Goodbye Tommy Page

by - Monday, March 06, 2017



Tommy Page dalam kenangan


Sekeping gambar penyanyi yang amat ana minati di zaman kegemilangannya sekitar 1990-an dahulu, Tommy Page masih ana simpan di dalam album gambar lama. Ketika itu saban hari berkumandang di radio lagu-lagu popular dan yang paling ana minati pastinya A Shoulder To Cry dan I'll Be Your Everything. Gambar tu kalau tak salah ana beli dari majalah hiburan rasanya atau pun dari kedai buku tak pun supermarket. Tak ingat dah mana ana dapatkannya tapi sebab terlalu minat la sampai beli dan simpan..lagipun masa tu mana ada internet nak dapatkan gambar-gamber artis antarabangsa kan. 


Semalam ana dengar di radio dan baca di internet penyanyi feveret ana ni dah meninggal dunia dalam usia 47 tahun. Sedih pula bila terdengar khabar angin yang mengatakan beliau membunuh diri. Begitulah berakhir seorang lagi riwayat artis antarabangsa, kebanyakkannya mereka mati dalam keadaan sebegitu. Sebagai sebuah entri tribute dan kenang-kenangan ana kongsikan disini, nostalgia bersama Tommy Page.

Biodata Tommy Page :

Nama sebenarnya : 
Thomas Alden (Tommy Page )

Profession : 
Seorang penulis lagu dan penyanyi popular sekitar 1990-an.

Tarikh lahir : 
24 May 1970 

Tempat Lahir : 
Glen Ridge, New Jersey, US

Albums :
Paintings in My Mind, Tommy Page Greatest Hits, Tommy Page, From the Heart, Republic                 of Idols

Lagu Popular :
A Shoulder to Cry On
Tommy Page · 1988

I'll Be Your Everything
Paintings in My Mind · 1990

When I Dream of You
Paintings in My Mind · 1990

Gambar-gambar Tommy Page :


Image result for tommy page


Image result for tommy page


Image result for tommy page

Lirik Lagu A Shoulder To Cry - Tommy Page


Life is full of lots of up and downs
And the distance feels further 
When you're headed for the ground
And there is nothing more painful than to let your feelings take you down
It's so hard to know the way you feel inside
When there's many thoughts and feelings that you hide
But you might feel better if you let me walk with you
By your side

And when you need a shoulder to cry on
When you need a friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone, cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be a friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone, cause I'll be there

All of the times when everything is wrong
And you're feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I hope you work it out and carry on
Side by side,
With you till the end
I'll always be the one to firmly hold your hand
No matter what is said or done
Our love will always continue on

Everyone needs a shoulder to cry on
Everyone needs a friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one you rely on
When the whole world's gone
You won't be alone
'Cause I'll be there

And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on
Songwriters: PAGE, TOMMY
A Shoulder To Cry On lyrics © Warner/Chappell Music, Inc.

Credit photo and lyric : Google 

Image result for tommy page

You May Also Like

6 comments

  1. Dulu saya memang minat giler kat Tommy Page nie, sebab handsome.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan shikin, kak ana minat pun sebab zaman tu dia yang hensem hihi :)

      Delete
  2. kak...
    kebetulan saat ni aida sedang dgr lagu a shlder to cry on kat sinar.fm.
    wow! mcm tau je sedang blogwalking entri.
    aida membesar dgn lagu dia. nice voice. merduuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuu laa Aida, lagu-lagu dia memang best ketika era nya dahulu :)

      Delete