LERY GROUP PILIHAN BIJAK UNTUK MEMBASMI SERANGGA DAN MENJAGA KEBERSIHAN DIRI

by - Monday, December 12, 2016


Serangga perosak antara musuh dalam rumah yang mengganggu kehidupan seharian kita.Mana tak nya kehadiran seperti tikus, lipas, pijat, nyamuk dan sebagainya pasti meninggalkan kesan negatif buat kita penghuni rumah. Tak pasal-pasal kena berkongsi habitat dengan mereka. Memang tak nak laa kan... bukannya berfaedah, paling gerun bila memikirkan masalah kesihatan kita sebagai penghuni ni..dan juga harta benda kita juga boleh terancam. 

Tak dinafikan terdapat pelbagai cara dan petua orang dulu-dulu dapat menghalau tetamu yang tak diundang ni dari rumah kita. Tapi masalah problemnya, kebanyakan bahan yang diperlukan tu tak ada di sekitar kita. Contoh baru-baru ni, rumah ana sendiri mengalami serangan lipas duk beranak-pinak dalam kabinet dapur. Kalau tengah-tengah malam bangun ke dapur nak minum air, bergegas bunyi lipas-lipas ni bertempiaran lari.Buka je pintu kabinet..tuuu diaaa..bertabur najis lipas sehinggakan setiap kali nak menggunakan pinggan mangkuk dari dalam kabinet, ana terpaksa membasuhnya terlebih dahulu.Mak bagi petua letakkan daun durian belanda, alamak..mana laa ana nak dapatkan daun durian belanda, last-last lipas kian menternak sesama sendiri di dalam rumah ana ni.

Tapi kan... hari ini, ana nak kongsikan satu rangkaian produk yang sangat-sangat mesra alam untuk digunakan menghalau serangga perosak dari rumah kita.Nak tahu tak apa diaaa?? Mestilah nak tahu, benda yang bermanfaat kan...betul tak?? Okay dah cukup membebel..meh teruskan pembacaan korang di www.anajingga.com dan mengenali produk dari bahan herba yang sangat bagus untuk mengatasi masalah haiwan dan serangga perosak di rumah iaitu rangkaian produk LERY GROUP.




Ermm..mesti korang akan kata, alaaa produk ni mana-mana pun sama jer. Eh!! Jangan laa cepat sangat buat tafsiran, setiap produk pasti ada kelebihan dan keistimewaannya yang tersendiri kan. Dan rangkaian produk LERY GROUP ni juga sangat berbeza dari pelbagai jenama lain yang ada dipasaran. Apakah keistimewaan LERY GROUP ni?

Rangkaian produk LERY GROUP berasaskan bahan herba semulajadi yang telah lama di ketahui khazanahnya sebagai ajen penghalau serangga perosak, iaitu serai wangi. Ana masih teringat lagi arwah opah ana yang merupakan seorang bidan kampung menggunakan serai wangi ni untuk bahan mandian ketika ana di dalam pantang dahulu. Banyak kebaikan serai  wangi ni menurut arwah opah dan ana yakin sangat LERY GROUP menggunakan serai wangi sebagai bahan asas untuk rangkaian produk mereka ni memang berkesan, In Shaa Allah. 

Rangkaian Produk LERY GROUP berasaskan Serai Wangi :




Mula-mula korang kena kenal dulu rangkaian produk LERY GROUP ni. Di atas merupakan logo LERY GROUP yang mengeluarkan pelbagai produk berasaskan bahan semulajadi tanpa bahan kimia yang selamat digunakan di dalam rumah kita. Kenapa LERY GROUP memilih serai wangi sebagai medium asas produk mereka?

Produk-produk keluaran LERY GROUP adalah berasaskan MINYAK PATI SERAI WANGI dan FORMULA yang dihasilkan adalah istimewa di mana TIADA BAHAN KIMIA, TIDAK KANDUNGAN DEET, TIADA KANDUNGAN ALKOHOL dan yang paling penting adalah SELAMAT UNTUK KANAK-KANAK. Bagi yang mungkin tidak tahu tentang serai wangi, ada sesuatu mengenai serai wangi yang mungkin korang tidak tahu dan perlu tahu:


~ serai wangi adalah merupakan agen pembersih yang semulajadi untuk membunuh bakteria.

