sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Isnin, 21 Disember 2015

RYSYA SKINCARE








Produk penjagaan asas bagi kulit wajah amatlah penting untuk mengekalkan kelembapan
kulit, mengelakkan kulit terhidrat dan juga menjaga kolagen dalam kulit.
Semakin kita berumur, semakin kurang kolagen kulit kita.

Rozita Che Wan selaku duta Rysya Skincare ini telah mencuba produk ini terlebih dahulu
sebelum beliau menerima tawaran menjadi duta.

Che Ta mengakui setelah mencuba produk penjagaan kulit Rysya ia mampu menyerlahkan
seri wajahnya. Malah beliau menasihati kaum wanita yang berusia 40an sepertinya
jangan asyik sibuk dengan tidak menjaga penampilan diri.






“Siapa kata bila dah masuk 40an dah nampak tak cantik. Persepsi macam itulah yang
membuat ada wanita lari dan menyorok bawah katil sebab rasa dah tak cantik.
Malah ada yang baru 30 tahun tapi gigi pun dah tak ada sebab abaikan soal
penjagaan kecantikan,” seloroh Che Ta.


Terbukti dalam usia 42 tahun, Che Ta masih kelihatan cantik dengan bentuk badan yang ramping dan kulit yang bersih.



Menurutnya, beliau menggunakan satu set produk Rysya seperti cleanser, toner, serum, dan krim magik. Dimana produk berkenaan mampu mencerahkan kulit serta melambatkan proses penuaan.


Paling best tentang RYSYA SKINCARE ini ialah tiada PARABEN dan TIADA BAHAN KIMIA. Natural gituuuu!!




Antara kandungan dan keistimewaan yang ada dalam produk RYSYA SKINCARE :





LY FACIAL CLEANSER
| RM 45


1. Vitamin C

Menghilangkan dan menyembuhkan bekas jerawat

Dapat menghasilkan kolagen dalam jumlah yang banyak

Kolagen inilah yang akan berfungsi sebagai agen penyembuh luka

Mencerahkan kulit

Antioksidan dalam Vitamin C berfungsi untuk meneutralkan serangan radikal bebas pada kulit.

Bertindak sebagai agen anti-penuaan




 2. Licorice



Ektraks Licorice diperoleh dari akar tanaman Gycyrrhiza Glabra atau yang lebih dikenali sebagai akar manis



Ada banyak komponen yang terkandung dalam ekstrak Licorice, antar yang lain glabridin, glikosida, flavonoid dan tannin.



Komponen pada Ekstrak Licorice dapat membantu mencegah pigmentasi kulit wajah



Ia juga bertindak sebagai agen antioksidan dan anti inflamasi






LY FACIAL TONER |
RM 45



1.    Phyto Placenta Extract



Kandungan dan ekstrak tumbuh-tumbuhan yang ada di dalam toner dapat menenangkan kulit.



2.    Vitamin B3

Kandungan Vitamin B3 di dalam toner dapat menyerap ke dalam kulit untuk
memutihkan dan meningkatkan ‘Vitality’ kulit.



Ia juga dapat membantu mengawal ketidakkeseimbangan yang terjadi di dalam kulit.




- Memberi kelembapan dan membuat kulit menjadi lebih bersih dan cerah.



Toner
Rysya ialah jenis spray. Tidak mudah tumpah ! Gunakan toner selepas mencuci muka. Tepuk tepuk sikit muka tu bagi toner menyerap dengan lebih efektif. Jika mengunakan kapas, hanya sapu ratakan sahaja ! Mudah !






RYSYA 24K GOLD
SERUM | RM 140



1. Pullulan




- Ia merupakan sejenis gula semula jadi ( Glucan ) yang terbentuk dari fungus A yang mengandungi Vitamin C & B12.



Bertindak sebagai antioksidan



Mampu menegangkan kulit dalam jangka pendek dan panjang




2.Glycine Soja (Soya Bean )



Antioksidan yang hebat kerana ia kaya dengan Vitamin C



Mempunyai anti-penuaan yang bertindak sebagai pelindung kulit



Melindungi kulit daripada radikal bebas



Ejen anti-radang




3. Red Algae




- Sumber yang paling kaya dengan mineral, vitamin dan asid amino



Membersih dan menyuburkan kulit




4. 24K Gold

Meminimumkan kekurangan kolagen dan meningkatkan keanjalan kulit



Merawat kulit dengan meningkat dan merangsangkan peredaran di dalam kulit




Penggunaan serum penting untuk penjagaan kulit muka kita lebih produktif dan melambatkan penuaan dan menjaga kehilangan kolagen muka.





RYSYA 24K GOLD
MIRACLE CREAM | RM 140



1.    Red Algae

Sumber yan gkaya dengan polisakarida semula jadi



Meningkatkan fungsi daya tahan kulit



Mengekalkan kelembapan semulajadi kulit



Meningkatkan keupayaan kelembapan




2.    Soy Placenta Extract



Mengurangkan kedutan

Menggalakkan kulit supaya lebih cerah



Kaya dengan biostimulans yang meningkatkan pernafasan sel kulit dan
pengoksigenan



3.    Virgin Coconut Oil



Menghidratkan kulit



Menyerap, melembap dan melembutkan kulit

Berkesan untuk membetulkan segala isu-isu gangguan kulit seperti eczema dan lain-lain



Memberi perlindungan dari sinaran UV yang membahayakan Kulit




TESTIMONI RYSYA SKINCARE



Testimoni
dari Illy Ariffin:-














Testimoni




I likeee! Bau dia wangi macam syampu. Bila pakai rasa macam sapu losyen lembut je. Tapi krim ni bukan sebarang krim okay! 24K Gold Miracle Cream ini memberi keajaiban dengan merawat kulit muka dari dalam tau. Best pakai krim ni. Yaya rasa jerawat Yaya yang nak tumbuh tak jadi tumbuh. Hihi ^^v







Tak pakai make up pun takpe asalkan penjagaan asas perlu ada okay! Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream! Hihi ;)















Penjagaan asas kulit muka ini
sangat penting !




Cleanser, Toner, Serum dan juga
24K Gold Miracle Cream!




Tak perlu make up bagai pun boleh
lawa ! ;)





Untuk maklumat lanjut mengenai
Rysya Skincare : 





Stokis RYSYA Skincare COD KAJANG,
CHERAS, BANGI




Pengeposan di seluruh Malaysia - POSTAGE FREE !!




Instagram: @rysyaskincareselangor
/ #rysyaskincareselangor








Whatsapp: 012-6460421

4 ulasan: