kreativiti dari sentuhan adik ipar ana, Julia , satu lagi hasil seni decoupage dihasilkan sehingga menjelma menjadi sebuah balang air yang bertema Inggeris.Sesuai sebagai melengkapi dekorasi kediamannya dengan ciri-ciri 'English Cottage', Julia menambahkan lagi koleksi hiasan Inggerisnya.

Balang air asal dari plastik

Balang air yang siap dengan hasil tangan seni decoupage

Ana pasti ramai peminat tatarias rumah dengan tema Inggeris akan menggemari seni hiasan sebegini. Bagi mereka yang berkunjung buat kali pertama ke sini, disini ana pernah bercerita tentang hasil kreativiti Julia dalam decoupage dan koleksi serta tempahan yang di terimanya di Sini . Manakala dekorasi rumah teres setingkat Julia yang berciri 'English Cottage" boleh di lawati di Sini

~berkongsi idea kreatif ~

28 ulasan:

  1. Cantiknya...kreatif sungguh.. Boleh buat duit tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq Rai, ada juga menerima tempahan dari kenalannya di FB.. :)

      Padam
  2. cantiknya. balang air yg simple tu terus nampak mahal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq LydSunshine... hasil kreativitinya.. :)

      Padam
  3. kreatifnya dia...tak payah beli mahal-mahal!

    BalasPadam
    Balasan
    1. adik ipar kak ana belajar juga Sal mula2 dulu ambil kelas decoupage dgn kawannya..

      Padam
  4. assalamualaikum ana....mmg cantik la jadinya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam mama...terima kasih mama..:)

      Padam
  5. Cantik sangat la Ana. Klo dekat nk aje akk minta dia buatkan utk akak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kakyon, kalau kakyon berminat dia boleh pos kan..

      Padam
  6. Balasan
    1. macam magik je ayat Sha tu hehe.. :)

      Padam
  7. sangat cantik..terpegun sebentar..

    BalasPadam
  8. waa, nampak ekslusif... kreatif adik ipar K Ana... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq Nurul, dia memang minat sgt2 benda2 ala Inggeris ni..:)

      Padam
  9. Kreatif. Cantik sangat. Nampak STYLO

    BalasPadam
  10. wah kreatif btol...

    saya jln2 dan follow sini, jemput ke blog saya.

    www.norazua10.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq norazua, Insya Allah nanti kak ana dtg jejak ye..:)

      Padam