IMAAN JARDIN CUSHION FOUNDATION - Mudah & Sempurnakan Solekan Pada Bila-bila Masa

Lazimnya wanita akan mengambil masa yang lama untuk bersiap sebelum keluar rumah, bekerja mahupun menghadiri pelbagai majlis. Mana tak nya, sebelum bersolek, kenalah sapukan penyegar atau toner, krim pelembap wajah, kemudian ratakan dengan bedak asas atau foundation, lepas tu sapukan pula loose powder, nak lukis kening lah, solekan mata , alis mata , gincu dan sebagainya. Haa!! Mahu dua jam kan.




IMAAN JARDIN Air Cushion Foundation





Tapi sekarang ni, korang dah boleh jimatkan masa dengan hanya menggunakan IMAAN JARDIN CUSHION FOUNDATION. Sehinggakan nak bersolek dalam kereta pun masih sempat tau. Ini kerana IMAAN JARDIN merupakan air cushion foundation yang bukan dalam bentuk cecair (liquid). Korang cuma perlu dap dap kan pada wajah dan ratakanya sahaja. Seolah-olah bagaikan memakai compact powder sahaja tetapi coverage untuk seluruh wajah.




Kak Long menggunakannya untuk solekan simple sebelum ke kelas di kampus kerana katanya senang sangat ibu, cuma dap dap kan dan ratakan pada wajah. Ia menutup cela-cela wajah termasuk parut jerawat di wajah Kak Long. Berbeza dengan liquid foundation perlukan lebih masa untuk meratakan kerana ia cepat mengering sebelum sapuan lengkap di seluruh wajah. Anak gadis ana sekarang dah pandai bersolek, jadi bab bab solekan ni memang depa lebih pandai lah dan moden dari ana sendiri. 




IMAAN Loose Powder 




Selepas meratakan IMAAN JARDIN Foundation, Kak Long menggunakan IMAAN Loose Powder untuk sentuhan sempuran solekan asas wajah. Tekstur IMAAN Loose Powder ini juga sangat ringan dan tidak berkilat pada wajah. Jadi ia nampak natural dan tidak lah begitu glitter-glitter kan. Dah siap, ermm apa lagi, wajib lah selfie wefie dan tak payah nak filter sangat katanya. 

Kelebihan IMAAN Loose powder atau bedak tabur

Merupakan salah satu produk untuk membuatkan wajah bebas minyak dan tetap nampak natural. Cara memakainya ialah ambil menggunakan Spon atau berus powder. Salah satu kelebihan loose powder ialah makeup tahan lama dan nampak awet muda



Apakah keistimewaan IMAAN JARDIN Foundation ?




Ciri-ciri istimewa IMAAN JARDIN FOUNDATION 

💘 SPF 50++
💘 Argan Oil + Vitamin E

Kandungan bahan seperti : 

+ Argan Oil
+ Vitamin E
+ Sweet Almond Oil
+ Shea Butter
+ Chamomile Oil
+ Aloe Vera

KELEBIHAN

💘 Tekstur pekat setanding liquid foundation
💘 Dap-dap tak kotorkan jari
💘 Tidak berminyak tetapi glowing
💘 Auto blend dengan warna kulit
💘 Cara pakai simple, tak sampai seminit dah flawless & glowing
.
KEBAIKAN ARGAN OIL

💘 Melembabkan kulit yang kering
💘 Mengatasi jerawat
💘 Mengatasi sunburn
💘 Mengatasi kulit kusam & gelap
.
KEBAIKAN VITAMIN E

💘 Kulit kelihatan lebih muda
💘 Mencerahkan kulit
💘 Memudarkan jeragat
💘 Mengurangkan garis halus


Packaging Baharu IMAAN JARDIN Foundation 




Packaging lama (hitam) masih ada tapi tak banyak harga Rm79.00 untuk saiz berat 15g dan kini IMAAN JARDIN Foundation tampil dengan pakaging BAHARU berwarna putih pink cuma berharga Rm 58 dan bersaiz 10g yang mudah di bawa ke mana-mana. 



Tadaaa!!! Jangan lepas kan peluang untuk tawaran hebat sepanjang bulan JULAI ini di mana korang yang membeli IMAAN JARDIN Foundation akan turut menerima PERCUMA 1 IMAAN Loose Powder & 1 Beauty Blender. Ermm... Complete set dah kan hanya pada satu harga. Memang berbaloi. Manakala dengan pembelian Pakaging baru (pink) beli 3 harga RM174.00 promo JULAI 3 beauty blander dan 3 loose powder berat 10g





Haa nii yang ana hadiah kan buat Kak Long set promosi JULAI dari IMAAN JARDIN , memang berbaloi-baloi. Jadi jangan buang masa, tak yah fikir panjang lagi cepat hubungi terus di mana-mana pautan yang ana berikan di bawah untuk pembelian IMAAN JARDIN Foundation : 


Facebook : 

Instagram : 

Whatsapp : 



~ Review di atas adalah berdasarkan pengalaman Kak Long sendiri ketika menggunakan 
produk IMAAN JARDIN Foundation dan IMAAN Loose Powder 
pada wajahnya. Hasil keserasian solekan  mungkin berbeza mengikut jenis kulit 
dan tona wajah. Sumber rujukan produk adalah dari laman web www.imaanworld.com ~
IMAAN JARDIN CUSHION FOUNDATION - Mudah & Sempurnakan Solekan Pada Bila-bila Masa IMAAN JARDIN CUSHION FOUNDATION - Mudah & Sempurnakan Solekan Pada Bila-bila Masa Reviewed by Ana Jingga on July 18, 2018 Rating: 5

6 comments:

  1. Wah kaklong dah jadi beauty blogger ni...mana tumpah kuah kalau tak ke nasi kan kak ana. Pandai kaklong buat video 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe pembantu ibu tu Marsha, jadi model comel sikit dari ibunya yang dah kian senior umo nya ni :)

      Delete
  2. Menarik jugak ni, kandungan bahan pun bagus bagus. Tengok anak kak Ana pakai pun cantik aje :)

    ReplyDelete
  3. Menarik la packaging produk ni

    ReplyDelete

Powered by Blogger.