Abadikan Semula Foto Bersama Anak Selepas Kematian Isteri

by - Thursday, September 17, 2015

Kisah Cinta Yang Indah


 “Saya mahu tunjukkan kepada orang di luar sana melalui gambar-gambar ini walaupun saya telah kehilangan isteri, ini bukanlah keseluruhan cerita – ini juga merupakan kisah cinta, sakit dan kehilangan.” Kata Ben.







Mereka berkahwin pada tahun 2009 dan ketika itu mereka mengabadikan beberapa keping foto perkahwinan di kediaman baru.Foto-foto perkahwinan dengan penuh rasa cinta dan kasih sayang pasangan ini terlalu istimewa buat suaminya.Mengapa? Kerana kini isterinya telah meninggal dunia pada tahun 2011 kerana barah paru-paru.


Pasangan cinta ini dikurniakan seorang cahaya mata yang comel bernama Olivia, puteri hati mereka berdua.Ben mengambil keputusan untuk meneruskan kehidupannya di tempat baru bersama Olivia dan sebagai bukti cintanya buat isteri, Ben mengabadikan semula saat-saat indah bersama mendiang isterinya namun kini digantikan dengan Olivia yang comel.

Indah dan unik kan kisah cinta Ben dan mendiang isterinya Ali Nunery. Melalui foto-foto ini, Ben mahukan Olivia selalu mengingati permulaan hidup dan rumah pertama mereka hingga dewasa kelak.Wah, touching pula membaca kisah ayah dan puterinya ini.Jom ana kongsikan beberapa keping foto-foto indah mereka di anajingga.com.











Untuk gambar dan kisah disebalik sessi fotografi sebenar Ben dan Olivia sila klik SINI sungguh terharu melihat foto-foto mereka.

kredit: sajakongsi.com dari sumber asal: brightside.me

You May Also Like

31 comments

  1. syahdu nya.. tp apa yg ayah dia buat tu sweet.. :)

    Salam.. Haii.. Senarai pemenang telah diumumkan.. Jemput jenguk senarai pemenang ye..
    Senarai Pemenang ParodyMe : 1st Giveaway By Dramatic Uniq Please send alamat pos anda melalui email/whatsapp untuk terima hadiah ye... :) tQ.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ain, erm so sweet kan kisah ayah dan anak ni :)

      Delete
  2. sweet sgt kisah ni...abadi selamanya...hidup dlm kenangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kenangan yang kekal di dalam ingatan kan Saif :)

      Delete
  3. ya menarik sangat pernah baca dari blog jurufoto yang ambil gambar ni. pernah viral dalam group photography...

    bagi peminat photography ia sangat berharga....tiada harga membeli gambar-gambar yang berlalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke aRz, macam kata-kata aRz kan arzmoha.com setiap detik ada kisahnya kan :)

      Delete
  4. ini kisah penuhnya

    http://www.loft3photography.com/blog/?s=ben&paged=3

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih aRz, kak ana dah baca dh :)

      Delete
  5. Replies
    1. waalaikumsalam Ija Rased, terima kasih singgah ziarah kak ana :)

      Delete
  6. Betapa indahnya jika kenangan dapat diabadikan semuanya dalam gambar...

    ReplyDelete
  7. Yes. Ni da lama dulu aida tgk dlm fb.
    sedih hu hu... sayu.
    a great thing to do kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. touching kan aida, bila lihat wajah anak dia olivia ni :(

      Delete
  8. Replies
    1. pasti, kisah ayah dan anak perempuannya kan :(

      Delete
  9. sedihnya..gambar yang membawa seribu erti bagi mereka

    ReplyDelete