sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Isnin, 29 Jun 2015

#Cabaran20Hari - Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas Ana


Resepi Sahur Paling Ringkas

 


#Cabaran20Hari masuk hari ke tiga hari ini dengan tajuk Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas dari Ana. Dah namapun ringkas, semuanya perlu ringkas lah kan.Resepi ni ringkas dan sungguh menyelerakan di  makan ketika waktu sahur bersama nasi panas.Resepinya ialah Ayam Goreng  Lobak Masin.


Bahan-bahannya :

Ayam di potong dadu
Bawang besar di potong dadu
Cili padi di hiris halus
Lobak Jeruk juga di potong dadu.
Garam 
Kunyit
Minyak masak

Cara-caranya:

Gaul rata ayam bersama garam dan kunyit.
Panaskan api dan goreng sehingga garing.
Masukkan bawang besar, cili padi dan lobak jeruk .
Angkat dan toskan.Siap untuk hidangan.

18 ulasan:

  1. menu simple macam ni time sahur baru la lajak makan kann..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suka juga menu cam ni kak AJ

      Padam
    2. sedap aRz, sesekali makan macam ni lak, dengan nasi goreng pun sedap.

      Padam
  2. sedapnya la lobak masin..lama tak makan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. DR makan dengan sup pun sedapkan :)

      Padam
  3. Kak AJ simple macam ni ada umph sikit.

    Tapi saya prefer sambal. Macam pembuka selera huhu orang utara kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. Simple je aRz sebab malas nak masak pagi2 hari tu hihi, betul klu ada sambal lagi menambah selera :)

      Padam
  4. memng simple n sedap tu kak ana..

    kalau org tnya saya apa menu simlple sahur saya..
    1) air kosong
    2) air liur basi :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi, bertuah punya adik, itu je menu SY haha :)

      Padam
  5. Salam AJ,

    Sedap ayam goreng lobak asin, suami suka ayam goreng kunyit jer...
    share sini :
    http://kumahuitu.blogspot.com/2015/06/cabaran20hari-yang-ke-3-resepi-hidangan.html


    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam Bonde, tambahkan lobak masin untuk menambah selera ketika sahur Bonde :)

      Padam
  6. krup krap krup krap bunyi jeruk asin tu.. ai is suka.. sedap.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha yang krup krap tu yang sedapkan aizamia :)

      Padam
  7. nyum nyum..sedapnye kak ana.. nk share resepi ey.. :)

    BalasPadam
  8. tak pernah pula try goreng ayam dengan lobak jeruk...!! hehehehee..
    selalu lobak jeruk makan dengan bubur nasi je.... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap ain, krup krup masin2 sikit :)

      Padam