Dalam situasi ekonomi negara yang tidak begitu baik kini, keperluan kepada perlindungan diri dan keluarga ketika kecemasan amatlah penting untuk di miliki supaya kita sentiasa bersedia menghadapi apa jua kemungkinan yang bakal datang. Ana yakin dan percaya ramai di antara kita memiliki plan insuran hayat dan Takaful Keluarga sebagai satu langkah plan kecemasan.

Ana rasa ramai yang tahu dan kenal salah satu jenama pembekal insuran ternama iaitu Sun Life Malaysia Assurance Berhad dan Sun Life Malaysia Takaful Berhad (Sun Life Malaysia) . Hari ini ana nak kongsikan dua produk terbaharu daripada Sun Life Malaysia yang mana dapat memudahkan pelanggan mengakses melalui aplikasi mudah alih dan juga pelan takaful yang memperkasakan Rakyat Malaysia dengan Jaminan Kewangan Lebih Baik dan Pengalaman Pelanggan Lebih Lancar dan Mudah
Pelan Takaful Sun Infinity-i terkini memberi manfaat fleksibel kepada rakyat Malaysia manakala Aplikasi SunAccess menyediakan akses segera kepada pelan Insurans dan Takaful Pelanggan


Pada 7hb Ogos 2019 yang lalu, Sun Life Malaysia Assurance Berhad dan Sun Life Malaysia Takaful Berhad (Sun Life Malaysia), masing-masing sebagai pembekal insurans hayat dan Takaful Keluarga, bergabung dengan pelakon yang juga Duta Jenama baharu, Hairul Azreen untuk pelancaran dua tawaran baharu yang akan memberikan rakyat Malaysia jaminan dan kemudahan kewangan yang lebih baik.

Dilancarkan kini, pelan Sun Infinity-i adalah produk terbaharu Sun Life Malaysia, pelan takaful sejagat yang dirancang untuk memberikan rakyat Malaysia fleksibiliti kewangan berdasarkan kemampuan dan keperluan mereka. Turut dilancarkan ialah aplikasi mudah alih SunAccess baharu yang membolehkan pengguna untuk mengakses e-penyata bagi pelan insurans /takaful mereka bila-bila masa, di mana sahaja, dan juga mengemukakan tuntutan mereka melalui aplikasi mudah alih.


Raymond Lew, CEO & Presiden Sun Life Malaysia, Hairul Azreen & Leo Grepin, Presiden ASEAN Sun Life Financial Asia 

Semasa pelancaran itu, Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden / Ketua Negara Sun Life Malaysia, Raymond Lew berkata, "Sejak memasuki pasaran enam tahun lalu, kami teguh dengan komitmen kami untuk memperkasakan rakyat Malaysia mencapai jaminan kewangan seumur hidup dan mempunyai kehidupan yang lebih sihat. Pelancaran pelan Sun Infinity-i hari ini dan aplikasi mudah alih SunAccess adalah langkah seterusnya ke arah matlamat untuk membolehkan Pelanggan kami mencapai fleksibiliti lebih baik serta mengawal masa depan kewangan mereka."


Turut hadir pada majlis pelancaran itu ialah Presiden ASEAN Sun Life Financial Asia, Leo Grepin yang berkata, "Sun Life telah beroperasi di Asia selama lebih daripada 125 tahun dan ia adalah segmen yang paling pesat berkembang dalam perniagaan kami hari ini. Kami menjaga dan mengutamakan Pelanggan kami dalam setiap langkah diambil. Sun Infinity-i akan memperkasakan lebih banyak rakyat Malaysia untuk bermula dari awal dalam melindungi masa depan kewangan mereka, dengan kemudahan aplikasi SunAccess.Sun Infinity-i 


Sun Infinity-i adalah pelan simpanan jangka pendek yang menyediakan::

Sumbangan fleksibel dan jangka perlindungan untuk memenuhi keperluan individu dan memenuhi kustomisasi seperti jumlah simpanan, tempoh simpanan, dan tempoh liputan;

Meningkatkan pembayaran tunai tahunan, bermula dari akhir tahun kontrak pertama hingga matang;

Sun Infinity-i menyediakan perlindungan ke atas kematian dan hilang upaya menyeluruh sepanjang tempoh perlindungan.

Sun Inifinity-i juga akan membayar wakaf/derma daripada jumlah sumbangan takaful yang dibayar apabila berlakunya kematian orang yang dilindungi.

Manfaat ihsan ini akan dibayar kepada Yayasan Waqaf Malaysia, dan/ atau organisasi wakaf atau organisasi kebajikan lain

Manfaat matang dengan bayaran sekaligus.


