BEDAK ASAS ARAB - Sesuai Untuk Solekan Simple

Bedak Asas atau foundation merupakan keperluan asas dalam solekan wajah wanita masa kini. Ana suka melihat wanita kini rajin menatarias wajah agar kelihatan cantik setiap masa. Walaupun ana sendiri bukan kaki make-up lagi di waktu ini, namun ana masih perlu menjaga kecantikan wajah ketika keluar rumah. Kita ni walaupun telah meningkat usia, amat perlu juga menjaga penampilan diri. Jangan sampai nampak tua sebelum waktu, cuma kena bersesuaian dan tidak lari dari hukum syariah,itu yang penting. 

Pemilihan produk kosmetik masa kini memang banyak di pasaran. Setiap satu ada kelebihannya yang tersendiri, pilih lah yang sesuai dengan jenis kulit dan keserasian pada wajah. Pastikan juga ia selamat dan menggunakan bahan yang tidak memudaratkan diri. Satu produk bedak asas atau foundation yang ingin ana perkenalkan kali ini ialah Bedak Asas Arab dari Hallas Beauty





Bedak Asas Arab

Apabila ana menerima Bedak Asas Arab ni, Kak Long yang teruja sangat nak mencubanya. Kebetulan dia sedang study week di rumah, bukan main nak cuba menggunakannya ketika keluar ke perpustakaan awam bersama rakan. "Nak cepat ibu dan nampak simple je,ibu " katanya dan selepas solat Zohor, terus mengambil Bedak Asas Arab dan mencalitkan pada wajahnya. Dia meratakan pada keseluruhan wajah dan bersolek ringkas dan keluar. Taadaaa!!!




Ermm... memang nampak sekata pada wajahnya dan dapat menutup kesan parut jerawat. Dan sebelum waktu Maghrib dia balik ke rumah, ana tanya senang cuci tak ketika Asar tadi ? "Senang,"katanya dan tak bercapuk sampai ke petang walaupun agak berpeluh di perjalanan.  Sekarang ni nampaknya Kak Long selesa memakai Bedak Asas Arab setiap kali keluar rumah. Jom kita lihat apakah keistimewaan Bedak Asas Arab dari Hallas Beauty ?

Keistimewaan Bedak Asas Arab




Merujuk sumber laman web Hallasbeauty.com , Bedak Asas Arab mempunyai vitamin E yang sangat membantu dalam memudarkan parut dengan pantas dan melindungi muka dari terbakar. Selain itu, Bedak Asas Arab ini juga sangat selamat untuk digunakan kerana ianya TIDAK mempunyai silikon. Di formulasikan dari Minyak Argan yang kaya dengan Vitamin E malah kandungan vitaminnya 2 kali ganda lebih banyak berbanding Minyak Zaitun. Vitamin E kaya dengan antioksidan dan berfungsi untuk melawan radikal bebas yang boleh menyebabkan penuaan berlaku pada kulit wajah. Selain itu,Minyak Argan juga berfungsi melembapkan kulit yang kering dan membuatkan kulit anda lebih lembap. 




KEBAIKAN BEDAK ASAS ARAB

➤Dari sumber bahan kualiti, segar dan semulajadi.
➤Tidak mempunyai silikon, mesra wuduk dan halal.
➤Mengekalkan solekan lebih lama sehingga 12 jam.
➤Membantutkan pertumbuhan jerawat serta lingkaran gelap bawah mata.
➤Kemasan sempurna serta serap terus ke kulit agar kulit kelihatan lembab, licin dan halus.
➤Mempunyai spf 50 serta mengurangkan kedutan dan garis-garis halus.
➤Berdaftar dengan KKM 

Jom kita lihat beberapa testimoni dari pengguna Bedak Asas Arab 













Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. 
Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. 
Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara betul berdasarkan testimoni yang diperolehi.


Banyak lagi info produk dan testimoni boleh di perolehi dari pautan yang ana berikan di bawah :

Laman web : hallasbeauty.com

Facebook : BEDAK-ASAS-ARAB-HQ

Instagram : @bedakarab_hq




Untuk pembelian boleh hubungi terus mana-mana dari nombor whatsapp yang ana berikan di sini : 

Wanie : 018-571 4962
Syitah : 019-844 4867
Nani : 013-4764 982
BEDAK ASAS ARAB - Sesuai Untuk Solekan Simple BEDAK ASAS ARAB - Sesuai Untuk Solekan Simple Reviewed by Ana Jingga on January 15, 2018 Rating: 5

14 comments:

  1. Mudah dibersihkan dan mesra wudhuk yang utama kan kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu PC, bedak asas ni ringan sahaja dan mudah di cuci untuk membersihkannya dari wajah ketika berwuduk, anak kak ana sendiri dah mencubanya..

      Delete
  2. Bedak yang ohsem.. Packaging pun cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah Sha, kalau sesuai dengan si pemakainya pasti pilihan yang tepat kan :)

      Delete
  3. Ada bedak arab pulak ya, macam macam sekarang ni

    ReplyDelete
  4. nampak macam mudah untuk digunakan...betul wanita perlu menjaga keelokkan wajah

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah mudah dan senang di gunakan untuk mereka yang ingin cepat bersiap kan :)

      Delete
  5. Wah menarik nie Ana, yang penting mesra wuduk dan halal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Sue, ana suka sebab senang nak cuci untuk berwuduk kerana teksturnya ringan sahaja:)

      Delete
  6. bagus nya bedak ni..tak pauah nak bnersolek tebal..dengan bedak je dah boleh cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai untuk yang suka solekan simple dan cepat D :)

      Delete
  7. senang 2 in 1 macam ni je..menarik..kena try juga ni :D

    ReplyDelete

Powered by Blogger.