Aneka Biskut SHIRIN ASAL Dari Timur Tengah Yang Sedap Untuk Di Nikmati

Bila sebut je biskut, pasti teringat time-time raya kan, seronok buat biskut untuk tetamu yang bakal datang bertandang ke rumah. Ok, jap! Hari ini ana bukan nak cerita pasal biskut raya, tapi biskut yang ana dah cuba sendiri makan dan rasanya sedap, lembut tapi rangup , padat dengan krim dan inti yang melimpah dan juga wafer yang lemak manis sebagai kudapan harian. Amboi... bukan main menarik lagi biskut apakah itu ?? Haa.. biskut yang ana maksudkan ialah Shirin Asal yang di datangkan dari Timur Tengah. 


acetreme


Tuu diaa!! Banyak tak stok biskut ana ? Meriah kan... macam-macam variasi dan pilihan biskut ada keluaran Shirin Asal ni dan di edarkan oleh Acetreme Malaysia. Setakad ini, biskut dan wafer Shirin Asal yang berada di pasaran Malaysia terdiri dari 3 jenis iaitu Taste It, HiBye dan Hit.Setiap satu jenis ni pula ada pelbagai pilihan rasa yang sedap-sedap. Berasal dari negara Iran, pastilah ia satu produk makanan yang HALAL dan berasaskan bahan premium dari negara pengeluarnya.




Biskut dan wafer Shirin Asal 


No automatic alt text available.


Meh! Ana nak kongsikan dengan korang serba sedikit tentang biskur Shirin Asal yang telah pun ana nikmatinya sendiri bersama keluarga. Benda sedap ni kena war-war kan lah.. bagi semua orang merasa sama keenakannya kan 😊😊 Biskut dan wafer Shirin Asal ada lah berkualiti premium dan telah di edarkan ke serata dunia. Di datangkan dalam pelbagai variasi pilihan yang sedap-sedap kombinasinya mengikut selera setiap lapisan usia. 

Shirin Asal Taste It 

1. Taste It Special Biscuit Cocoa Premium Quality 


No automatic alt text available.


2. Taste It Cocoa Sandwich Biscuit with vanilla cream ( krim vanilla )




Ana suka makan biskut Shirin Asal Taste It coklat dengan krim vanilla ni sebagai hidangan minum petang bersama kopi o. Rasa coklat pada biskut di apit dua dan di selangi krim vanilla yang melimpah ruah di tengahnya. Sedap, cukup rasa coklat, dengan krim vanilla yang tidak terlalu manis. Maklum lah dah 4 series ni, manis-manis sangat dah tak boleh terima dah dek selera. Suami ana pun suka dengan biskut coklat vanilla ni. Pelik juga, sebab suami ana memang bukan penggemar biskut, biskut raya pun dia tak makan, tapi bila dia rasa biskut Taste It ni suka pula.. bagus ada penambahbaikan di situ hihi ✌✌

3. Taste It Biscuit with hazelnut Cream ( krim badam )




Ini pula Taste It Sandwich Biscuit with Hazelnut Cream atau biskut sandwich dengan krim badam. Negara Timur Tengah memang kaya dengan sumber kekacang yang berkhasiat dan bermutu premium. Jadi biskut Taste It dengan krim badam ( hazelnut ) ni juga melimpah dengan rasa badam sebenar lemak manis. Adik Ika yang balik bercuti sem baru-baru ini, gemar makan biskut krim hazelnut ni ketika menyiapkan tugasan kolejnya. Dia suka makan bersama hot chocolate bila stay up malam-malam. Ana dah bekalkan pun padanya untuk di bawa ke kolej, mudah kan.. bila lapar, bancuh minuman dan makan biskut yang sedap ni. Lebih bagus kerana ia berkhasiat daripada makan makanan segera yang lain. 

Lain-lain variasi biskut Shirin Asal Taste It yang berada di pasaran ialah seperti : 

4. Taste It Biscuit with Strawberry Cream ( krim strawberry )


No automatic alt text available.

5. Taste It Biscuit with banana cream ( krim pisang )



Image may contain: food


6. Taste It Biscuit with Orange Cream ( krim oren )



No automatic alt text available.


7. Taste It Biscuit with coconut cream ( krim kelapa )


Image may contain: food

Shirin Asal HiBye 


Di bawah label Shirin Asal HiBye ni pula terdapat rangkaian pilihan cookies bersama inti melimpah di bahagian tengah nya. Juga terdapat pelbagai pilihan kombinasi rasa biskut cookies yang lazat-lazat di pasaran . Antaranya Chocolate & Hazelnuts (coklat & badam ) , Coffee (kopi), Chocolate & Date ( coklat & kurma) , Peanuts ( kacang tanah ).


