sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Rabu, 13 Januari 2016

Cara Permohonan UPU Online 2016/2017


 Permohonan UPU Online 2016/2017




Bagaikan baru sangat menemani kak long ke BSN membeli nombor pin untuk mengisi borang online UPU, kemudian duduk bersamanya mengisi borang serta memilih IPTA dan kursus yang di tawarkan ketika itu. Alhamdulillah hari ini, kak long telah pun berada di sem empat meneruskan pengajiannya di UiTM, Tapah. Dan hari ini, ana kongsikan satu maklumat penting buat semua calon pelajar untuk mengambil langkah-langkah perlu memohon secara online kemasukan ke IPTA. Semoga anak-anak berjaya mendapat tempat melanjutkan pelajaran kelak. Jangan leka, buat pilihan dengan bijak, In Shaa Allah.


PERMOHONAN UPU ONLINE SESI AKADEMIK 2016/2017 BAGI LEPASAN SPM/SETARAF DAN LEPASAN STPM/SETARAF


Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut sila hubungi UPU di talian helpline (03) 88706767 atau (03) 8870 6777. Talian helpline UPU hanya beroperasi pada hari bekerja sahaja bermula dari jam 7.30 pagi - 5.30 petang atau melayari Portal Rasmi Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar (UPU) di http://upu.mohe.gov.my/ .


Sumber : www.facebook.com/Kemasukan-BPKP-JPT-FB-rasmi-UPU-646433295426674

14 ulasan:

  1. Info berguna untuk adik2 lepas SPM :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu nani, jangan terlepas pandang info-info begini kan :)

      Padam
  2. Balasan
    1. semoga anak kak kamsiah cemerlang dalam SPM..amiin

      Padam
  3. tq akak info..bleh war2 kpd yg lain..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu ccc, biar mereka yang terlibat mendapat info yang betul dan tepatkan :)

      Padam
  4. Semoga berjaya kepada yang berminat tu..:)

    BalasPadam
  5. Bagus perkongsian ana ni..
    Anak CH kecik lagi huhuhu..

    BalasPadam
  6. trasa nk masuk U balik la.. hiihihih

    BalasPadam
  7. bila tgk iklan upu...terasa tak sabar nak abis belajar..penat dah rasa

    BalasPadam
    Balasan
    1. all the best Suki , tak pe lepas ni habis dah pasti ada kelebihannya buat Suki :)

      Padam