sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Rabu, 30 September 2015

Menu Sarapan Pagi Roti Cheese Dan Telur


Roti Cheese Telur Mudah 





Pagi-pagi ni duduk termenung depan peti sejuk nak buat sarapan apa untuk anak ke sekolah.Adik Ika memang tak makan pagi di rumah, tapi dia suka bawa bekalan ke sekolah makan masa rehat bersama kawan-kawannya.Teringat satu masa dahulu ana pernah kongsikan satu entri menu ringkas untuk anak-anak dan kali ini ana buat sendiri dari perkongsian entri tersebut.Dan terhasillah roti cheese dan telur paling mudah untuk disediakan sebagai sarapan atau pun minum petang.


Cara-cara menyediakan roti cheese telur





1.Potong roti dan sapukan dengan mentega di kedua-dua bahagian.Letakkan sekeping cheese di tengah-tengahnya.Tangkupkan semula.

2.Dadar dua biji telur dan campurkan lada sulah dan secubit garam

3.Panaskan kuali leper dengan sesudu mentega.

4.Celup roti kedalam telur dadar dan goreng di atas kuali hingga masak keperangan dan cheese didalam meleleh cair.Hidangkan panas-panas atau sesuai juga sebagai bekalan anak ke sekolah.

Selamat mencuba resepi ringkas ni dari anajingga.com.

38 ulasan:

  1. mudahnyaa... nak try petang ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha buat tak lia petang semalam ?? :)

      Padam
  2. waaa. senang giler. haha sedap tapi ?? :p

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. eyda dan dan lapar nampak roti ye hihi :)

      Padam
  4. Menu yang sangat sedap. Menu makan tengahari takde ke..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. makan tengahari esok-esok lak SP :) hihi

      Padam
  5. waa.. simple sangat suka..suka..suka.. nak cubalah

    BalasPadam
    Balasan
    1. hamboi sukanya MRS A, cepat pii buat nnti update kat kak ana ye :)

      Padam
  6. Zumal suka sangat apa saja yang ada cheese ^-^

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah zumal pengemar cheese rupanya :)

      Padam
  7. baru tadi mkn roti cheese kak ana.... ala2 mcm nilah... :D

    BalasPadam
  8. Wahh..simple..nampak cam sedap je..bleh try buat ni kak ana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. simple je zatie, nanti try buat kay :)

      Padam
  9. wah sedapnya pepagi tgok dh terliur..nk sikit.. hehe ^-^

    BalasPadam
    Balasan
    1. sesuailah AI pagi-pagi singgah dapat sarapan roti cheese telur kan hihi :)

      Padam
  10. sedap... tak pernh buat yang salut telur lagi..

    sama ada roti dengan cheese, then bakar or roti telur goreng..

    tapi, gabungan kedua-dua, lagilah sedap...

    tapi, tak boleh makan selalu..

    nanti gems... *padahal memang dah gmes* haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zaf mana ada gems..ala sekali sekala tak apa Zaf hihi :)

      Padam
  11. Uiii, sedapnya roti cheese telur ni. Bila makan panas-panas, cheese cair mengalir keluar, peh. Kena buat 1 buku roti cenggini, hehe =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lah Sha, memang kena makan panas-panas baru cayaq :)

      Padam
  12. kena makan time panas2 lagi syahduuuu hihihi

    BalasPadam
  13. cheese pebret cik en

    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah cik en suka cheese rupanya :)

      Padam
  14. nak buatlah mcm best jer

    BalasPadam
  15. dulu2 masa remaja cukup suka makan roti telur gini...tapi tak ada cheese la...

    BalasPadam
  16. Salam, sedap dan senang nak buat kan menunye!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam, tu lah Lynn senang je nak buat :)

      Padam
  17. Balasan
    1. meh sini kak ana buatkan untuk Lya dan anak-anak :)

      Padam
  18. Tq kak anajingga...dh cuba pagi ni...anak2 suka makan

    BalasPadam
    Balasan
    1. most welcome FS:) senangkan nak buat ni .

      Padam