No automatic alt text available.


1. HiBye Special Chocolate & Date ( coklat & kurma )




Dah macam biskut raya pula kan haha 😉😉 Baru-baru ni, ada tetamu bertandang ke rumah secara mengejut. Ana pun tak ada apa nak di hidangkan buatnya sebagai peneman air, ana sajikanlah sebekas biskut HiBye Special ni. Alhamdulillah, sedap di makan Epa sekeluarga sambil berborak-borak sakan. Habis sebekas. 




Paling best biskut HiBye Special ni, ia ada inti kurma di tengah-tengahnya. Jadi bila kita gigit sahaja terasa inti kurma yang sedap. Dah lah biskut cookiesnya pun lembut. Sesuai lah juga kalau nak di jadikan hidangan hari raya nanti. Tak payah susah-susah bakar biskut dah. Beli sahaja di pasaran kan.

Image may contain: food

Ia juga ada dalam pelbagai pilihan bentuk cookies , ada yang bulat berbelang dua warna tu dan ada yang panjang seperti ini. Kan sesuai sebagai juadah sajian buat tetamu dan majlis.

2. HiBye Coffee




Sama seperti HiBye Special , HiBye Coffee juga tak kurang enaknya sebagai sarapan pagi ana di rumah. Penggemar kopi tegar macam ana ni, kalau biskut pun suka perisa kopi dan yang best tu, inti di dalam cookies ni kaya dengan rasa kopinya. Rugi tak cuba tau.

3. HiBye Hazelnut ( Badam ) 


Shirin Asal


Ini pula HiBye Hazelnut khas untuk penggemar rasa krim badam yang lemak manis di dalam setiap cookies enak ini. Seperti yang ana nyatakan sebelum ini,kesemua biskut dan wafer Shirin Asal memang menggunakan bahan premium dari Timur Tengah Tanah Arab. Jadi ia rasa sebenar dan bukan sekadar perisa sahaja. Kena cuba sendiri baharu lah tahu perbezaannya dari biskut-biskut lain yang ada di pasaran.


Lain-lain pilihan Cookies Shirin Asal HiBye antaranya seperti : 

4. HiBye Date & Cocoa ( Coklat & Kurma )

No automatic alt text available.


Image may contain: food

5. HiBye Date ( Kurma ) 


No automatic alt text available.


Shirin Asal Hit 

Shirin Asal Hit pula merupakan produk wafer berkualiti yang rangup dengan rasa coklat sebenar di dalam pilihan yang pelbagai. Dua wafer Hit yang ana dah rasa kesedapannya ialah Hit Hazelnut Cocoa Cream White Cream dan Cocoa Hazelnut Cream. Kedua-dua ni kesukaan anak-anak buah ana bila kami lepak santai bersama ala-ala piknik waktu cuti hujung minggu yang lalu. 






Juga terdapat pelbagai lagi pilihan wafer Shirin Asal Hit dengan pelbagai perisa lain di pasaran. Antaranya : 

No automatic alt text available.
Image may contain: food


No automatic alt text available.

Teruja kan nak mencuba sendiri pelbagai pilihan rasa dari Shirin Asal ni. Korang boleh mendapatkannya di pasaran tempatan dengan melihat logo merah di setiap pek terteranya perkataan Shirin Asal . Untuk lebih keterangan lanjut mengenai biskut dan wafer Shirin Asal bolehlah layari ke:


Image result for shirin asal


Laman web : http://acetreme.com/

Facebook : Acetreme

Instagram : www.instagram.com/acetreme

Acetreme di alamat :
19A-18-3,Business Suit,Wisma UOA,Jalan Pinang,
Kuala Lumpur, Malaysia

Atau hubungi

 012-692 5666


Aneka Biskut SHIRIN ASAL Dari Timur Tengah Yang Sedap Untuk Di Nikmati Aneka Biskut SHIRIN ASAL Dari Timur Tengah Yang Sedap Untuk Di Nikmati  Reviewed by Ana Jingga on February 26, 2018 Rating: 5

4 comments:

  1. sedap tengok biskut2 kat atas ni kak ana... kena g beli nanti ni hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti cari kay ekin :) memang sedap lain rasa dari yang biasa kita makan tu ,kena cuba sendiri

      Delete
  2. Replies
    1. Haah Sha, makan begitu sahaja pun sedap dah hihi :)

      Delete

Powered by Blogger.