Program Mudah Kurus Dr Malinda Merealisasikan Impian Bentuk Badan Ideal

by - Monday, October 31, 2016





Hari ini ana nak kongsikan dengan pembaca www.anajingga.com satu kisah yang agak menyentuh hati kita sebagai wanita khususnya. Tersentuh dengan satu pengakuan tulus ikhlas seorang wanita bernama Farah yang ana rasa tidak kurang ramai yang senasib beliau di luar sana. Luahan hatinya yang mungkin boleh dijadikan ikhtibar untuk anda yang serupa dengan apa yang di alami Farah. Namun di pengakhiran kisah ini, ada bibit-bibit keceriaan dan kebahagiaan buatnya dan kita semua, In Shaa Allah. 




PERNAH DI HINA KERANA OBES

"Start badan saya mencapai lebih 95 kg. Saya mengalami kebas2 tangan terutama setiap kali bangun tidur. Seluruh pergelangan tangan sampai la jari jemari kebas lenguh. Macam perjalanan darah x lancar. Saya terpaksa patah-patahkan jari. Atau ada orang panggil letup2kan jari. Lepas biarkan tangan ke ke bawah supaya darah mengalir. Baru kurang sikit. Pastu kene urut2 sikit. Baru lega. 


Sekali dua sy biarkan. Pikir tdo tertindih tangan ke apa kan. Pastu. Bile sy drive. Tangan kite kan membengkok. Sy akan rasa kebas. Nnt sy luruskan tangan. Sambg balik drive. Bergilir2 la luruskan tangan tu. Hahaha. Terbabas plak nnt. Hehehe. Makin lama sy makin risau. Even wasap lama2 pegang tab pn boleh kebas. Yela sy ratu wasap dan fb. Mmg lama la klu pegang tab. Lalu sy buat kesimpulan sendiri. Kolesterol sy tinggi. 


So sy ke klinik utk beli ubat kolestrol. Tp doc x bg. Doc ckp. Sy kene cek dl betul atau x kolesterol tinggi baru boleh mkn ubt tu sbb myb bukan sbb kolesterol tangan sy kebas tp sbb saraf. Tp sy kene puasa dl bru boleh cek kolestrol. Bile dh balik umah semula sy pn dh terlupa dan biasala. Sibuk dgn keje. Tmbhan plak wekend balik jhr jenguk arwah mak mertua sakit. Jd mmg lupa la.


Dipendekkan cerita. Sy dh mula kurangkan makanan berminyak. Nasi beriyani tu dh nasi penakut dh bg sy. X mkn dh klu tringin sesudu je la. Benda berkuah berminyak mmg sy elak seboleh mungkin. Klu goreng2. Masih kalah, 😂...tp kebas tangan sy masih berlaku. 


Sampai la bile 1 hari Allah bukak hati sy luas2 utk berubah. Tukar gaya pemakanan. Demi kesihatan yg x terbayar dgn ap bentuk mata wang pn. Tambahan plak suami sy pn ad masalah kesihatan. Jd sy tekad. Klu sy sakit smp terlantar. Dgn badan yg mcm rhino ms tu. Cmne suami nk tlg. Nk angkt mmg dlm mimpi pn xleh nk berangan. Sy xnak susahkan suami. 


Then sy diperkenalkan oleh sorg cikgu sekolah sy yg berkawan dgn kak izzah...sy pn dpt kenal doc malinda. Dgn kwn2 geng kurus ni. Masuk grup doc malinda. Sy kenal hcg. Sy loose weight. Alhamdulillah. Kebas tangan sy langsung hilang. Badan bertambah ringan.Tanpa sy sedari. Mmg bersyukur sgt2.... 


Proses transformasi ni. Kite x boleh beli. Tak boleh pinjam. Tak boleh tukar ganti. Ia hny boleh diperoleh dgn semangat yg kuat, sokongan padu famili dan wajib ad ilmu yg betul. Mesti berguru dgn org yg betul. Gugel dan utube sbg panduan. Tp ilmu yg sebenar mesti dr guru utk rujukan. Dlm transformasi kite menuju ke arah hidup yg sihat, berat yang ideal dan gembira....doc malinda la guru kite....trime kasih guru...

Seterusnya...

Selain kebas tangan...motivasi utk kurus ialah impian utk dipanggil IBU....hati wanita mane yg xde impian tu selepas berkahwin...1 day....adik sy yg doktor di hsa saje sembg dgn sy....(sy nk menanges plak nk share ni...😭)...

"Long, aku nk cite sket" : Aku tgk kt wad aku skrg...ramai pompuan yg big size pegnen...kesian dorg sbb bru 6,7 bulan pegnen dh kene warded sbb gula tinggi, darah tinggi...pastu kene paksa bersalin awal...


