Jom try pelbagai  menu sedap di Luna Luna - Setia City Mall

Kalau ke mana-mana mall sekarang ni, nak nak hujung minggu atau cuti umum, kebanyakan restoran mesti kena queue nak masuk. Waktu kami ke Setia City Mall, Setia Alam nak cari baju untuk reunion kak ana dalam tema pink putih tu, p…

Pengalaman pertama kali perjalanan ETS KL Sentral ke Kampar ..

Lama dah merancang di group alumni sekolah rendah kak ana, MGS TI untuk kami adakan reunion semula selepas kali terakhir sebelum pendamik lalu tak silap kak ana tahun 2018. Masa tu kami buat di sekolah rendah kami sendiri di SRK …

Tiara Sendayan - Tips membeli rumah kediaman idaman sekeluarga

Rumahku Syurgaku.. Inilah impian dan harapan setiap dari kita untuk memiliki kediaman sendiri , membina kebahagian dan kesejahteraan bersama keluarga. Namun hakikatnya bukanlah satu impian yang mudah untuk di capai.  Untuk memil…

Dari tauhu bergedil menjadi wantan goreng yang sedap

Plan asalnya Adik dan Kak ana nak buat tauhu bergedil. Siap dah pun inti tauhu bergedil kami masak. Kentang dah rebus dan lenyet . Isi ayam dan pun tumis dengan bawang putih, rasakan dengan lada sulah garam secukup rasa.  Tup tu…

Cafe purple di Sugirl Desserts , Setia City Mall

Macam yang kak ana cerita di entri   OBJET  yang lepas , kak ana sekeluarga kerap ke Setia City Mall ni untuk shopping atau makan-makan hujung minggu. Beberapa kali kami ke sini, Adik nak sangat singgah makan dessert di cafe baw…

Shopping barang dekor di  Objet di Setia City Mall

Kak ana pernah tonton di tiktok orang duk share satu port viral untuk yang suka dengan barang-barang dekor ni. Rupanya kedai ni baharu sahaja di buka di Setia City Mall, Setia Alam. Nama kedai tu OBJET. Masa kak ana ronda-ronda …