JOM SERTAI KEMPEN #bersatuTENAGA

by - Wednesday, September 07, 2016



Hai Malaysian,





Hari ini ana nak ajak semua warga negara Malaysia menyertai satu kempen dari Tenaga Nasional Berhad atau TNB  yang diberi nama #bersatuTENAGA. Kempen apa niii ?? Mesti tak tahu lagi kan? Kalau dah tahu mesti teruja sangat nak sertai kan?? Ok lah, jom ana story mory kat anda semua apa dan bagaimana nak sertai kempen yang awesome sangat ni..Teruskan membaca di www.anajingga.com kay ..:)


Kempen #bersatuTENAGA TNB





Inilah dia kempen #bersatuTENAGA. Ianya satu usaha murni TNB dengan kerjasama dari artis terkenal tanahair seperti Faizal Tahir, Jaclyn Victor dan Elizabeth Tan sempena sambutan Hari Malaysia. Sebuah lagu ciptaan Faizal Tahir yang belum lengkap, dan beliau bersama rakan artisnya ingin mengajak kita semua rakyat Malaysia sama-sama menyumbang idea dalam bentuk rakaman video durasi satu minit untuk menyempurnakan lagu serta muzik video #bersatuTENAGA ini nanti.

Andai kata rakaman video anda terpilih, ianya akan turut menjadi sebahagian dari lagu dan muzik video yang akan di paparkan di media utama Malaysia. Bestkan... tak nak ke join kempen menarik ni.

Bagaimana cara nak menyertai kempen #bersatuTENAGA?


Mudah sangat, caranya ialah :

Pertama : rakamkan aksi anda sama ada menyanyi sebahagian dari lagu ciptaan Faizal Tahir, atau menari dengan gaya sendiri, atau apa sahaja kreativiti anda yang menarik sebagai sumbangan kepada muzik video ini nanti dalam durasi 1 minit sahaja.

Kedua: Upload di Instagram anda, pastikan tidak private kay dan yang penting gunakan #bersatuTENAGA.

Senang kan!! Hanya dua langkah mudah sahaja untuk kita sama-sama memeriahkan kempen #bersatuTENAGA ini.

Kalau tak percaya juga, meh tonton video-video dari Faizal Tahir, Jaclyn Victor dan Elizabeth Tan yang bercerita tentang kempen #bersatuTENAGA :)









Haa!! Best kan dapat join muzik video mereka nanti, so jangan buang masa lagi..Cepat!!Cepat!! Sertai kempen #bersatuTENAGA 


Untuk keterangan lanjut lagi anda semua boleh lah ke :


Facebook Page :

https://www.facebook.com/TNBCareline/

Butiran Lengkap Kempen di :

https://www.facebook.com/notes/tnb-careline/bersatutenaga-a-song-that-wont-sound-right-without-your-voice/1411108805569441



Ana pun dah join tau!! Memandang kan ana ni kalau menyanyi bakal me'nyumbang'kan lagu tersebut, baik lah ana sumbangkan sebuah klip video wajah-wajah senyuman manis ana bersama anak-anak manis sahaja kan, takut menyanyi nanti ke lautan Hindi hanyutnya... haha ..Dan inilah video yang ana kongsikan di Instagram :





You May Also Like

18 comments

  1. Macam best je.. ehh mama Auni kerja TNB tau!

    ReplyDelete
  2. hahahaha..tak mampu kak..tak mampu...sally ni dah la pekak tone!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa ada ye pekak tone baru pes taim kak ana baca haha :)

      Delete
  3. Good luck! K.Ana.
    #bersatuTENAGA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom Mrs A kita join kempen #bersatuTENAGA ni :)

      Delete
  4. kihkihkih tak reti laa nak menyanyi dedepan nih kak ana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husna tak semestinya kena nyanyi dear :)

      Delete
  5. Wah! Best2 video akak ni..moga sukses kak ana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom Malinda support kempen #bersatuTENAGA jom :)

      Delete
  6. ber huhuhuhu lah wani.. pitching x okay haaa. x lama dah nak hari Malaysia ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang kak ana tak nyanyi tu wani, memang akan mensumbangkan lagu nanti #bersatuTENAGA :)

      Delete
  7. Replies
    1. TQ Mar, jom sertai kempen #bersatuTENAGA :)

      Delete
  8. wah menarik ni.....nak juga cuba hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom arz kita meriahkan kempen #bersatuTENAGA ni :)

      Delete
  9. wah ada cik puteri dalam video....mesti kena tengok ni

    ReplyDelete