Jom umrah - dengan pembelian kediaman selesa di Bayu Sutera, Bandar Sri Sendayan

Kak ana yakin, setiap kita umat Islam di mukabumiNya ini, pasti mempunyai impian untuk menjejak kaki ke tanah suci Mekah dan Madinah walaupun sekali dalam seumur hidup. Inilah impian dan harapan kak ana sendiri, mudah-mudahan ak…

Kenyang ke makan Boat Noodle ?

Haa.. kenapa tanya kenyang ke tidak kalau makan di Boat Noodle ? Mungkin lah kan.. mungkin naa.. ada yang tak berapa tahu tentang konsep hidangan di Boat Noodle ni. Ia merupakan restoran masakan authentic Thai , aneka pilihan me…

Springhill Resort, Brinchang  - hotel best di Cameron Highlands

Kalau bermalam di Cameron Highlands, kak ana selalunya ikut keperluan sama ada untuk menginap di hotel atau pun menyewa homestay. Tengok pada keperluan tu maksudnya, jika kak ana datang ramai, dengan famili adik misalnya, kami l…

Minum teh dan scones dalam suasana English Garden di The Bala Holidays Chalet, Cameron Highlands

Dalam entri kak ana yang lepas-lepas , pernah kak ana ceritakan yang kak ana dengan Cameron Highlands ni dah macam kampung ke dua. Dari kecil-kecil dah selalu naik ke Cameron, sampailah ke usia muda remaja dan syukur di usia kin…

Cameron Valley Tea House  , Cameron Highlands

Selepas selesai uruskan abah kak ana ke Hospital Teluk Intan, kami ziarah adik ipar kak ana di Manjung kerana baru sahaja menjalani rawatan pembedahan fibroid . Masa tu hari Khamis, suami dan anak kak ana Adik Ika sambung cuti J…