~ serai wangi mampu mengatasi masalah bau yang kurang menyenangkan.

~ serai wangi adalah merupakan agen anti fungus.

~ serai wangi adalah merupakan agen penghalau serangga seperti lalat, cicak, semut, lipas, tikus,            pepijat, agas-agas dan sebagainya.

~ serai wangi merupakan agen penghalau nyamuk terutama aedes dan zika.serai wangi mampu              menjadikan kulit menjadi lebih lembut dan lembab.


Sekarang mari kita lihat pula beberapa pengalaman dari mereka yang telahpun menggunkan rangkaian produk LERY GROUP ni. Orang kata tak kenal maka tak cinta kan...

TESTIMONI PENGGUNA PRODUK LERY GROUP :


Testimoni penggunaan LERY GROUP untuk kanak-kanak alahan



Testimoni untuk membasmi pepijat



Testimoni untuk menghalau serangga

Banyak lagi testimoni dan info boleh di dapati dengan singgah ke SINI .

Rangkaian produk LERY GROUP :


Mula-mula ana ingatkan LERY GROUP hanya mengeluarkan produk seperti aerosol racun serangga seperti yang banyak terdapat di pasaran tu, TAPI ternyata ana tersilap. Rupanya Rangkaian Produk LERY GROUP merangkumi bukan sahaja untuk kegunaan di ruang rumah malahan lebih ISTIMEWA ia juga mempunyai produk penjagaan badan seperti mandian dan cecair pencuci tangan atau handsoap. Wahhh!! Ini bermakna tubuh badan dan rumah kita dapat dilindungi sepenuhnya dengan LERY GROUP ,best sangat kan...👍👍👍


1.2 in 1 Multipurpose Cleaner – 1 Liter : RM 16.90, 
    500ml (Semburan): RM9.00 
    10 Liter: RM169.00








Fungsi:


~ 80% agen penghalau serangga seperti lipas, semut, cicak, lalat, lipan, tikus dan sebagainya.
~ Dapat mengurangkan bau hapak pada sofa, karpet, tilam dan bantal.
~ Dapat membunuh pepijat pada tilam, bantal, sofa dan karpet.
~ Dapat membersihkan sebarang permukaan seperti lantai, kabinet, meja dan sebagainya.
~ Dapat menghilangkan kotoran degil seperti kotoran yang bergetah dan gris.
~ Dapat menghilangakan kotoran degil pada pakaian.




Cara Penggunaan:


Hanya perlu campurkan 2 penutup sukatan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dengan setengah air baldi (bagi 1 botol 1 liter atau 10 liter) dan mop.

Untuk masalah serangga serius, para pelanggan perlu mengemop sebanyak 2 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.
Untuk tujuan mencuci lantai, tandas dan sebagainya, hanya semburkan sedikit mengikut anggaran masing-masing, kemudian sental dan bilas.
Untuk tujuan mengelap sebarang permukaan seperti meja, cermin, tingkap dan sebagainya, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan lap. Tidak perlu bilas sebagainya, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan biarkan. Semburan perlu dilakukan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut.


2. Insect Repellent – 55 ml : RM 7.90,
    1 liter: RM 30.00, 
    500ml: RM 15.00
    10 Liter : RM300.00




Fungsi:


~ 100% bertindak sebagai agen penghalau serangga dan tikus (terutama masalah serangga yang        serius)
~ Bertindak sebagai pengganti kepada AEROSOL yang TIDAK merbahaya kepada kanak-kanak.
~ Bertindak sebagai 100% agen untuk mencegah dan menghilangkan bau bilik yang hapak.
~ Bertindak sebagai aromaterapi yang berfungsi melegakan tekanan emosi dan membunuh                bakteria di    dalam udara.
~ Bertindak sebagai penghalau semut dan serangga yang lain pada tumbuh-tumbuhan .
   100% dapat membunuh anai-anai.




