sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Selasa, 14 Julai 2015

DIY Kipas Lama Jadi Baru Semula


DIY Kipas Lama Jadi Baru Semula 

Sekarang ni tak ramai antara kita yang menggunakan kipas elektrik jenis duduk ni.Kebanyakkan rumah sudah menggunakan penghawa dingin atau paling tidak pun kipas siling  yang jauh lebih selesa.Tetapi ada juga terdapat sesetengah rumah masih menggunakan kipas duduk sebegini. Kalau ada yang lama, dan sudah tidak menarik lagi atau dalam kata lain dah jemu nak pandang, apa kata kita cuba idea menarik ni, ubah suai supaya nama lebih unik dan moden.


kredit foto: Google Image

Haa, macam mana kreatif tak? Mudah sahaja kan nak 'make-over' kipas ni.Hanya perlu cat berlainan warna mengikut kreativiti masing-masing dan bila ia dipasangkan nampak cantik pula tona berwarna-warni.Jom balik kampung musim Raya ni, cari kipas kat rumah mak ayah yang lama-lama dan masih boleh digunakan lagi kita ubah suai supaya berwajah baru.Bukan rumah sahaja nak cat baru dan tukar langsir baru, kesian kat kipas, teringin juga berimej baru.

16 ulasan:

  1. wah..menarik la kak ana...cantik kipas tu jadinya

    BalasPadam
    Balasan
    1. cantik kan KG jadi lain pula dah hihi :)

      Padam
  2. Cantik ni. Boleh buat kelainan deko...

    BalasPadam
  3. nanti dok nak mengadap kipas je kang..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. yoorin, hadap kipas pastu nyanyi dengar suara bergetar kan, pernah buat tak kecik2 dulu hihi :)

      Padam
  4. klu buat kat kipas syiling mesti meriahkan XD
    Selamat Hari Raya buat tuan blog :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. erm good idea gak kan khalid kyle, selamat hari raya juga buat Kk :)

      Padam
  5. rumah saya ada banyak.. boleh try ni hehehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok eny sila make over dan share balik bila dah jadi kay hihi :)

      Padam
  6. Idea yang menarik la K.Ana.
    Boleh dipraktikkan nih! ;-)

    BalasPadam
  7. power..power....kipas ceria di hari raya

    BalasPadam