Featured Coupons

recent/hot-posts
Terkini Pengeluaran i-SINAR DIBUKA KEPADA SEMUA AHLI KWSP YANG TERJEJAS PENDAPATAN AKIBAT COVID-19

Baharu sahaja ana dengar dalam Buletin Utama sekejap ni , mengenai Pengeluaran i-Sinar KWSP buat ahli yang terjejas pendapatan akibat pendamik Covid-19 . Alhamdulilah.. ada sinar buat mereka yang terjejas dan semoga dapat di man…

Mahalnya harga bawang

Semalam lepas Maghrib, suami ajak ke pasaraya nak cari barang dapur. Kami pergi malam sebab memang nak beli barang kering sahaja jadi tak lah risau dapat barang tak segar kan. Ana ni lauk pauk selalunya beli dari kedai Acheh sah…

Ting Tong Ayam Goreng Wangsa Maju - Ayam goreng yang sedap, halal, bersih dan segar

Siapa lah tak suka makan ayam goreng kan ? Dari kanak-kanak sampai lah yang berusia kilauan emas tetap suka ayam goreng. Ada orang suka makan kepak ayam goreng, peha ayam goreng atau pun dada ayam goreng. Ada pula yang menggemari…

Resepi apam pisang gebu

Resepi ni adik sepupu ana, Ija yang bagi. Nampak sedap je dia buat jual pagi-pagi kat kampung di gerai nasi lemaknya di Teluk Intan.  Ija suruh kak ana nya cuba buat, senang sangat guna sukatan cawan dan blend je bahan-bahan. Ap…

Gaya baharu dengan cermin mata anti silau dari Eye Pro Vision , Sungai Wang Plaza

Lama dah bertangguh nak tukar cermin mata ana ni. Sejak sebelum pkp lagi dah patut kena tukar sebab cermin mata sebelum ni dah 3 tahun rasanya ana pakai. Kadang-kadang mata cepat rasa penat bila lama memakainya khasnya bila mena…

Resepi dan cara buat Vietnamese Spring Roll

Lama dah Adik nak sangat buat Vietnamese spring roll ni, cuma ana belum dapatkan rice paper nya lagi. Jenuh juga lah mencari di Tesco dan Aeon, tak jumpa pula. Ramai yang kata cari rice paper ni di ruang mihun dan pasta. Sampai s…

𝗕𝗲𝗿𝗮𝗽𝗮𝗸𝗮𝗵 𝗸𝗮𝗱𝗮𝗿 𝗯𝗮𝘆𝗮𝗿𝗮𝗻 𝘂𝗷𝗶𝗮𝗻 𝗽𝗲𝗻𝗴𝗲𝘀𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗-𝟭𝟵 𝗱𝗶 𝗳𝗮𝘀𝗶𝗹𝗶𝘁𝗶 𝗸𝗲𝘀𝗶𝗵𝗮𝘁𝗮𝗻 𝗸𝗲𝗿𝗮𝗷𝗮𝗮𝗻?

Sehingga entri ini di terbit kan kes jangkitan wabak Covid19 masih tinggi di negara kita ini. Malahan statistik jumlah kes baharu hari ini sahaja 23hb November 2020 telah menghampiri angka 2000. Allahu.. sesuatu yang amat membimb…

Pokok bunga ros jepun penyeri laman

Terkurung di rumah dah nak masuk dua bulan sejak pkpb ni . Lemas sangat dah rasanya, kadang-kadang stress juga . Jemu dan tak dapat  ke mana-mana. Aktiviti harian yang sama berulang setiap hari. Apapun masih bersyukur kerana mas…

Sambal buah roselle kiriman blogger Azimah

Pokok roselle memang banyak kali dah ada di kebun belakang rumah ana ni. Cuma usia pokok roselle  ni tak lama bertahan seperti pokok mulbery. Habis je musim berbuahnya ia akan kering dan terus mati . Tapi ana semai kan juga dari …

Cara buat tart shell blueberry cheese tart

Rindu nak makan Hokaido Cheese Tart time pkpb ni, maka perlukan sedikit kegigihan lah untuk membuatnya sendiri di rumah. Ada jer jual instant tart shell di bakery tapi ada masa yang terluang dengan anak-anak, kami pilih untuk bu…