RUAM BAYI POWDER - Rawatan Sunnah Penyakit Kulit


Setiap penyakit ada penawarnya dengan izin Allah swt. Bertuahnya kita terpilih sebagai umat Islam yang mana segala urusan dunia ini ada di ceritakan dan di ajar di dalam Al-Quran dan Hadis sebagai pembimbing. Rujuklah untuk sebarang permasaalahan dan penyakit, semuanya ada diberikan bekalan sebagai panduan hidup di atas muka bumiNya.Rasullulah saw sendiri meninggalkan kita ajaran-ajaran Sunnah yang di sampaikan melalui Hadis-hadis sahih. Dan hari ini, apa yang dapat ana pelajari dan ketahui satu lagi rawatan dari amalan Sunnah Baginda iaitu merawat penyakit kulit dari tanah liat. Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan kami, dengan izin Tuhan kami.“ (Sohih Bukhari: Kitab Attib; Bil:5745)


sumber :http://www.bedakruambayiori.com/

Alhamdulillah.. masa kini, kita masih boleh memperolehi kaedah rawatan Sunnah sebegini setelah menemui satu produk yang menggunakan 100% tanah liat putih bersama air galian asli yang diyakini telah banyak membantu merawat pelbagai penyakit kulit seperti Psoriasis, Eczema, kurap, demam campak, ruam bayi dan sebagainya. Produk yang ana maksudkan ialah RUAM BAYI POWDER.RUAM BAYI POWDER


Dalam Sahih bukhari,Muslim diriwayatkan bahawa Aisyah ra berkata,”Jika seseorg mengadu mengenai kudis (penyakit kulit) atau luka, Rasulullah saw meletakkan jejarinya sambil membaca: maksudnya:”Bisimillah,tanah bumi kami dengan campuran air liur di kalangan kami,disembuhkan orang sakit di kalangan kami dengan izin Tuhan kami.” Kata Ibn Qayyim:”
Sumber : https://ruambayi.wordpress.com/


RUAM BAYI POWDER mampu merawat penyakit kulit dengan mengikut rawatan Sunnah.Ianya 100% tanah liat putih yang mengandungi mineral semulajadi bersama air galian yang telah di tapis secara khusus. 

Pembuatan secara homemade warisan semulajadi turun-temurun dan diiktiraf oleh SIRIM QAS INTERNATIONAL yang mana ia selamat di gunakan tanpa bahan campuran kimia. Sesuai untuk kegunaan bayi dan juga dewasa. RUAM BAYI POWDER juga dijamin HALAL dan SUCI.
KEBAIKAN DAN KELEBIHAN RUAM BAYI POWDER


~ Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.

~ Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.

~ Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .

~ Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.

~ Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.

~ Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.

~ Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.

~ Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati.
CARA PENGGUNAAN RUAM BAYI POWDER


~ Sapu pada kulit sensitif setiap hari terutama malam sebelum tidur.

~ Jika air di dalam bekas sudah kering, campur dengan air yang boleh di minum atau bertapis yang terbaik air zamzam.JANGAN gunakan air paip kerana ia mengandungi klorin yang tidak baik untuk kulit.

~ Jika keracunan makanan, gout atau gastrik, ambil secubit bancuh dengan setengah gelas air kosong biasa dan minum.

~ Penjagaan pemakanan juga penting dan perbanyakan minum air kosong untuk megelakkan kekeringan.


TESTIMONI KEBERKESANAN RUAM BAYI POWDER


Eczema untuk bayi 

Testimoni ana sendiri menggunakan RUAM BAYI POWDER: 

Ana sendiri mengalami alahan jika makan makanan laut dan kadang-kadang makan ayam juga boleh terjadi alahan pada bahagian leher dan badan. Ia seperti tumbuh bintik-bintik merah dan kadang-kadang bila sakan menggaru sehingga luka. Beberapa hari lepas, ana sapukan RUAM BAYI POWDER ni, Alhamdulillah ia cepat mengering dan sejuk sangat bila di sapu. Bintik merah dan parut luka juga beransur baik dengan izinNya. 

Begitu juga di bawah dagu ana sering kali kemerahan apabila alahan pada pin tudung. Ana mencuba juga menggunakan RUAM BAYI POWDER dan parut lama berwarna hitam semakin pudar. Maaf, ana tak dapat nak tunjukkan gambar kerana memelihara aurat wanita. Namun ia memang berkesan pada ana.Alhamdulillah.


Banyak lagi testimoni dan info-info rasmi mengenai RUAM BAYI POWDER boleh di dapati dengan melayari laman-laman web dan Facebook yang ana berikan di bawah :3. Facebook Rasmi RUAM BAYI POWDER :https://www.facebook.com/ruampadabayi/


Untuk pembelian atau sebarang pertanyaan boleh sahaja hubungi terus :


HQ En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner)


PASTIKAN JENAMA ASLI PADA PELEKAT BEKAS

IALAH

RUAM BAYI POWDER

RUAM BAYI POWDER - Rawatan Sunnah Penyakit Kulit RUAM BAYI POWDER - Rawatan Sunnah Penyakit Kulit Reviewed by AJ on November 23, 2016 Rating: 5

4 comments:

Powered by Blogger.