Teko Cantik Dari London

by - Monday, February 23, 2015


Teko Cantik Dari London:

 


Cantik kan, sebuah teko comel milik arwah ibu saudara ana yang di milikinya semasa bercuti ke London lebih kurang sepuluh tahun yang lalu. Teko ini bersaiz kecil sahaja dan berbentuk segi empat tepat.Terdapat corak bendera British di atas penutupnya dan gambar lukisan pemandangan di kota London di kedua-dua bahagian hadapan dan belakangnya.Kami tidak pernah menggunakan teko kecil ini, sekadar menyimpannya di dalam sebuah almari hiasan sebagai kenang-kenangan barang-barang peninggalan arwah. Banyak lagi koleksi barang-barang dari London yang dimiliki arwah dan In Shaa Allah akan ana abadikan di sini lagi suatu hari nanti.




~berkongsi koleksi disini~

You May Also Like

32 comments

  1. assalamualaikum ana..wah !! memang cantik la teko ni...skg mmg susah nak dpt agaknya kn...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mama, cantik dan comelkan..entahlah mama, ada kut di kota London sana..

      Delete
  2. suatu pemberian penuh makna..lagi² ia dihargai.
    Cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih PCL ,sangat berharga kan :)

      Delete
  3. Cantik. Sila simpan dan jaga sebaiknya ya!

    ReplyDelete
  4. cantik nya.tak pernah ada macam ni..kalau yang dari china ada la..gambar pemandangan macam kat china..mak saudara saya yang simpan dulu.entah ada lagi ke tidak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari China agak mudah nak didapai disini kan DR, kalau mak saudara DR pengumpul koleksi pasti masih ada didalam simpanannya tu.. :)

      Delete
  5. subhanallah lawanya kak ana .mesti syg nak guna kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah guna pun Kak Cik..duk dalam almari hiasan sahaja.

      Delete
  6. cantik..kena jaga elok-elok tu..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. memang tak pernah guna pun Suki..kecil je pun saiznya.

      Delete
  8. cantik . suka la corak london ala ala vintage gini

    ReplyDelete
  9. barang barang gini memang cantik belaka ^^

    ReplyDelete
  10. cantiknya kak ana..bole dikategorikan sbgai brg antik da la kan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya lah Dayah, kak ana tak pasti sangat.

      Delete
  11. entah entah teko tu pernah digunakan Queen Elizabeth ke kan heheheh... mmg menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak lah Eny, kat sana banyak kut jual di kedai2 cenderamata :)

      Delete