Showing posts from June, 2012Show All
DIY: Bunga Crepe

Kali ni ana nak share cara-cara nak buat bunga crepe.Ilham dari beberapa blog yang beri idea untuk menyiapkan hantaran cousin ana ni.Kali ni lain sikit dari yang biasa ana buat dulu....jadi mari kita sama-sama buat hiasan bunga c…

Jelly Kelapa Muda

1 biji kelapa muda (ambil air dan isi mudanya) 1 peket agar-agar 1 liter air ( ikut jumah agar-agar) 2 cawan gula ( ikut selera kemanisan anda) cara-cara buat jelly kelapa muda : - didihkan agar-agar…

The Emperor's Harem

Sebenarnya ana memang minat sangat mengikuti drama-drama bersiri cina ni khasnya yang bertema klasik macam The Little Nyonya, The Good Old Days,Together  dan banyak lagilah yang dah tak ingat tajuk-tajuknya.Satu sebab yang an…

COLMAR TROPICALE BUKIT TINGGI,PAHANG

Colmar merupakan sebuah bandar pelancongan yang terkenal di Alsace,negara Perancis.Bandar ini di penuhi dengan bangunan-bangunan yang indah-indah dengan senibina German dan Perancis sejak dari kurun ke sembilan lagi.Ia di salir…

Taman-taman Inggeris

Sekarang ni ramai orang-orang kita yang berminat menghias rumah tema Inggeris.Macam-macam idea kreatif yang ana tengok kat rumah adik,saudara-mara dan kawan-kawan ana.Tahniah dan syabas kerana kesungguhan dan minat anda semua t…

Puteri Ayu

Bahan-bahan: 5 biji telur saiz kecil 250 gram tepung gandum 300 gram gula 2 st ovalette 1 st baking powder 250ml santan pewarna hijau @ pes pandan kelapa parut Penyediaannya: - pukul telur, gula …

Ikan Bakar Pantai Jeram,Kuala Selangor

Kali ini ana nak kongsi pengalaman makan ikan bakar kat Pantai Jeram ,Kuala Selangor.Kami pakat pegi dengan jiran-jiran dalam 20 orang gak lah.Sebelum pegi dah Google siap-siap tentang tempat ni.Banyak komen-komen yang agak negat…

Aiskrim Oreo

Anak bongsu ana yang buat aiskrim ni berdasarkan resepi dari Blog My Resepi tapi dia masukkan semua bahan yang ada sebab nak jadi banyak kuantitinya.Anak ana gunakan: 3 cwn susu UHT Datchlady perisa coklat 3 cwn …

Endless Love & Autumn In My Heart

Dua-dua telenovela ini ana ikuti dan tiap-tiap kali menonton mesti nangis...kuat sungguh jalan ceritanya hingga kita pun ikut sama emosi yang di mainkan karektor pelakon-pelakonnya.Masa tayangan Autumn In My Heart dulu dalam v…