Menu Sarapan Pagi Roti Cheese Dan Telur

by - Wednesday, September 30, 2015


Roti Cheese Telur Mudah 





Pagi-pagi ni duduk termenung depan peti sejuk nak buat sarapan apa untuk anak ke sekolah.Adik Ika memang tak makan pagi di rumah, tapi dia suka bawa bekalan ke sekolah makan masa rehat bersama kawan-kawannya.Teringat satu masa dahulu ana pernah kongsikan satu entri menu ringkas untuk anak-anak dan kali ini ana buat sendiri dari perkongsian entri tersebut.Dan terhasillah roti cheese dan telur paling mudah untuk disediakan sebagai sarapan atau pun minum petang.


Cara-cara menyediakan roti cheese telur





1.Potong roti dan sapukan dengan mentega di kedua-dua bahagian.Letakkan sekeping cheese di tengah-tengahnya.Tangkupkan semula.

2.Dadar dua biji telur dan campurkan lada sulah dan secubit garam

3.Panaskan kuali leper dengan sesudu mentega.

4.Celup roti kedalam telur dadar dan goreng di atas kuali hingga masak keperangan dan cheese didalam meleleh cair.Hidangkan panas-panas atau sesuai juga sebagai bekalan anak ke sekolah.

Selamat mencuba resepi ringkas ni dari anajingga.com.

You May Also Like

38 comments

  1. Replies
    1. haha buat tak lia petang semalam ?? :)

      Delete
  2. waaa. senang giler. haha sedap tapi ?? :p

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. eyda dan dan lapar nampak roti ye hihi :)

      Delete
  4. Menu yang sangat sedap. Menu makan tengahari takde ke..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan tengahari esok-esok lak SP :) hihi

      Delete
  5. waa.. simple sangat suka..suka..suka.. nak cubalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi sukanya MRS A, cepat pii buat nnti update kat kak ana ye :)

      Delete
  6. Zumal suka sangat apa saja yang ada cheese ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah zumal pengemar cheese rupanya :)

      Delete
  7. baru tadi mkn roti cheese kak ana.... ala2 mcm nilah... :D

    ReplyDelete
  8. Wahh..simple..nampak cam sedap je..bleh try buat ni kak ana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple je zatie, nanti try buat kay :)

      Delete
  9. wah sedapnya pepagi tgok dh terliur..nk sikit.. hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuailah AI pagi-pagi singgah dapat sarapan roti cheese telur kan hihi :)

      Delete
  10. sedap... tak pernh buat yang salut telur lagi..

    sama ada roti dengan cheese, then bakar or roti telur goreng..

    tapi, gabungan kedua-dua, lagilah sedap...

    tapi, tak boleh makan selalu..

    nanti gems... *padahal memang dah gmes* haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaf mana ada gems..ala sekali sekala tak apa Zaf hihi :)

      Delete
  11. Uiii, sedapnya roti cheese telur ni. Bila makan panas-panas, cheese cair mengalir keluar, peh. Kena buat 1 buku roti cenggini, hehe =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Sha, memang kena makan panas-panas baru cayaq :)

      Delete
  12. kena makan time panas2 lagi syahduuuu hihihi

    ReplyDelete
  13. cheese pebret cik en

    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah cik en suka cheese rupanya :)

      Delete
  14. dulu2 masa remaja cukup suka makan roti telur gini...tapi tak ada cheese la...

    ReplyDelete
  15. Salam, sedap dan senang nak buat kan menunye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, tu lah Lynn senang je nak buat :)

      Delete
  16. Replies
    1. meh sini kak ana buatkan untuk Lya dan anak-anak :)

      Delete
  17. Tq kak anajingga...dh cuba pagi ni...anak2 suka makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome FS:) senangkan nak buat ni .

      Delete