sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Jumaat, 5 Julai 2013

Dahil May Isang Ikaw - Because There is Only You..


Slot telenovela terbaru TV3 menggantikan Dangerous Loves menampilkan semula pasangan hero dan heroin yang dah lama ana rindukan Kristine Hermosa dan Jericho Rosales..menyingkap semula nostalgia ketika mengikuti drama Filipina popular satu masa dahulu seperti Pangako Sayo dan Sanay Wala Nang Wakas....

Dahil May Isang Ikaw sebuah terbitan ABS-CBN pada tahun 2009...berkisah tentang anak angkat dimana Tessa Ramirez hamilkan anak Jaime Alferos tetapi Jaime melanjutkan pelajaran ke luar negara dan kemudian berkahwin dengan Patricia Alferos tanpa mengetahui tentang kandungan Tessa...Tessa berkahwin dengan pekerjanya Daniel Ramirez namun bayi yang dilahirkan di culik oleh sendikit penculikan kanak-kanak...Angela anak perempuan Tessa membesar di jalanan dan berkawan baik dengan Miguel dan adiknya Red..suatu hari mereka bertiga terpisah dijalanan sehingga membawa pertemuan Angela dengan Jaime yang mengambilnya sebagai anak angkat tanpa mengetahui Angela adalah anak kandungnya bersama Tessa..manakala Miguel dan Red pula dipelihara oleh Tessa sehingga mereka dewasa dan menjadi peguam yang terkenal di Filipina..Disinilah bermulanya konflik keluarga ini dan kisah percintaan antara Angela atau Ella dengan Miguel....

Pelakon siri Dahil May Isang Ikaw:

Lorna Tolentino - Tessa Ramirez: ibu Angela (Ella)


Gabby Conception - Jaime Alferos : bapa Angela




Kristine Hermosa - Angela (Ella)





Jericho Rosales - Miguel





John Estrada - Daniel Ramirez : bapa angkat Miguel dan Red





Chin Chin Gutierrez - Patricia Alferos : isteri Jaime ,ibu tiri Angela..





Karylle - Denise Mae Alferos : adik tiri Angela

Sid Lucero - Alfred (Red) : adik Miguel




Beberapa foto menarik Kristine Hermosa dan Jericho Rosales:

















Kredit Foto to ABS-CBN.Com and Google Image.



7 ulasan:

  1. salam sis...owh saya ingat lagi masa pangako sayo,perghhh memang tak tukar channel lain dah.sampai abah pun terpaksa layan he3...suak sangat drama tu..satu family layan.

    itulah ada tengok gazet drama ni kat tv.tapi tak dan nak tengok he3..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan LeaSaRa...masa tu mmg follow cite tu hari2 nangis...

      Padam
  2. Pangako sayo.! hhe
    nie mesti minat cerita gini nie kan, ehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes Eiqa :ana klu telenovela ni bolehlah layan cuma sinetron tu payah nk follow...tq singgah ..

      Padam
  3. Selamat menyambut Ramadhan Ana, akak baru nak follow cerita ni. Dah bnyk juga tinggal. Rasanya cerita ni dah tayang kat channel 133, rasanya.

    BalasPadam
  4. Salam.. hi sis. Terima kasih kerana lawat blog saya. Hehe.. telenovela nih saya dah pnh tgk kt astro. Tp hnya separuh ja lah sbb channel tagalog kena potong. So dah tk blh tgk
    . Tp cerita nih mmg menarik, plus lg ada Kristine Hermosa . Hihihihi :)

    BalasPadam
  5. tq Si Penulis: memang menarik plot telemovie ni tidak byk merapu dan for sure sb kristine hermosa yg cantik manis tu...

    BalasPadam