sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Sabtu, 3 Januari 2015

Sedap Juga Teh O Ais Laici ..


Teh O Ais Laici :


Teh O Ais Laici

Dapat idea dan resepi ni dari blogger Eny Abdullah di SINI , beberapa minggu lepas.Sangat mudah nak sediakan, ana bancuh dahulu teh o dengan sirap laici dalam tin tu, kemudian tambahlah gula jika kurang manis.Tuang dalam gelas, letakkan isi buah laici dan ketulan ais.Sedap dan kenalah kombinasinya, terima kasih buat Eny Abdullah berkongsi idea dengan kak ana.. :)


36 ulasan:

  1. Memang sedap kak ana..cuba letak longan pula..memang terangkat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan CP, oo longan pun sedap ye, nanti kak ana cuba :)

      Padam
  2. dapat bayangkan rasanya.. mesti zlurpp!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best ED memang Zlurpp lah hehe :)

      Padam
  3. dah lama tak minum Teh..kalau ada laici tu memang sedap le..heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Diana nanti bila2 ada teh o tambahkan saja laici dan ais, memang best rasanya :)

      Padam
  4. assalamualaikum ana...wah sedapnya lebih2 lg ada laici...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam mama, sedap mama, nanti boleh try kay :)

      Padam
  5. Ni first time baca he he he...x pernah minum...nti bleh try

    BalasPadam
  6. Ini feveret kawan kak. Berkali-kali dia suruh kak cuba tapi tak pernah buat pun walhal tea tu minuman wajib dirumah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha Kak Mala, pasni cuba ye..memang best rasanya :)

      Padam
  7. dah lama yaya tak minum teh o ais.. :'(

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom kita try teh o ais laici pula Hidayah :)

      Padam
  8. selamat pagi kak Ana, hehehe terima kasih sudi cuba resepi tak seberapa tu hehehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih buat Eny memberi ilham pada kak ana juga :)

      Padam
  9. sedap-sedap.. limau ais laici pun nyum2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. erm dia jadi masam-masam sikitlah kan Aneez :)

      Padam
  10. Nampak menarik. Boleh cuba ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap pada kak ana Mrs. A , cubalah :)

      Padam
  11. saya punye tembikai campur laici..dah siap blend, simpan dalam peti baru minum :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. erm tembikai laici pun memang ngam rasanya Nick...segar dan sedap :)

      Padam
  12. wow! dapat imaginekan..mesti terangkat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lah Zila, mula2 tengok resepi air ni kat blog Eny,membayangkan kombinasi rasanya dulu, bila dah try memang sedap :)

      Padam
  13. aus lak tekak saya ni Kak Ana... huhuhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok eMMe, nanti kak ana buatkan segelas ye hehe :)

      Padam
  14. Memang sedap. Saya suka tembikai laici.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tembikai laici belum lagi kak ana cuba buat sendiri,In Shaa Allah nanti cuba pula :)

      Padam
  15. sha pon suka niii.....give me 5!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wokay take your 5 Sha !!! hehe :)

      Padam