sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Khamis, 23 April 2015

Search Keywords Blog


Search Keywords Blog:

Apakah maksud search keywords dalam statistik blog anda?Search keywords yang terpapar di statistik blog sama ada di Blogspot atau Nuffnang ialah carian kata kunci yang membawa masuk trafik ke blog. Dengan melihat perkataan yang berada di ruang search keywords kita dapat melihat apakah entri yang berkaitan kata kunci yang dicari oleh pengunjung blog anda.


kredit foto: Google Image



Bagaimana mencari search keywords di Blogspot:

Untuk melihat apakah kata kunci carian atau search keywords di statistik Blogspot, kita hanya perlu klik ke Blogger ~ Stats ~ Trafic Source seperti gambar di bawah :


cara mencari search keywords blog

Dibahagian bawah sekali akan terpapar kata-kata carian atau search keywords untuk tempoh masa yang kita kehendaki.


search keywords blog

Ini antara kata-kata carian atau search keywords yang membawa masuk trafik ke blog Anajingga beberapa hari yang lalu melalui statistik di Blogspot.


search keywords nuffnang


Selain daripada statistik di Blogspot, bagi yang mempunyai akaun Nuffnang, anda juga boleh melihat kata-kata carian atau search keywords ke blog anda melalui statistik  Nuffnang seperti di atas.


~berkongsi info disini~

24 ulasan:

  1. k.ana..khaty pun baru ja pandai chek macam kat ana tunjuk nie..ngee

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pe khaty makin lama di EFG makin banyak yang Khaty akan pelajari nanti.In Shaa Allah

      Padam
  2. cn suka check keyword, byk yg kelakar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah kadang-kadang macam-macam orang taip dan cari kan CN :)

      Padam
  3. blog titeww tak boleh lg search gune keyword.. haiyakk...huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. pelan-pelan Mas In Shaa Allah boleh nanti,perbaiki hari demi hari kay :)

      Padam
  4. ari2 yan tengok... :-)) tajuk memainkan peranan penting kan..tapi kadang2 payahnya nak letak tajuk apa

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena belajar teknik SEO lagi Yan untuk memantapkan entri kita haha :)

      Padam
  5. Balasan
    1. terima kasih Acik, terima kasih sudi bersama kami di EFG walaupun Acik blogger hebat masa kini. Banyak yang Acik kongsikan..

      Padam
  6. ada macam2.. ada yang pelik2 pun ada.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lah izzeyda, kadang-kadang kelakar pun ada .

      Padam
  7. yumida pun suka tgk apa keyword yg masuk
    pelbagaikan entry inshaAllah byk keyword yg org cari

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu yumida, in shaa allah semoga banyak perkongsian kita memberi manfaat buat orang lain.

      Padam
  8. saya pun suka tengok keyword apa,lagi2 kalau keyword blog kengkawan..ekekeke...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. nakal DR ye haha :) DR lagilah power rangers trafik blog :)

      Padam
  9. seronoknya baca keywords kat blog kak ana macam-macam ada... keywords blog ain pasal Mia Ahmad je.. huhuhuhuuu... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti dah banyak entri yang melekat, banyaklah Ain orang akan cari tu..keep blogging kay.

      Padam
  10. keyword adat meminang orang perak tu yg keluar heheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah Eny siap ada yang tanya detail lagi, semoga perkongsian kita memberi manfaat buat orang lain di luar sana kan.

      Padam
  11. anis hari2 tengok..macam2 ade..hahah.. entry xde kenan mengena pon org cri..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. aniss yang tu dari keywords pada entri kita, kadang-kadang kita sebut sikitpun SE hantar ke entri kan :)

      Padam