Cara Pendaftaran Vaksinasi Covid19 Melalui Aplikasi MySejahtera

Setahun lebih dah kita mengharungi hari demi hari dengan pelbagai ujian dalam penularan pendamik Covid19 ini. Ramai yang kehilangan sumber pendapatan, tekanan demi tekanan kehidupan, terpisah lama dengan insan-insan yang tersaya…

Nostalgia dapur minyak tanah

Dah lama tak mengimbau memori silam di sini.. Terjumpa beberapa keping foto dapur minyak tanah di group FB bagaikan mengembalikan semula kisah silam di masa lalu . Zaman kanak-kanak sekitar tahun 80-an tinggal di kampung halaman…

Kudapan rangup cornflakes salted egg

Segala neka menu sekarang ni laris dan trend dengan perisa salted egg atau telur masin sebagai bahan sadurannya. Antara snack yang viral di pasaran sekarang ni kebanyakkannya menggunakan bahan dari salted egg. Memang sedap sedar…

Resepi ayam kapitan

Kadang-kadang bila ada daging ayam di rumah, jenuh nak fikir menu apa nak di masak dengan ayam ni kan ? Dalam seminggu paling tidak sekali mesti akan masak lauk dari daging ayam. Puas lah duk ulang-ulang kari ayam, kurma ayam, t…

Apa yang perlu kita tahu mengenai Vitamin C

Sepanjang kita di uji dengan pendamik Covid19 ni, rata-rata ana lihat paparan di media sosial yang menggalakkan kita mengambil supplimen Vitamin C sebagai salah satu langkah mencegah jangkitan. Pastinya kita semua akan cuba seday…

Jute Bag hadiah dari blogger Shalimar Yusof

Lama dah terima hadiah dari adik blogger Shalimar ni, lupa pulak nak update di sini. Nak nak lagi time PKP keluar pun tidak jadi tak sempat lah nak ber OOTD dengan jute bag hadiah dari Sha ni. Gambar yang ana ambil ni waktu kelua…

 Pengeluaran i-Sinar tanpa syarat

Berita yang sedang diperkatakan ramai malam ini pastilah mengenai pengeluaran i-Sinar KWSP tanpa syarat . Alhamdulillah sedikit sebanyak memberi kelegaan buat mereka yang benar-benar terkesan akibat dari pendamik yang sedang mel…

 CARA DAFTAR, RENEW LESEN & BAYAR ROADTAX ONLINE di Portal mySIKAP (JPJ ONLINE)

Ketika negara masih bergelut dengan pendamik yang belum pasti akan berakhir ini, segala langkah pencegahan sebagai ikhtiar kita bersama perlu kita lakukan untuk kesinambungan kehidupan. Setiap kali ke luar rumah dah rasa tak sela…

Pelbagai jenis & cara biakkan pokok ati-ati

Dah terjatuh hati pula dengan tanaman pokok ati-ati ni. Bukan apa, ana ni suka pada tanaman yang mudah nak biak dan juga murah-murah harganya. Kerana bukan semua pokok tanaman bunga dan pokok hiasan ni mampu bertahan lama dan be…

Kek hari lahir mak yang ke 82 tahun

Ada kisah di sebalik kek hari lahir mak yang ke 82 tahun ini. Pertama kalinya pasti lah ana bersyukur yang teramat ke hadrat Allah swt kerana mengizinkan usia mak hingga ke saat entri ni di terbitkan. Alhamdulillah kami adik ber…