SAMBUTAN SATU HARI KEJAYAAN MALAYSIA DI MARDHIYYAH HOTEL & SUITES

Mardhiyyah Hotel & Suites menawarkan kepada seluruh warga Malaysia untuk mencuba kepelbagaian hidangan sempena hari kemerdekaan tidak lama lagi. Rancang masa anda untuk bersama keluarga dan teman dengan menikmati Hi-Tea Hari…

Sedap ke kunafa ?

Viral sungguh kunafa sejak kebelakangan ni, kan ? Hat yang viral nun di area Bukit Bintang sana, kan main beratur panjang orang ramai nak mencubanya. Adik dan adik ipar kak ana dari Manjung baru-baru ni kebetulan ada urusan kerj…

Cara tuntutan Khairat Kematian BKM untuk waris

6hb Ogos 2022 lepas , genab dah sebulan arwah mak meninggalkan dunia dan isi alamNya. Tiada lagi insan yang boleh kak ana panggil mak, untuk bertanya itu dan ini, untuk merujuk pelbagai perkara. Kami redha akan janji Allah swt, …

Singgah minum kopi dan burger di LAPAKO Street Food , Tanjung Malim

Minggu lepas kak ana balik kampung semula selepas genap sebulan pemergian mak ke alam abadi. Balik kali ni kerana kak ana ada temujanji dengan Hospital Teluk Intan dan ada beberapa urusan arwah mak dan abah yang nak di buat. Alh…

WW : Foto-foto Ustaz Wadi Annuar

Ramai peminat Ustaz Wadi Annuar laa nii ,kan.. Tak kira dari pelbagai latar belakang dan peringkat usia. Bila kak ana ikuti live-live di FB Ustaz Wadi Annuar Official setiap kali ada ceramah, pasti penuh melimpah dengan hadirin …

Resepi dan cara masak gulai lemak rebung dengan perut

Adik ni suka sangat makan sayur rebung. Jarang anak-anak remaja ni gemar makan rebung, kan. Alhamdulillah dia suka pula. Hari tu dia teman kak ana ke pasaraya dan nampak rebung dia nak makan masak lemak rebung.  Kebetulan dalam …

Mala Mini Hotpot

Apabila berbicara tentang industri Perkhidmatan Makanan (F&B) di Malaysia, hotpot adalah jenis sajian yang menjadi pilihan (Trend) masa kini. Dalam industri hotpot yang berkembang pesat kebelakangan ini, terdapat lonjakan je…

Emosi & Resepi Cucur Jagung

Ini kali pertama abah tinggalkan rumah selepas mak kembali kepangkuan Yang Maha Penciptanya 6hb Julai 2022 yang lalu. Selepas selesai urusan pekebumian mak, memang kak ana ajak abah ikut kami balik ke sini, tapi abah tak nak, ta…

Makan tengahari di Royale Songket, Mardhiyyah Hotel & Suites, Shah Alam

Tak lama lagi selesai lah pengajian Adik di UiTM Shah Alam dalam ijazahnya, In Syaa Allah. Empat tahun pengajian, 2 tahun secara online kerana ujian pendamik dan sem akhir kembali ke kampus. Duk rumah sewa agak tidak selesa pada…