"Sun Infinity-i telah direka menurut keperluan Pelanggan kami," Kata Raymond. "Walaupun kita semua berusaha keras untuk menjamin masa depan yang lebih cerah untuk diri kita, cabaran kewangan tidak boleh dijangka  kepada sesiapa pun. Sun Infinity-i adalah penyelesaian Sun Life Malaysia untuk merancang jaminan masa hadapan yang lebih selamat dari segi kewangan dengan mudah.

"Sun Infinity-i menawarkan pilihan pembayaran dan terma kontrak yang berbeza bagi Pelanggan kami supaya mereka dapat memilih kombinasi yang sesuai berdasarkan keperluan mereka; manakala faedah pembayaran tunai yang semakin meningkat memberikan mereka aliran pendapatan yang mantap untuk perancangan kewangan mereka dalam jangka masa panjang. Pelan ini memberikan pelanggan kami penyelesaian yang sempurna untuk membantu mereka menguruskan wang dengan cekap serta bersedia dalam keadaan yang tidak disenangi, "katanya.
Duta Jenama yang baru dilantik untuk Sun Life Malaysia serta wajah Sun Infinity-i, Hairul Azreen berkongsi semasa pelancaran, "Saya percaya Sun Infinity-i adalah pelan yang ideal untuk semua tanpa mengira umur dan status - dengan fleksibiliti dan ciri disesuaikan  yang pasti akan memberi manfaat kepada orang ramai dengan peningkatan pembayaran tunai tahunan yang menjadi tumpuan yang jelas. Saya dengan bangganya berkerjasama dengan Sun Life Malaysia untuk memperkenalkan rancangan ini kepada pengguna. "

SunAccess 


Turut dilancarkan pada majlis tersebut adalah aplikasi mudah alih bagi pengguna iaitu SunAccess. Perkhidmatan yang sebelum ini boleh didapati melalui portal web Sun Life Malaysia, kini boleh didapati di Google Play Store dan Apple App Store. Pelanggan Sun Life Malaysia dapat menikmati pengalaman yang lebih baik dengan lebih banyak ciri dalam aplikasi mudah alih yang dipertingkat ini seperti log masuk biometrik, push notifications dan penyenaraian harga unit.
"Kini, Pelanggan dapat menikmati kemudahan berganda sambil mengawal jaminan keselamatan kewangan mereka melalui aplikasi mudah alih SunAccess yang baru dilancarkan. Pelanggan dapat melihat e-penyata mereka melalui telefon pintar mereka - mewujudkan pengalaman yang cepat, selamat, dan mesra alam," tambah Raymond.


Untuk maklumat lanjut mengenai Sun Infinity-i, SunAccess, atau lain-lain tawaran Sun Life Malaysia, sila layari: www.sunlifemalaysia.com 

Berhubung Bersama Sun Life Malaysia

Facebook : SunLife Malaysia
Instagram : @sunlifemalaysia_my
Youtube : SunLifeMalaysia

#SunLifeMalaysia
#LifeIsBrighterUnderTheSun
Mengenai Sun Life Malaysia

Sun Life Malaysia (Sun Life Malaysia Assurance Berhad dan Sun Life Malaysia Takaful Berhad) adalah usaha sama oleh Sun Life Financial Inc. dan Avicennia Capital Sdn. Bhd., sebuah syarikat pemegangan pelaburan Khazanah Nasional Berhad, yang berkepakaran dalam Insurans dan Takaful Keluarga.

Sun Life Malaysia menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan insurans serta produk Takaful Keluarga kepada rakyat Malaysia di seluruh negara dan turut memberi tumpuan untuk membantu pelanggan mencapai jaminan kewangan sepanjang hayat dan kehidupan yang lebih sihat. Sun Life Malaysia mempromosikan produknya melalui pelbagai saluran termasuk pemasaran langsung, telemarketing, agensi, jaminan telco dan perniagaan korporat.
Sun Life adalah organisasi perkhidmatan kewangan antarabangsa terkemuka yang menyediakan penyelesaian insurans dan pengurusan aset kepada Pelanggan individu dan korporat. Sun Life mempunyai operasi di beberapa pasaran di seluruh dunia, termasuk Kanada, Amerika Syarikat, United Kingdom, Ireland, Hong Kong, Filipina, Jepun, Indonesia, India, China, Australia, Singapura, Vietnam, Malaysia dan Bermuda. Sehingga 31 Mac 2019, Sun Life mempunyai jumlah aset di bawah pengurusan (AUM) sebanyak CAD $ 1,011 bilion.

Sun Life Financial Inc. berdagang di bursa saham Toronto (TSX), New York (NYSE) dan Filipina (PSE) di bawah simbol ticker SLF.
Untuk maklumat lanjut sila layari: www.sunlifemalaysia.com 


0 Comments