Idea DIY Make Over Kasut

by - Thursday, December 08, 2016


Ada sesetengah wanita ni hobi dia memang beli kasut. Pantang ada sales kasut mesti nak beli, murah sangat katanya. Semua pun nampak cantik di mata. Ok laa tuu, ikut bajet masing-masing kan. Tapi masalahnya, ada yang gemar beli kasut tu, tapi jarang pakai. Balik-balik kasut yang hat satu tuu juga yang dia belasah hari-hari. Macam saiyaaa....

Rajin gak beli kasut, isi dalam rak kasut macam-macam kasut. Last-last hat yang satu tu juga pakai ke hulu ke hilir. Ermmm ada tak geng yang sama spesis macam ana?Ada?? Yeay !! Geng.

Hari ini, ana jumpa sesuatu idea yang menarik dari brightside.me ni, salah satu blog feveret ana. Beberapa idea untuk make-over kasut lama yang masih elok agar berwajah baru. Ermmm....menarik kan. Apa kata kita layan dulu idea-idea best ni, ada masa, cukup bahan kita jalankan projek DIY yang awesome sangat ni dengan anak-anak. Pasti best..





 Idea Make Over Kasut 


 Meh layan gambar-gambar ni, mungkin boleh memberi idea kan..Kredit foto-foto dari Brightside.me.

 1.
Sebelum


Selepas di spray dengan warna gold
  2.

Sebelum

Selepas di gam dengan butiran emas

3.

Sebelum warna putih

selepas di warnakan semula

4.

Sebelum


selepas di tambah rantai
5.

Sebelum, asalnya kosong

Selepas ditambah rumbu ramba :)

Amacam, best tak?? Selamat mencuba..

You May Also Like

6 comments

  1. DIY sendiri macam ni memang boleh ubah ikut citarasa. Cantikk!

    ReplyDelete
  2. wahhhh boleh sembur2 ye k.na..cantik plak selepas kejadian tu

    ReplyDelete
  3. waa!! good idea ni. bolehla ciplak lepas ni. hihi

    ReplyDelete
  4. hi saya datang singgah sini sambil follow :)

    ReplyDelete
  5. kreatif....khas yang boleh buat sendiri...

    ReplyDelete