sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Isnin, 4 April 2016

CAMELLYA GOLD - Penyelesaian Masalah Jerawat Wajah Remaja


Di usia remaja belasan tahun, masalah yang paling menghantui anak-anak ialah jerawat yang tumbuh di paras wajah tanpa di undang. Normal, kebanyakkan anak-anak remaja ketika ini mengalami masalah jerawat dan tanpa mengambil berat soal penjagaan kulit akhirnya jerawat yang datang dan pergi meninggalkan kesan parut yang kental pada wajah. Tak kiralah lelaki atau gadis, ia membuatkan mereka berasa satu kekurangan keyakinan pada diri di khalayak umum.

Trend anak remaja masa kini cukup gemar bergambar lebih-lebih lagi berselfie. Agar wajah nampak cantik dan flawless pastinya menggunakan pelbagai photo editor yang ada. Namun ianya bukanlah satu penyelesaian masalah kerana hakikatnya wajah sebenar jauh lebih berbeza dari sekeping foto. Inilah yang di alami sendiri oleh anak gadis ana yang berusia 17 tahun. Dia seorang yang aktif dengan kegiatan luar kelas dan sering belajar sehingga lewat malam. Akibatnya sejak dari Tingkatan Satu lagi jerawat muncul dan sehingga meninggalkan kesan parut yang ketara.Alhamdulillah, diperkenalkan dengan satu produk, hari ini, Ika kembali yakin dengan penampilannya. Terima kasih kepada CAMELLYA GOLD.



Sebulan yang lalu Ana di perkenalkan dengan set penjagaan wajah CAMELLYA GOLD melalui pengasasnya sendiri Puan Azura Abas dan rahsia sebenar yang terkandung di dalam formulasi Camellya Gold , iaitu terdiri daripada 100% bahan-bahan organik dan semulajadi seperti daun sireh, Tea Tree Oil, Virgin Coconut Oil, Tripple Stem Cell dari PhytoCellTec Swiss Apple,Alp Rose dan Symphytum serta Vitamin E memberikan keyakinan ana untuk mencuba sendiri pada wajah Ika. Bukan mudah untuk ana mempercayai kebanyakan produk lain yang di iklan di pasaran kerana ianya melibatkan wajah anak gadis yang muda remaja. Bimbang kesan penyalahgunaan bahan-bahan kimia kelak akan memudaratkan lagi wajahnya.



Selepas seminggu menggunakan set CAMELLYA GOLD, kesan pertama yang dirasainya ialah bangun pagi, kulit tidak lagi berminyak seperti sebelumnya. Setiap kali mencuci muka dengan Camellya Gold Deep Action Facial Cleanser, Ika akan berasa segar dan bersih seluruh wajah. Kemudian dia akan menggunakan Camellya Gold Whitening & Moisturizing Toner. Ianya merupakan dua langkah penjagaan kulit dalam satu iaitu penyegar dan pelembab. Dan diikuti oleh  Camellya Gold Day Perfection Cream (SPF 30). Alhamdulillah dengan SPF 30 dapat melindungi kulitnya dari pancaran matahari apatah lagi ketika cuaca sedang panas terik ketika ini.

Untuk rawatan ketika tidur, pastinya selepas mencuci muka, Ika menggunakan Camellya Gold Night Cream Treatment. Ketika inilah wajah nya yang mengalami masalah jerawat di rawat dengan bahan-bahan semulajadi dan organik. Hasilnya selepas sebulan menggunakan set CAMELLYA GOLD, parut jerawat semakin berkurangan dan jerawat baru  muncul hanya seketika dan tidak lagi meninggalkan kesan parut.Alhamdulillah. Ini di akui sendiri oleh rakan-rakannya yang melihat perubahan ketara pada wajahnya.

Sehingga hari ini, Ika masih menjalani rawatan dengan set CAMELLYA GOLD kerana untuk hilang 100% kesan jerawat pasti mengambil masa tetapi dia kembali yakin dengan penampilan wajahnya kini. In Shaa Allah. 


Set kecantikan Camellya Gold 


Set kecantikan Camellya Gold di datang khusus dengan empat komponen utama iaitu :




1. Camellya Gold Deep Action Facial Cleanser

Keistimewaan :

- melembutkan, menghaluskan dan melicinkan kulit muka.
- membantu menghilangkan jerawat dan kedutan kulit.
- kulit lebih berseri dan bermaya



2. Camellya Gold Whitening & Moisturizing Toner
Keistimewaan :

- menutup liang-liang roma muka yang terbuka.
- menapis kotoran.
- menjadikan tekstur kulit licin.
- menghilangkan bekas jerawat dan sel-sel kulit muka yang telah mati.
- menyegarkan kulit muka.




3. Camellya Gold Day Perfection Cream (SPF 30)

Keistimewaan :

- melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB
- mengurangkan garis-garis halus
- mengekalkan kelembapan kulit wajah dan bertindak sebagai alas bedak
- menjadikan warna kulit sekata dan berseri
- sesuai untuk semua jenis kulit




4. Camellya Gold Night Cream Treatment
Keistimewaan :

- memberi kelembapan pada kulit muka
- mengecilkan pori-pori
- mengembalikan keremajaan kulit
-anti kedutan
- mencerahkan kulit muka
- membantu mengurangkan jerawat dan jeragat
- mengurangkan aktiviti 'tyrosinase' dan melamin sekaligus membantu mengurangkan pigmentasi kulit secara keseluruhan





Untuk keterangan lebih lanjut lawati : www.camellyagold.com

atau
FacebookAZURA ABAS  
dan
Instagram : @CAMELLYAGOLDBEAUTYCARE_HQ
atau hubungi terus :
 017 7700 488

20 ulasan:

  1. Balasan
    1. terima kasih buat Camellya Gold, Alhamdulillah

      Padam
  2. Syukur alhamdulillah....
    Sesiapa ingin dapatkan skincare natural camellya Gold dengan harga MAMPU MILIK boleh WHATSAPP Siti ke 017 7105015 @ call ke 010 5380981...
    Boleh C.O.D /POSTAGE ....

    Beauty Consultant
    Stokis Camellya Gold
    Johor

    BalasPadam
  3. Lepas pakai makin gebu gebaslah kak Ana...hehehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha mummy, kak ana gunakan untuk merawat wajah anak sebab dia ada masalah parut dan jerawat laa ni, alhamdulillah dah beransur pulih.

      Padam
  4. Remaja purba boleh guna tak kak Ana hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. cubalah CP, mana tahu serasi kan:)

      Padam
  5. macam-macam produk sekarang kan..yang penting ongkosnya..
    menarik la cantik bekas dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu mar, dan payah juga nak dapat yang serasi dengan masalah kulit wajah ni.

      Padam
  6. Jerawat memang merimaskan... Teringat masa sekolah dulu... Letih nak jawab bab jerawat

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah memang di usia remaja ni jerawat adalah musuh utama kan arz :)

      Padam
  7. wah. rasa macam nak try juga..

    BalasPadam
  8. Menarik, set khas untuk para remaja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sesuai untuk semua peringkat usia Mrs A:)in shaa allah

      Padam