Smartphone dan aplikasi berpisah tiada. Dalam setiap unit smartphone pasti kita akan menggunakan pelbagai aplikasi untuk pelbagai urusan seharian. Buruk baik terpulang pada kehendak masing-masing. Aplikasi di cipta untuk memudahkan segala urusan di internet. Banyak kebaikannya jika kita bijak mengendalikannya. Hari demi hari wujud pelbagai aplikasi khas buat pelayar internet membuat urusan, bersosial dan pastinya untuk hiburan dan shopping. 

Ada sesuatu yang baharu yang ingin ana kongsikan bersama di sini. Satu aplikasi yang merangkumkan 7 dalam 1 . Mudah kan, hanya dengan satu aplikasi kita memperolehi 7 manfaat penggunaannya. Jom kita kenali dan terokai CANNIS . Apakah kelebihan CANNIS berbanding apliksi lain yang sedia ada.....


Image result for cannis application


Aplikasi CANNIS Gabungan 7 Dalam 1


Image result for cannis aplikasi mobile


Pada 18hb Ogos 2018,  di Setia City Convention Centre, NIMPMOS Sdn Bhd iaitu sebuah platform e-dagang secara langsung dari Malaysia telah melancarkan aplikasi CANNIS . Percaya tak dalam masa 24 jam, CANNIS telah  memperolehi  lebih 20,000 pengguna. Wow!! Hebat kan.
 

Image result for cannis application'You think it, we build it' aplikasi Cannis adalah satu aplikasi yang menggabungkan :-

~ Live broadcast

~ Creative Video

~ E- Dagang

~ Social Media

~ Diskaun untuk bershopping

~ Online game

~ Pembayaran OnlineCannis yang beribupejabat di Kuala Lumpur, Malaysia, mempunyai beberapa pejabat di Taipei, Guangzhou, Hong Kong, Pulau Pinang dan kumpulan pasukan teknikal di Hangzhou. Ianya  adalah APP yang paling menjanjikan kejayaan pada tahun 2018.

Pengerusi Cannis Group adalah Puteri Mahkota Duli Yang Maha Mulia, Kekanda Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Al-Haj, yang telah membantu beratus-ratus syarikat terkenal dengan pengalaman latihan korporat yang sangat berpengalaman. Naib Pengerusi, Tan Sri Dato Sri Ong Tee Keat dan Ketua Pegawai Eksekutif ialah Datuk Dr. Azman Chin.Ong Tee Keat berkata pertumbuhan pesat pengguna media sosial China, kadar penembusan telah meningkat dengan ketara, dan kebangkitan blokchain telah membatalkan industri semasa dan operasi sosial. Blockchain, kebijaksanaan dan Internet adalah antara tiga teknologi teratas yang China perlu perkukuhkan.

"Siaran langsung telah memulakan rangkaian sosialnya pada 2016. Skala siaran langsung dalam talian China hampir 58 bilion yuan. Analisa domestik China menjangka industri siaran langsung akan melebihi 100 bilion yuan pada 2018. Hari ini siaran langsung menjadi fenomena sosial, dan produk komersial juga." -  Kata Naib Pengerusi.


Image result for cannis application


Beliau percaya bahawa ekonomi siaran langsung, belanja dalam talian, dan blokchain yang dianggap sebagai teknologi baru yang akan menggantikan ekonomi rangkaian semasa, pasti akan merangsang gelombang baru model perniagaan, dan Cannis akan menjadi era baru pengguna Internet , aplikasi wajib dalam telefon pintar.

Sejak Mac tahun ini, Cannis telah memperolehi syarikat-syarikat teknologi berturut-turut termasuk Internet, permainan dalam talian, peranti mudah alih, dan perkongsian data yang besar, dan pada masa yang sama, ia telah menjadi rakan kongsi Google, dan meningkatkan kebolehbacaan APP Cannis, dan keselamatan sistem.

Azman Chin berkata bahawa Cannis adalah platform penyokong peminat dan pengikut pertama di dunia. Pada masa kini tidak perlu memuat turun berbilang aplikasi, selagi anda mempunyai Cannis, anda boleh memenuhi semua keperluan peminat.

Beliau merujuk kepada falsafah perniagaan Cannis mengenai "anda fikir, kami membinanya", membina media sosial dengan fungsi aplikasi yang paling menyeluruh, dan mewujudkan persekitaran ekologi yang paling sesuai untuk perusahaan dan peminat, dan mengumpulkan pangkalan data pengguna global bersama-sama.Beliau berkata bahawa Cannis bukan hanya pentas untuk bakat, cita-cita dan mimpi untuk orang biasa, sistem pembayaran yang dibuat boleh digunakan di 140 negara di seluruh dunia, terutama di Asia Tenggara.

Di China, nilai pasaran penjualan kedai dan pendapatan pengiklanan pemasaran yang dikendalikan oleh penyiaran secara langsung telah melampaui industri filem. Laporan tanah besar bahkan lebih menegaskan: pengaruh yang lebih berharga daripada bintang filem.

Banyak usahawan dan profesional dari perusahaan terkenal, syarikat modal teroka, blokchain dan bidang berkaitan rangkaian dari pelbagai negara seperti China, Hong Kong, Indonesia, Kemboja, Korea Selatan, India, Rusia dan lain-lain telah menghadiri persidangan besar pelancaran Cannis APP.

Para tetamu utama termasuk pengasas, pengerusi dan kapitalis Aaron Tsai, yang merupakan seorang kapitalis profesional dalam membantu syarikat-syarikat Cina untuk menyenaraikan Bursa Saham New York, Nasdaq dan GEM, dan presiden Persatuan Blockchain Korea dan World Blockchain South Pengerusi Persatuan Ekonomi dan Perdagangan Hong Kong, Jason H, Guangdong, Pengerusi Foshan Presidium dan Foshan CPPCC Dr. Su Zuyao, pengasas bersama pelukis dan perniagaan Indonesia Robbie Fen Geshu, dan ketua eksekutif CryptoOcean GmbH dan pengasas Yuri, dan Pani Kumar, pengasas bersama Global Blockchain Foundation dari India.


Image result for cannis application


Aplikasi Cannis ini boleh didapati di Google Play Store tetapi buat masa ini belum lagi terdapat di Apple Playstore. Walau bagaimanapun,  masih boleh install melalui http://api.ickapay.com/download/index.html dan ikuti arahan yang diberikan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

2 Comments