Sedap Juga Teh O Ais Laici ..

by - Saturday, January 03, 2015


Teh O Ais Laici :


Teh O Ais Laici

Dapat idea dan resepi ni dari blogger Eny Abdullah di SINI , beberapa minggu lepas.Sangat mudah nak sediakan, ana bancuh dahulu teh o dengan sirap laici dalam tin tu, kemudian tambahlah gula jika kurang manis.Tuang dalam gelas, letakkan isi buah laici dan ketulan ais.Sedap dan kenalah kombinasinya, terima kasih buat Eny Abdullah berkongsi idea dengan kak ana.. :)


You May Also Like

36 comments

  1. Memang sedap kak ana..cuba letak longan pula..memang terangkat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan CP, oo longan pun sedap ye, nanti kak ana cuba :)

      Delete
  2. dapat bayangkan rasanya.. mesti zlurpp!!

    ReplyDelete
  3. dah lama tak minum Teh..kalau ada laici tu memang sedap le..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana nanti bila2 ada teh o tambahkan saja laici dan ais, memang best rasanya :)

      Delete
  4. assalamualaikum ana...wah sedapnya lebih2 lg ada laici...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama, sedap mama, nanti boleh try kay :)

      Delete
  5. Ni first time baca he he he...x pernah minum...nti bleh try

    ReplyDelete
  6. Ini feveret kawan kak. Berkali-kali dia suruh kak cuba tapi tak pernah buat pun walhal tea tu minuman wajib dirumah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Kak Mala, pasni cuba ye..memang best rasanya :)

      Delete
  7. dah lama yaya tak minum teh o ais.. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kita try teh o ais laici pula Hidayah :)

      Delete
  8. selamat pagi kak Ana, hehehe terima kasih sudi cuba resepi tak seberapa tu hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih buat Eny memberi ilham pada kak ana juga :)

      Delete
  9. sedap-sedap.. limau ais laici pun nyum2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm dia jadi masam-masam sikitlah kan Aneez :)

      Delete
  10. Nampak menarik. Boleh cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap pada kak ana Mrs. A , cubalah :)

      Delete
  11. saya punye tembikai campur laici..dah siap blend, simpan dalam peti baru minum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm tembikai laici pun memang ngam rasanya Nick...segar dan sedap :)

      Delete
  12. wow! dapat imaginekan..mesti terangkat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah Zila, mula2 tengok resepi air ni kat blog Eny,membayangkan kombinasi rasanya dulu, bila dah try memang sedap :)

      Delete
  13. aus lak tekak saya ni Kak Ana... huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok eMMe, nanti kak ana buatkan segelas ye hehe :)

      Delete
  14. Memang sedap. Saya suka tembikai laici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tembikai laici belum lagi kak ana cuba buat sendiri,In Shaa Allah nanti cuba pula :)

      Delete
  15. sha pon suka niii.....give me 5!

    ReplyDelete