Seni Kreatif Gulungan Kertas Quill

by - Tuesday, July 28, 2015


Seni Kreatif Gulungan Kertas Quill

Kalau dah berbakat dan mempunyai idea yang sangat kreatif, dari hanya menggulung keratan-keratan kertas kecil sahaja dapat menghasilkan satu hasil seni yang cantik.Seni gulungan potongan kertas berbagai warna ini menghasilkan beberapa corak indah berbentuk rama-rama.Banyak juga ana perhatikan idea-idea kreatif yang dihasilkan dari seni gulungan kertas atau istilahnya quill.Ada yang menghasilkan kad-kad ucapan, dibingkaikan sebagai hiasan dinding dan pelbagai lagi.Setiap hasil seni yang unik dan menarik, pasti mendapat perhatian umum.Jom ana kongsikan beberapa lagi gambar yang terhasil dari seni gulungan potongan kertas atau quill ini.




kredit foto-foto dari : 3dfirstaid visual architecture FB page.









Menarik kan?? berkongsi idea kreatif di sini :)

You May Also Like

21 comments

  1. Wow...memang Kreatif.
    Blog akak dah berwajah baru.. betapa lama tak singgah sini
    Salam Aidilfitri Kak Ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm lama dah Fuza tak singgah kan, kak ana faham sama-sama sibuk urusan harian kan Fuza, salam lebaran juga buat Fuza :)

      Delete
  2. Replies
    1. betul tu SP, sangat kreatifkan :)

      Delete
  3. cantik...ada rakan blogger yang saya kenal dia minat buat quill ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah DR kak ana pun pernah singgah beberapa blog yang menghasilkan seni quill ni, sangat cantik dan kreatif :)

      Delete
  4. Kawan Sha ada yang berbisneskan quill ni. Sampai tahap dah buat wedding book quill kat front cover. Entah cemana dia buat pun tak dapat nak pikir. Kreatif betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Sha, kak ana ada juga terbaca di beberapa blog tentang seni quill yang menarik ni kan, sangat kreatif kan Sha :)

      Delete
  5. Nani idok lerr kreatif macam gini. Hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. temanpun idak juga reti Nani haha :)

      Delete
  6. dulu sy gila buat quill ni tau kak ana.hehehe.masa anak dara, tapi skrg nan hado! tak meneympat.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah Rara ye ke, boleh lah ajak princess buat lak pas ni kan :)

      Delete
  7. Tak sangka ianya gulungan kertas. Kreatif sangat ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Zumal, cantik dan kreatifkan :)

      Delete
  8. memang kena sabaq la nk gulung ketas2 ni semua.. kwn CT ada sorang pandai buat benda ni.. hehe keje bergelumang dgn ketas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ct kak ana kan kalau mood malas sampai memei tak jadi lah gulung apa pun haha :)

      Delete
  9. ain pun dulu suka buat quilling ni walaupun tak lawa dan perfect macam dalam gambar2 tu la kan... hehehehhee...

    sekarang dah lama tinggal.. jari2 pun dah keras nak menggulung lagi... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. o ye ke ain,kak ana tak pernah try tapi memang cantikkan :)

      Delete