Sy jadi ngeri plak bile adik ckp cmtu...sy mcm tersentak pn ye...trus fikir...sy cikgu sains...sy blajr ttg fisiologi manusia dr sekolah lg...ilmu klu pemakanan tak seimbang dan kesannya mmg dh tau dh...tp knp sy x apply dlm life sy???


Sy tringat ms keguguran anak sulung sy kira2 berusia 2 bulan dlm kndungan. Sy tny doktor knp sy boleh gugur? Sy xde jatuh. Sy xde mkn nenas. Suami sy bukan perokok. Sy xde penyakit lain. Tp knp sy boleh kehilangan anak sy?


"Sbnrnya kandungan puan ni dia x menjadi sbb kdgkala klu kandungan gula atau garam atau ap2 shja yg x sepatutnya tinggi dlm darah menjadi tinggi, atau terlalu rendah...pembentukan bayi boleh terganggu..mcm org buat kek...klu terlebih tepung, terkurang soda ke...kek tu bantat kan...jadi umpama cmtu la..."


Sy muhasabah diri utk beberapa ketika...combinekan ap yg adik sy ckp, ap yg doc sy ckp dan ilmu2 yg sy tau...sy gugel, sy tny org2 tua...1 yg sy dpt simpulkan....bila nk pregnen...badan mesti ready...baik zahir atau batin...kesihatan no 1...ap yg masuk dlm bdn kite akan effect pd baby...sy tahu Allah dh tentukan anak syurga sy bukan utk temani sy di dunia...kdg2 sy rs bersalah sbb x jaga dia baik2...ms pegnen tu sy asyik mengidam big apple strawberi, ap2 yg manis perisa strawberi...sy terlalu ikut nafsu...sy kecewa tp redha...

Apa yang lebih pedih,

Ad istri spupu suami...kami xpernah jmp sjak kawen..ms kami makn kt meja...dia ckp ngan suami...
"X sgka awak kawen dgn farah ye....akak ingat awak cari yang......hmmm"

"Adik bradik farah semua mmg gemuk2 eh?"


Ya Allah...ms tu nk menitik air mata ms tgh suap makanan...sy tunduk je...suami pn hilang kata2...
Sy tarik nafas dalam2..then ckp "adik sy yg doc tak gemuk"

Tak pernah rs hina cmtu...


Kini sy tekad...kesihatan sy utk diri sy, utk suami, utk famili dan utk baby sy 1 hari nanti.


Banyak lagi kisah dan keterangan lanjut boleh di baca di SINI

Farah bertekad untuk mendapatkan tubuh badan yang ideal dan sihat demi kebahagiaan rumahtangganya dan impiannya untuk mempunyai zuriat sendiri. In Shaa Allah, semoga impian dan hasrat Farah akan terlaksana kerana Farah telah pun mengambil langkah drastik dan Farah ada pembimbing yang akan membantunya mencapai matlamat. Anda?? Anda yang senasib dengan Farah juga perlukan bimbingan dan latihan supaya sama-sama merealisasikan anganan dan cita-cita untuk menjadi seperti mereka yang memiliki tubuh badan yang ideal serta menjaga kesihatan tubuh badan.

Farah dan ramai lagi wanita telah pun mendapat manfaat dari satu program yang bukan sahaja cemerlang malahan bertindak sebagai kawan karib yang sentiasa membimbing agar kekal di landasan yang betul untuk kurus dan sihat. Kesihatan adalah anugerahNya yang tidak ada tolok banding. Jangan terlalu obses inginkan bentuk tubuh badan yang cantik tanpa ada bimbingan yang betul. Pelbagai produk ada di pasaran dan bukan semuanya boleh menjaminkan keberkesanannya. 

Ana percaya, ramai yang tertarik dengan pengaruh iklan, membeli, kemudian mengambil produk-produk kurus namun separuh jalan, tinggal begitu sahaja. Lepas tu, mula merungut tak berkesan. Namun dengan meyertai program bersama pembimbing yang berpengalaman dan berilmu yang sesuai dengannya pasti tidak akan mengecewakan anda semua. Jom ana perkenalkan anda semua dengan Dr Malinda dari Dr Malinda Health & Beauty Academy :)






Tukar Bentuk Badan Anda Dalam Masa 23 Hari !Wow!!

DR MALINDA MODIFIED HCG DIET PLAN


OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.

Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!
Pastinya banyak pengalaman yang telah dikongsikan oleh Dr Malinda kerana beliau sendiri sering kali muncul di kaca televisyen tempatan seperti di program Nasi Lemak Kopi O dan Wanita Hari Ini.Naun semuanya ada di rumuskan di dalam empat naskah Ebook yang hebat ini untuk panduan anda semua.


Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :
- Diabetes (Kencing manis)
- Hipertensi (Darah Tinggi)
- Kolestrol Tinggi
- Penyakit jantung koronari
- Stroke (Angin Ahmar)
- Batu hempedu
- Kanser Payudara
- Kanser Prostat
- Kanser kolon (usus besar)
- Masalah pernafasan (respiratori)
- Masalah muskuloskeletal
- Vena varikos
- Masalah kulit
- Osteoarthritis
- Penyakit Alzheimer’s
- Gout
- Sleep Apnea
- Infertility (Ketidaksuburan)
- Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
- Depressi


APA ITU hCG? 

hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga. 

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga. 

Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita. 

Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang tersimpan dalam badan.


BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?


Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.

Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan. Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan. 

Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet. hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.


ADAKAH RAWATAN hCG INI SELAMAT?

Rawatan ini selamat. Wanita boleh mempunyai tahap hCG yang jauh lebih tinggi tanpa ada sebarang kesan sampingan negatif. hCG juga biasanya digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Dengan mengambil program hCG untuk menurunkan berat badan, anda sebenarnya juga meningkatkan tahap kesuburan anda dimana ramai client mengalami masalah kesuburan dan telah mengambil program ini juga berjaya hamil.

BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?

Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.

Jangan Risau! Pakar kami akan sentiasa membantu anda!


BERAPA HARGA PAKEJ HCG NI?


Kami mempunyai PROMOSI DISKAUN ISTIMEWA bulan ini dan juga FREE GIFT sekiranya anda berminat untuk menjalani program ini.

Jika ingin maklumat lanjut tentang PROMOSI dan FREE GIFT, Hubungi kami di 
WhatApps 017 508 4430 atau email : drmalinda@gmail.com 

Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.


BAGAIMANA NAK BERMULA?


Mudah Sahaja! Hubungi kami di WhatApps 017 508 4430 
atau 

PENDAFTARAN HARI INI! 



Kami berbesar hati untuk membantu anda! 

Tahniah & Selamat Ucapkan Selamat Tinggal kepada kehidupan lama yang tidak sihat!





Ramai mereka diluar sana telah pun mendapat manfaat dan merealisasikan impian tubuh ideal dan sihat menerusi program ini. Disini ana kongsikan beberapa testimoni sebagai membakar semangat anda semua untuk kurus dan sihat, jika mereka boleh, anda juga pasti boleh!!








Ana yakin anda semua pasti teruja sangat dengan penerangan dan testimoni dari mereka yang telah pun mendapat manfaat dari Program Mudah Kurus Dr Malinda. Usah berlengah lagi, dibawah ini ana sertakan Nombor Telefon untuk dihubungi, Laman website serta Facebook link untuk memudahkan anda mendapatkan lebih banyak informasi dan berhubung terus dengan Dr Malinda serta teamnya.

Hubungi terus : 017 508 4430

atau

drmalinda@gmail.com

atau ke

Laman Web : www.drmalinda.com


atau 



#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat





You May Also Like

18 comments

  1. famous pasal ni sekarang.. nak try jugak kot2 boleh jadi macam lopak.. eh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha zaf dah cun melecun dah,program ni sesuai untuk mereka yang benar-benar bertekad untuk kurus dan sihat :)

      Delete
  2. Bila ada panduan macam ni in sha Allah lebih berhasilkan :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. betul tu Nad, pasti lebih efektifkan :)

      Delete
  4. Dah bertahun nak kurus...tak kurus2 juga...kadang2 frust sangat bila tengok baju2 lama yang tak muat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya macam tu kan Kak Mala, azam je kuat realisasinya yang payah.. :)

      Delete
  5. nk kurus secara sihat ni kena ada hati kuat,kena tahan nafsu mkan bagai,mcm zie tak boleh kot tahan nafsu makan..hahah tak boleh di biarkan nugget berjoget2 dpn mata kalau tak masuk mulut..rasa berdosa sgt klu tak makan..gerrrr hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi cobaan ye Zie, jiwa kena kental untuk kurus ni kan :)

      Delete
  6. Hati kena kental..
    Kalau tak memang payah kan kak ana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Sha, dengan adanya program yang dipantau seperti ini, mudah-mudahan dapat menyemai kesungguhan untuk kurus :)

      Delete
  7. Ni baru bagus.. join program kurus dengan yang betul2 pakar dalam bidang ini. Doktor pulak kan. Semoga berjaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu, diselia oleh yang pakar kan Wan :)

      Delete