sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Rabu, 20 Julai 2016

HAPPY BIRTHDAY ALTHEA - JOM SHOPPING




Happy birthday to you..happy birthday to you..happy birthday to ALTHEA, happy birthday to you..YEAY!! ALTHEA TURNS 1 hari ini 20 Julai 2016..Sukanyaaa.... kenal tak ALTHEA ni siapa??Haha bukan siapa-siapa tapi ALTHEA ni merupakan salah satu gedung membeli belah online yang paling terkenal dari Korea. Memang awesome sangat shopping di sini. Ana dah mengalami sendiri pengalaman shopping di ALTHEA ni, baca sampai habis tau pengalaman yang paling best ketika ana shopping alat-alat solek bersama Adik Ika beberapa minggu lepas. Dan yang paling teruja lagi sempena sambutan hari lahir pertama ALTHEA ada beberapa tawaran istimewa menanti korang semua..


Shopping Alat Solek di ALTHEA


Alat solekan dan produk kecantikan dengan pelbagai jenama hebat terdapat tawaran harga istimewa dan yang paling best, sempena sambutan ALTHEA TURNS 1 sekarang ni, kita berpeluang menyertai pelbagai peraduan disamping goodie bag , birthday kit dan dikirimkan di dalam kotak pink yang comel sangat ni. Nak tak?? Ana dah dapat, mesti korang pun nak kan..comel tuuu..




Okay, ana nak kongsikan pengalaman bersama Adik Ika ketika melayari laman web ALTHEA.KR ni untuk membeli beberapa alat solek. Anak remaja perempuan di usia belasan tahun macam Adik Ika ni baru berjinak-jinak dengan alat-alat solek, jadi ana pun temankan dia membeli belah di laman web my.Althea.kr . Berjam-jam juga kami mengadapnya kerana memang terdapat pelbagai jenama alat solek dan produk kecantikan dari Korea yang terkenal disini. Paling memeningkan bila melihat tawaran harga yang sangat-sangat berbaloi tu.

Sempena sambutan Ulang Tahun Pertama ALTHEA, selain harga diskaun yang hebat, pelanggan juga ditawarkan pelbagai peraduan serta 1500 pelanggan pertama akan menerima goodie beg istimewa dari mereka.

Seminggu selepas membuat pesanan secara online, ana menerima satu kiriman parcel yang comel sangat, berbalut plastik pink di luarnya dan pastinya dari ALTHEA.




Cantikkan kiriman parcel dari Korea ni, Adik Ika yang peminat Korea ni lagi lah teruja sangat sebab alat soleknya dah sampai. Packaging mereka pun...alahai cantik sangat di dalam sebuah kotak sederhana juga berwarna pink.



Tuu diaa...comel sangat kan kotak sempena #altheaturns1 ni...siap dalamnya ada diy birthday kit lagi.Tema mereka warna pink.Ana dah posting dalam Instagram dan Facebook, tapi tak tunjuk lagi apa isi kotak comel ni, dan isinya ialah....




Taa daa..inilah hasil shopping kami berdua dengan bajet sebanyak RM150 sahaja, The Saem Sammuel Real Tint, Nature Republic 98% soothing Aloe Vera Gel , Tony Moly Liquid Liner , Witch's Pocket Perfect Concealer dan Etude House Dr Mascara Fixer.Lapan item semuanya.Murahkan..:) 

Ana nak bagi tahu beberapa lagi tawaran istimewa buat pelanggan yang membeli belah di ALTHEA sempena sambutan #altheaturns1 yang sedang berlangsung sehingga 31hb Julai nanti, antaranya:

Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016


~ Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.

~ Free Goodies for first 1,500 shoppers
Full size beauty products. While stocks last. 

~ Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!
Rebate will be credited into your account. 

~ #AltheaTurns1 Instagram Contest
- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea! 
- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.

*Terms and conditions apply. Please refer to www.althea.kr and Althea Facebook for more information.

Jadi jangan lepaskan peluang yang awesome ini sambil shopping pelbagai produk kecantikan hanya di my.Althea.kr . Ana hadiahkan sebuah klip video khas buat #AltheaTurns1 :)

HAPPY BIRTHDAY ALTHEA!!!



video





15 ulasan:

  1. hahahha..ingat siapa la tadi althea..baru ingat nak nyanyikan sama untuk beliau..laman shopping online rupanya..hehehe.

    www.ceritaejoy.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. nyanyi le juga kat Althea ni ejoy hihi :)

      Padam
  2. teruja habis bila sampai..hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan Nad, happy sangat servis depa very good

      Padam
  3. bestnyeee shopping barang mekap ni..kite pun sekarang dah tersuka kumpul barang mekap ni..hihi

    BalasPadam
  4. Adoii..ingatkan hari jadi anak tadi...hehehe

    BalasPadam
  5. Aida da daftar.
    tapi tu la.
    aida ni jarang tuko2 make up...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi nanti bila rasa nak shopping senang kan pii je ke althea.kr ni

      Padam
  6. Hye Ana, this is Mira from Althea. We would like to thank you for joining in our online Birthday Party. We hope you had fun!

    BalasPadam