MaMom MILKBOOSTER - CARA PALING BERKESAN UNTUK MENAMBAH SUSU IBU


Susu ibu adalah anugerah Tuhan yang tak ternilai buat seorang bayi yang dilahirkan ke dunia ini. Penyusuan badan dari ibu untuk anaknya adalah langkah terbaik sebagai mengotakan amanah Allah swt. Kandungan khasiat yang tak terbanding,malah merupakan imunisasi semulajadi dari Allah swt untuk bayi kekal sihat dan membesar sebagai putera-puteri syurga di alam rumahtangga.

Namun bukan semua insan bernasib baik, dikurniakanNya air susu yang melimpah ruah dan banyak untuk sepanjang tempoh penyusuan. Ana sendiri pernah alami masalah ini ketika kelahiran anak sulung suatu masa dahulu. Ketika itu tidak ada lagi pendedahan tentang Milkbooster, jadi pelbagai petua lama diajar arwah opah untuk membanyakkan susu badan. Antaranya berurut selalu, makan makanan yang di syorkan dan yang paling kelakar petua menyuruh kita menyikat payu dara untuk memperbanyakkan susu. Ada yang menjadi ada yang sekadar petua lama tinggalan zaman.

Zaman dah berubah. Alhamdulillah....kini terdapatnya satu kaedah inovasi dalam membantu ibu-ibu menyusukan bayi dengan banyak dan kenyang, In Shaa Allah. Dan yang akan ana ceritakan dengan lebih lanjut hari ini ialah MaMom MILKBOOSTER yang telah diyakini dan diperakui ramai ibu-ibu di luar sana akan keberkesannya.

MaMom MILKBOOSTER


Di pasaran masa kini terdapat pelbagai jenis milk booster seperti dalam bentuk tablet, serbuk, pil, perisa susu, perisa coklat dan pelbagai lagi.Lambakan penawaran membuatkan ibu-ibu sukar membuat pilihan dan akhirnya tak jadi membeli. Tapi ingat!! Siapa yang rugi, malahan kesian pula dengan bayi kita kerana kurangnya susu badan. Meragam kelaparan dan turut mengganggu emosi ibu dan anak itu sendiri. Ye lah bila anak kecil meragam, pasti kita sendiri sebagai ibu keresahan dan tumbesaran bayi turut terganggu kerana bila tidak kenyang, tidur mereka terganggu kan. Jadi ana nak syorkan satu jenama MILKBOOSTER yang dipercayai dan diyakini ramai ibu masa kini iaitu MaMom MILKBOOSTER.


Apakah keistimewaan MaMom MILKBOOSTER ?

Ibu-ibu masa kini memang kesuntukan masa, jadi pilihan utama mereka pastinya yang mudah dan cepat. MaMom MILKBOOSTER di datang kan dalam bentuk tablet. Pasti mudah di ambil setiap hari tanpa perlu membancuh seperti kebanyakkan jenama lain. Botol yang bersaiz kecil ini juga mudah di bawa ke mana-mana.
Dan yang paling utama ibu-ibu perlu memilih MaMom MILKBOOSTER adalah antara kandungan yang terdapat di dalam setiap tabletnya ialah pemakanan sunnah seperti Habbatussauda, susu kambing, madu lebah, kurma dan kismis. Disamping itu herba-herba lain seperti alfalfa, gam akasia, serbuk kacang soya, bawang putih, spirulina dan halba di mana kesemua bahan-bahan ini amat berkhasiat dan terbukti memberi impak untuk menambah susu ibu, In Shaa Allah.

Kandungan  Vitamin A dan Vitamin C di dalam susu ibu dapat memberi kulit yang gebu dan sihat kepada bayi malahan mengurangkan alahan dan membantu penghadaman bayi secara semulajadi.


Dan pastilah ciri keistimewaan utama yang perlu kita pastikan dalam setiap produk yang bakal kita jadikan sebahagian daari proses pembesaran anak-anak malahan untuk diri kita sebagai ibu itu sendiri ialah sijil HALAL dari JAKIM dan kelulusan dari KKM. MaMom MILKBOOSTER tidak perlu dikhuatiri lagi kerana ialah telah mendapat pengiktirafan dari kedua-dua bidang utama di dalam negara.Gunakanlah MaMom MILKBOOSTER tanpa rasa ragu atau was-was.

Secara ringkasnya bolehlah disimpulkan ciri-ciri keistimewaan MaMom MILKBOOSTER adalah:~Tablet kunyah yang mudah!

~ Susu melimpah-limpah

~ Berkesan seawal 24 jam ( *berdasarkan ribuan testimoni diterima)

~ Ada sijil Halal JAKIM, KKM dan lulus lab test SIRIM

~ Digunakan di hospital dan farmasi

~ Produk Malaysia, kini dieksport keluar negara

~ Produk tambah susu PALING DIPERCAYAI ibu menyusu di Malaysia 


ANTARA SOALAN-SOALAN LAZIM YANG BERMAIN DI MINDA IBU_IBU MENGENAI MaMom MILKBOOSTER IALAH :

1. Apakah fungsi  Mamom selain memperbanyakkan susu ibu ?

Bagus untuk kegunaan semasa puasa (kandungan klorofil di dalam spirulina memberi rasa kenyang), bawang putih dan halia merupakan antioksida yang berkesan, alfalfa bagus untuk arthritis.

2. Apakah pantang larang ketika menggunakan Mamom ?

Tiada.


3. Bolehkah ambil minuman berkafein jika menggunakan  Mamom ?

Boleh ambil max secawan sehari sahaja kerana kafein akan menyebabkan keberkesanan MaMom berkurang.

4 TIPS  UNTUK KEBERKESANAN MAKSIMUM MaMom MILKBOOSTER UNTUK MENAMBAH SUSU IBU :

✔ Minum air kosong 2-3 liter
✔ Kurangkan minuman berkafein
✔ Makan 2 tablet semasa perut kosong
✔ Konsisten

CARA PENGAMBILAN MaMom MILKBOOSTER 

* Sehari Makan/Kunyah 2 biji sekaligus, siang atau malam (ketika perut kosong) 


Untuk lebih meyakinkan ibu-ibu semua ana kongsikan disini beberapa testimoni dari pengguna MaMom MILKBOOSTER. Kata orang benda yang baik perlulah di kongsikan bersama semoga bermanfaat buat orang lain kan..Banyak lagi panduan dan testimoni hebat dari pengguna MaMom MILKBOOSTER boleh di ketahui di www.facebook.com/mamaohsem/

dan

Instagram : mamom_by_ohsem_mama

Pastinya ibu-ibu telahpun mendapat informasi yang jelas tentang MaMom MILKBOOSTER dan jangan tunggu lagi khas buat ibu dan juga bakal ibu bolehlah dapatkan produk ini segera!!

MaMom Milkbooster Herbaworks®

60 chewable tablets (Tahan sebulan)

====================

 MAMOM hanya *RM80* sekotak,DAN KINI TAWARAN DISKAUN HEBAT  !!!

2 kotak= RM150

3 kotak= RM220

4 kotak= RM290

5 kotak= RM360

HUBUNGI / WHATSAPP : +6016.416.5720


MaMom MILKBOOSTER - CARA PALING BERKESAN UNTUK MENAMBAH SUSU IBU MaMom MILKBOOSTER - CARA PALING BERKESAN UNTUK MENAMBAH SUSU IBU Reviewed by Ana Jingga on September 23, 2016 Rating: 5

12 comments:

Powered by Blogger.