Cara Penggunaan:


Hanya semburkan Insect Repellent pada bahagian yang diinginkan. TIDAK PERLU dilap.

Untuk masalah serangga yang serius semburkan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut.
Untuk masalah bilik yang berbau hapak, campurkan Insect Repellent dengan sedikit air (mengikut anggaran masing-masing dan keluasan bilik) ke dalam mesin aromaterapi dan pasangkan untuk setiap 1/2 jam (mengikut tahap masalah bau hapak tersebut).
Untuk mengelakkan dari serangga pada tumbuh-tumbuhan, hanya semburkan Insect Repellent pada tumbuh-tumbuhan dan biarkan.



3.Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 500ml : RM 16.90






Fungsi:

~ Bertindak sebagai gel mandian yang mencegah dari terkena gigitan nyamuk Aedes dan Zika.
~ Melembutkan kulit.
~ Menyegarkan badan.
~ Air bilasan mandian yang mengalir ke saluran paip dapat menghalau serangga-serangga yang      berada di dalamnya seperti lipan, cacing halus dan semut.
~ Mengharumkan bilik mandi.
~ Dapat membunuh bakteria pada kulit.
~ Dapat dijadikan sebagai losyen bagi mencegah gigitan nyamuk terutama apabila menyertai            aktiviti perkhemahan dan merentas desa.

Cara Penggunaan:

Letakkan sedikit Citronella Shower Gel Anti Aedes dan Zika pada tapak tangan dan campurkan sedikit air dan lumurkan pada badan serta bilas.

Bagi penggunaan losyen, hanya lumurkan sedikit pada lengan dan kaki atau leher sebelum memulakan aktiviti perkhemahan dan merentas desa.


4.Moisturizing Hand Wash : RM 15.90






Fungsi:

~ Dapat membunuh bakteria pada tangan.
~ Dapat melembutkan tangan.
~ Air bilasan tangan yang mengalir ke dalam saluran paip dapat membunuh serangga di                    dalamnya.

Cara Penggunaan:

Letakkan sedikit cecair pencuci tangan pada tapak tangan, gosok dan bilas.




5.Kombo Kembara (Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 100ml, Moisturizing Hand Wash 100 ml dan Insect Repellent 55ml): RM 29.00





So macam mana sekarang? Masih nak menggunakan aerosol yang mengandungi bahan kimia dan boleh mendatangkan kemudaratan pada kesihatan seisi rumah atau korang hanya perlukan rangkaian produk LERY GROUP yang bebas kimia dan dari bahan herba serai wangi semulajadi ni? Anda sebagai pengguna yang bijak pasti memilih rangkaian produk LERY GROUP kan... baru laa awesome gituuu... 😊😊😊

Mesti korang tertanya-tanya kat mana pula nak dapatkan rangkaian produk LERY GROUP ni kan..mudah sahaja.. Makluman kepada pengguna produk keluaran LERY GROUP boleh didapati melalui LAZADA Malaysia dan GJ Mart di AU2 Keramat, Pasaraya As Syakirin Melawati dan Suri Halal Mart, Ukay Perdana. Manakala, pada mulai awal tahun 2017, produk-produk LERY GROUP bakal dipasarkan di pasaran runcit melalui rangkaian hypermarket di Malaysia.


UNTUK MAKLUMAT DAN INFORMASI LANJUT:

klik sahaja link-link di bawah :


atau

atau


alamat

LERY GROUP SDN. BHD.
SC-SG-24, JALAN UP1/1D
SPRING VILLA , UKAY PERDANA
68000 AMPANG, SELANGOR DARUL EHSAN

atau hubungi terus


HOTLINE:

+6016 644 9105

CUSTOMER CARE HOTLINE:
+6019 296 9756


LERY GROUP BANNER


kredit info : SINI


You May Also Like

2 comments

  1. dah masanya kita bertukar kepada produk yang mesra alam semulajadi

    ReplyDelete
  2. nak kena cuba juga lah...rumah ni banyak pula lipas dan lipan...terima kasih atas perkongsian ni kak ana

    ReplyDelete