Featured Coupons

recent/hot-posts
Philea Mines Resort - dengan pemandangan tasik dan pantai buatan

Plan awal kami nak bercuti ke Port Dickson atau Melaka , tapi lepas bincang balik dengan adik ana, Lan, kami cuba usya-usya lokasi yang tak sesak dengan orang ramai dan dalam jarak yang tak jauh kerana kami nak bawa mak dan abah…

Modul , cara log in dan panduan lengkap sistem EOperasi KPM

Sekarang ini semua sistem pengendalian dan operasi lebih efisyen dan selamat dengan data yang di guna pakai melalui sistem dalam talian atau pun online. Kebanyakan urusan rasmi kerajaan dalam pelbagai pentadbiran adalah secara da…

Resepi dan cara buat kek marble susu

Sekarang ni tengah viral kek marble jelita kan kat sana sini. Ana dah rasa memang sedap, adik ipar ana tempah masa kami family day minggu lepas. Gebu gebas dan lembut je kek nya. In Shaa Allah ada masa nanti nak try juga buat. Ta…

Pokok roselle kembali lebat berbuah

Dah lama juga ana putus benih pokok roselle . Beberapa kali cuba semai dari biji benih pemberian jiran tak menjadi pula. Tiga bulan lepas , staff suami ada bagi 5 pokok roselle dan kami tanam di belakang rumah masa pkp . Mula-mul…

Medan ikan bakar Pantai Jeram, Selangor

Tiba-tiba suami mengidam nak makan ikan bakar kat Pantai Jeram. Lama sungguh tak ke sini sebab selalunya kami makan angin jenjalan petang ke Pantai Remis, Jeram yang mana kat sini tak jauh mana pun dengan Pantai Jeram ni. Dalam k…

Raikan  Hari Budaya Emas 916 dengan pembelian barang kemas di PG Mall

Ini bukanlah kali pertama ana bercerita dengan korang mengenai gedung beli belah online PG Mall . Rasanya ramai yang belum tahu bahawa PG Mall merupakan satu-satunya platform e-dagang tempatan di Malaysia sejak tahun 2017 lagi. …

Laksa dan mee kari selera kampung di Warung Wak Mail, Adenium, Bukit Beruntung

Korang ada tak penggemar laksa atau mee kari ? Nak cari yang betul-betul kena dengan selera kita ni agak payah lah juga kan kecuali kalau masak sendiri baru ngam dengan citarasa masing-masing. Ana ni tak lah peminat tegar laksa, …

Kuala Selangor Cabin Camp dengan tarikan The Hobbit Stay di Jeram , Selangor

Hujung minggu lepas merupakan cuti panjang buat rakyat Malaysia meraikan sambutan Hari Kemerdekaan tanahair yang ke 63. Alhamdulillah, dah 63 tahun bumi bertuah ini mencapai kemerdekaannya. Banyak jasa dan pengorbanan datuk nenek…