Cara nak check orang curi guna Wifi Unifi di rumah

Menarik kan tajuk kali ini? Baru-baru ini kami cuba hubungi TM Unifi apabila kelajuan internet di rumah agak slow berbanding sebelumnya. Rumah ana boleh di katakan banyak peranti yang menggunakan wifi Unifi. Macam biasa anak-ana…

Resepi udang buttermilk salted egg dengan Tepung Bestari

Sana sini orang menikmati keenakan telur masin dalam pelbagai juadah dan juga kudapan kan. Telur masin memanglah pembuka selera, contoh nya dalam bulan puasa. Kalau dulu-dulu masa di kampung, macam wajib je ada telur masin rebus…

Review dan cara penggunaan Pulse Oximeter

Antara gajet perlu ada di setiap rumah, pendapat beberapa orang doktor perubatan di perkongsian di sosial media baru-baru ini. Maka berebut-rebutlah warga net mendapatkannya di pasaran. Alat yang kerap ana lihat sebelum ini di la…

Resepi & cara masak nasi tomato dengan menggunakan rice cooker

Bila teringin waktu pkp ni, kenalah rajin-rajin masak sendiri. Memandangkan ada beras basmati dalam stok di rumah , bahan-bahan lain pun ada, ana penuhi permintaan suami nak makan nasi tomato. Hasil pencarian di internat, jumpa …

12 idea susun atur dekor ruang belajar anak-anak di rumah

Dua hari lepas telah pun di umumkan taqwin pembelajaran anak-anak sekolah di mana pelaksanaan semula  PdPR selama 25 hari bermula 13, 14 Jun 2021. Pada pendapat ana, ia adalah sangat wajar sebagai salah satu langkah yang di ambi…

Resepi mee tarik black fungus

Pertama kali ana makan mee tarik di restoran Mee Tarik Warisan waktu sebelum pkp 3.0 . Tu pun Adik Ika belanja. Salah satu menu yang Adik  dan Kak Long order mee tarik black fungus ni. Rupanya kesukaan anak-anak ana, maklum lah …

Minuman unik gabungan pelbagai citarasa dari siri IT'S SIXPACK by Aik Cheong Coffee

Menikmati minuman di rumah dengan campuran bahan unik yang pasti mempersonakan selera minum petang atau sarapan pagi kita semua. Hai korang!! Hari ini ana nak berkongsi dengan korang beberapa minuman sedia di minum yang paling u…