sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Isnin, 24 November 2014

Mobile Friendly Test


Mobile friendly test untuk blog:

Awesome! anajingga di Mobile Friendly Test


Hari ini pastinya kebanyakan trafik yang masuk ke blog adalah melalui telefon pintar.Oleh itu kita sebagai blogger perlu tahu sama ada blog kita adalah 'mobile friendly' atau 'mesra telefon' atau lebih mudah dibuka di telefon pintar atau tidak.Untuk menyemak status blog, bolehlah klik di SINI

Selepas di analisis di laman web tersebut, Alhamdulillah blog anajingga didapati 'Awsome !mobile friendly', bermakna mudah di capai di dalam telefon pintar.Jadi apa lagi, bagi yang belum mencuba aplikasi ini, mari kita analisis blog di link yang di berikan di atas.Entri ini sebenarnya untuk memudahkan ana menganalisis semula blog di masa akan datang di samping berkongsi info dengan rakan-rakan blogger lain.


~berkongsi info disini~

24 ulasan:

  1. nak try jugak.hehe.
    nak tengok friendly ke tak

    BalasPadam
  2. nak try gakss.. jap yer..

    awesome..hehe..

    tq for sharing

    BalasPadam
    Balasan
    1. erm awesome ye Ayoi Kema..tahniah..:)

      Padam
  3. wahh..nak try jugakla..thanx info kak ana :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. cepat2 Anizz, mesti awesome punyalah...most welcome my dear :)

      Padam
  4. Balasan
    1. mama mursyid pun mesti awesome jugak kan hehe :)

      Padam
  5. Balasan
    1. you're welcome hanisah and tq singgah sini juga :)

      Padam
  6. wah..semakin fofuler Kak Ana :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. erm ye lah tu adik manis kak ana ni :)

      Padam
  7. Syukurlah blog cikla mobile friendly...
    Good sharing kak ana...

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. yeay !! sal kena belanja kak ana ais krim lah kan hehe :)

      Padam
  9. Thanks sharing! Saya pun awesome.. .hehehe

    BalasPadam
  10. time kasih share.....mang awesome..

    BalasPadam
  11. baru tahu Ana. nak try juga.tq diatas perkongsian ini..

    BalasPadam