sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Ahad, 21 Ogos 2016

Sufian Suhaimi - Terakhir





Sufian Suhaimi - Terakhir

Sejak dua menjak ni banyak pula lagu-lagu dari penyanyi baru tanahair yang sedap-sedap di dengari di siaran-siaran radio. Kebanyakkannya dari artis lelaki muda-muda ni. Satu perkembangan yang agaj sihat jugalah nak-nak lagi bila lagu-lagu berirama sentimental ni, ana pun gemar melayaninya ketika memandu kan. Nyaman rasa telinga :)

Satu lagi lagu yang agak ana terbekenan ialah lagu Terakhir nyanyian Sufian Suhaimi. Melodi yang syahdu, lirik yang mengusik jiwa serta alunan suaranya yang lunak begitu. Jom ana kongsikan disini lirik lagu Terakhir dari Sufian Suhaimi ni... :)

Terakhir - Sufian Suhaimi



Mengapakah kita Selalu Berjauh Hati
Selalu sendiri dan Terasa Hati
Apakah kita Tak Sehaluan Lagi
Berat Bagiku x2


Melepaskanmu bukan mudah bagiku
Untuk melalui semua ini
Pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hati
Kala malam tidur ku tak lena mengenangkanmu
Apakah salahku
Kau buatku begini
Selalu sendiri
Tinggal sendiri
Terus sendiri
Cinta yang ku pinta
Kau balas dengan dusta
Berat bagiku


Ku cuba pertahankan
Separuh jiwaku hilang ikut terbang bersamamu
Episod cinta hitamku kini berulang kembali
Berulang kembali menguasai diriku ini 


Oh tuhan
Ku mahu yang terbaik
Terbaik buatku
Insan kerdil ini


Oh tuhan
Noktahkan kehilangan ini
Munculkan dia
Dia terakhir buat ku.




kredit gambar :Google Image
kredit lirik : www.lokmanamirul.com

Bagi yang ingin  mengikutinya di media sosial boleh lah follow Sufian Suhaimi di Twitter @sufiansuhaimi_ .

12 ulasan:

  1. best kan lagu ni kak ana..kite suka..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu laa zatie, cool je kan lagu ni :)

      Padam
  2. Dah lama x dgr radio. Kalau dgr pn melalui tv. Kbtln. Sbb tu klau anak jiran tumpang blk sekolah mst tny kereta ni xde radio ke? Haha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sal ya, kak ana pun tak ada radio, dengar radio kat kereta je hihi :)

      Padam
  3. Lagu ni best! Suara dia pun sedap!

    Salam perkenalan kak =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan Siqah, salam ukhwah dari kak ana juga ye :)

      Padam
  4. Assalam..kalau tak salah, Sufian ni graduan UNIZA kot..tapi lagu dia mmg catchy la hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam Encik Hairan,oo ye ke, terima kasih atas info :)

      Padam