sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Khamis, 9 April 2015

Fast and Furious Tanpa Paul Walker


Fast and Furious 7:

Semalam sempat menonton filem Fast and Furious 7 di TGV Rawang.Filem yang memang telah ana ikuti dari tahun 2001 lagi rasanya kalau tak silap.Meminati babak-babak perlumbaan kereta dan aksi-aksi yang membuatkan ingin terus mengikutinya hingga ke Fast and Furious 7 kini.Setiap watak ada keistimewaannya yang tersendiri. Terutama watak utama iaitu Vin Diesel (Dominic Toretto) dan Paul Walker (Brian O'Conner).Filem ini dikelasifikasikan untuk tontonan 18 tahun ke atas sahaja.


fast and furious 7



Sepanjang menonton menyaksikan adengan-adengan yang mencemaskan dan bila tiba di pengakhiran cerita atau last scene sangatlah menyentuh perasaan di mana watak Brian O'Conner yang digambarkan bersara dari kumpulan mereka dan kembali kepada keluarganya. Perpisahan O'Conner di persimpangan jalan bersama Toretto dengan memandu kereta putih dan iringan kata-kata yang amat menyentuh jiwa hingga menitiskan airmata. Tiada lagi Brian O'Conner di dalam Fast and Furious.Kerana kita tahu bahawa Paul Walker sudah tiada lagi dan wataknya diakhiri dengan begitu menyentuh hati.

Paul Walker dalam kenangan:










See You Again (Charlie Puth) lyric - Soundtrack Fast & Furious7

 

 "See You Again"
(feat. Charlie Puth)

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again

Damn who knew all the planes we flew
Good things we've been through
That I'll be standing right here
Talking to you about another path I
Know we loved to hit the road and laugh
But something told me that it wouldn't last
Had to switch up look at things different see the bigger picture
Those were the days hard work forever pays now I see you in a better place

How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
when I see you again

First you both go out your way
And the vibe is feeling strong and what's
Small turn to a friendship a friendship
Turn into a bond and that bond will never
Be broke and the love will never get lost
And when brotherhood come first then the line
Will never be crossed established it on our own
When that line had to be drawn and that line is what
We reach so remember me when I'm gone

How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

So let the light guide your way hold every memory
As you go and every road you take will always lead you home

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again

kredit foto dan lirik : Google

32 ulasan:

  1. Balasan
    1. tu lah lia, sedih lak kan adoi hehe :)

      Padam
  2. owhhh.. Paul Walker......!! :'(
    sedihnyaaaaaaa...

    BalasPadam
  3. Adududu. Sedih. Lepas ni, dah xde PW

    BalasPadam
  4. Cc baru jep tengok ff7 nie ptg tadi.. Serius best..ending dia sedis.. paling tak boleh blaaa bila kereta terbang pakai payung terjun.. Syokkkk giler kowt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha part tu memang gilosss lah bak kata KC hehe :)

      Padam
  5. best!! tp ending sedih.. :(... no more paul walker lepas ni...

    BalasPadam
  6. salam.singgah sini...belum tengok lagi ff7
    ..tunggu dvd nya keluar

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq iryanty, erm tunggu CD ye, bolehlah layan nanti :)

      Padam
  7. sedihnya...arituh kita marathon siap cite ni, sebab suka sgt2...berulang2 kali tengok cite Fast & Furious, tpi tetap suka...xpernah jemu.... pasni xde lagi dah kann :'(

    BalasPadam
    Balasan
    1. back to back berapa jam tu aisya hehe, memang betul tak pernah jemu cite FF ni :)

      Padam
  8. Balasan
    1. kembar mu dah tgk smlm kat online hehe :)

      Padam
  9. hopefully, penggantinya untuk next projek fast&furious mampu beri impak yang sama juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hopefully walaupun dah rasa lain sikit nanti :)

      Padam
  10. belum lg tgk filem ni. ramai yg kata best. byk kesinambungan kan jln crita filem ni.

    BalasPadam
  11. assalamualaikum ana...mmg bestkan cite ni...sedihnya kehilangan pelakon watak utamanya tu...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam mama, sedih part ending tu masa tribute to PW , touching sgt mama hehe :(

      Padam
  12. tak sempat tgk lagi cerita ni. best tak? tapi sedih tgk video yang diorang berpisah kat simpang jalan tuh. hohohoh Jom baca entri terbaru :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. best sangat Ajim, memang touching part tu lah :)

      Padam
  13. belum tengok lagi..tapi ramai yang cakap best..

    BalasPadam
    Balasan
    1. best khaty, jom pi MDO lak pas ni hehe :)

      Padam
  14. Waa kita pon minat dia gak Kak Ana..citer ni dah sinonim ngan dia kan ..Tapi bila dia dah takde jadi cam tak best gak laaa nak tgk huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lah dah rasa lain nanti bila tanpa PW ni kan Lya :)

      Padam
  15. Alamak Kak Ana dah tgk... bonde tak sempat tgk lagi... hu hu hu masa tak sesuai nak pi menonton... byk komitmen... sabarlah bonde yea...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha Bonde cepat ajak ayahanda pi sebelum habis show hehe :)

      Padam
  16. x sempat tengok lagi pun..huhu

    BalasPadam