Idea gubahan jambangan buah-buahan segar

Ramai orang memilih untuk menghadiahkan insan-insan tersayang khasnya wanita lah kan dengan jambangan bunga. Memang lah nampak romantik dan cantik , siapa tak suka bunga kan, nak nak lagi kaum wanita. Boleh cair kalau di hadiahkan bunga. Bagi yang berkemampuan tu bukanlah satu masalah, duit banyak tak jadi hal kata orang sesekali belanja kekasih hati. 




Hari ini ana nak share dengan korang selain daripada menghadiahkan jambangan bunga atau pun flower bouquet apa kata kita tukarkan kepada yang lebih relevan dan tak membazir, jambangan buah-buahan. Haha :) Bunga akan layu dan akhirnya di buang sedangkan harganya bukan lah murah, pada ana lah, tapi kalau kita hadiahkan jambangan buah-buahan, dah sah sah boleh di makan. Kan tak membazir namanya. 



Baru-baru ini ana ada terbaca larangan membawa bunga segar ke dalam wad pesakit khasnya di wad pesakit kanser, jadi adalah lebih ideal bila menziarahi pesakit kita bawakanlah jambangan buah-buahan. Di sini ana kongsikan beberapa idea gubahan jambangan buah-buahan segar untuk sama-sama kita cuba hasilkan sendiri. Lawa kan... 

Idea gubahan jambangan buah-buahan segar 













Image result for fruit bouquet


credit photo owner 
Idea gubahan jambangan buah-buahan segar Idea gubahan jambangan buah-buahan segar Reviewed by Ana Jingga on April 17, 2019 Rating: 5

7 comments:

  1. Gubahan buah buah hijau tu sangat menarik

    ReplyDelete
  2. good idea..tak membazir..boleh ngap..
    cantik gabungan pisang dan strawberry.

    ReplyDelete
  3. Bg buah-buahan mcm ni lg bagus sebenarnya. Dapatlah org tu makan. Hehe

    ReplyDelete
  4. menarik ni cara baru. selalu buah letak dalam bakul je kan.

    ReplyDelete
  5. Cantik dan menarik.. tambahan pula boleh makan. Tapi mesti berat kan..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.