sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Sabtu, 13 Ogos 2016

Happy Birthday Marian Rivera Dantes



Semalam 12hb Ogos merupakan hari kelahiran pelakon yang amat ana minati Marian Rivera.Pelakon dari Filipina yang terkenal dengan watak Marimar mula ana minati sejak beberapa tahun yang lepas. Memang berbakat dan setiap watak yang dibawanya pasti ana ikuti bila ditayangkan di kaca televisyen tempatan. Bermula dari era percintaannya, pertunangannya sehinggalah majlis perkahwinan pernah ana update di sini. Tambah menarik lagi sejak kelahiran Baby Zia yang comel sangat tu, sentiasa ana update di blog kesayangan ini sebagai kenang-kenangan. Dan sempena Hari Lahir Marian ana titipkan sekali lagi wajah terbaru Marian bersama anak nya Maria Letizia Dantes atau lebih dikenali sebagai Baby Zia. Happy Birthday Marian Rivera Gracia Dantes. 






Biodata Marian Rivera


Nama penuh: Marian Rivera Gracia
Tarikh Lahir: August 12, 1984
Tempat Lahir: Madrid, Spain
Profession: Actress, Dancer, model
Ketinggian :1.63m
Nama Bapa: Francisco Javier Alonzo Gracia, Spanish
Nama Ibu: Amalia Rivera, Filipina (ketika berusia 2 tahun, ibubapanya berpisah dan Marian dibawa pulang ke Filipina)
Pendidikan: Finished BS Psychology in De La Salle University Dasmariƃ±as
Elementary and High School: Saint Francis of Assisi College System.

Nama Suami :Dingdong Dantes (berkahwin pada 30 Disember 2014)
Nama Anak : Maria Letizia Dantes ( lahir 23 November 2015)

Antara telenovela yang pernah dilakonkan dan ana ikuti ialah Marimar, Temptation of Wife, Dyesebel, Endless Love, Amaya,Carmela, Dangerous Love dan banyak lagi.Kebanyakkannya di lakonkan bersama suaminya Dingdong Dantes.

Jom kita layan lagi foto-foto cantik Marian bersama Baby Zia :) 
Sekali lagi Happy Birthday Yanyan..










sumber :wikipedia
kredit foto: Instagram @therealmarian

8 ulasan:

  1. Balasan
    1. kan Sha...minat giler kak ana kat dua beranak ni :)

      Padam
  2. mak cantik jelita, anak comel bangattt...

    BalasPadam
  3. anak dia memang comel sangat geram tengok

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann ,comel geram je tengok baby zia ni :)

      Padam
  4. Memang cantik Marian dan anaknya..

    BalasPadam