Rumahku Syurgaku.. Inilah impian dan harapan setiap dari kita untuk memiliki kediaman sendiri , membina kebahagian dan kesejahteraan bersama keluarga. Namun hakikatnya bukanlah satu impian yang mudah untuk di capai. 

Untuk memiliki kediaman sendiri, ia bukan lah sekadar berangan tanpa ada perancangan yang mampu merealisasikannya. Kak ana sendiri pernah laluinya berpuluh tahun yang lalu, bagaimana sukar untuk memiliki rumah idaman sendiri. 




Bukan setakad modal dan kewangan, malahan yang lebih penting adalah memilih lokasi serta pemaju yang mampu menjadikan rumah kediaman kita kelak sesuatu pelaburan yang menguntungkan kehidupan malahan mencipta kebahagian selamanya.

Tips membeli rumah kediaman idaman

Hari ini, kak ana nak berkongsi dengan korang satu projek perumahan yang terbaik untuk di jadikan pilihan setiap mereka yang sedang mengejar impian membeli rumah sendiri. Pastilah yang paling utama korang kena bersedia dalam aspek kewangan kerana membeli rumah bukanlah satu pelaburan yang kecil di masa kini.




Dengan mengambil kira faktor itulah, korang perlu mencari lokasi kediaman yang akan membawa keuntungan sepanjang masa dan sekaligus memberikan keharmonian kehidupan seharian. Apa yang kak ana maksudkan di sini adalah lokasi kediaman.

Tahun 2022 ini, untuk memiliki kediaman yang hampir dengan tempat kerja adalah sesuatu yang agak mustahil di perolehi. Namun terdapat banyak projek perumahan yang di bina mempunyai akses untuk mudah bergerak ke tempat kerja walaupun ia pada jarak yang agak jauh. 


Lihat dan selidiki pemaju perumahan sebelum membeli rumah kediaman




Dari pengalaman kak ana , banyak kes yang melibatkan kegagalan sesuatu projek di laksanakan bila sesebuah pemaju itu tidak mempunyai track record yang baik. Dengan itu amat perlu untuk bakal pembeli mengetahui latar belakang pemaju sebelum membuat keputusan membeli rumah.

Dan kak ana ingin cadang dan kongsikan dengan korang mengenai taman kediaman Tiara Sendayan yang di majukan oleh Matrix Concepts Holding Sdn Bhd . Hasil dari pembacaan di internet ia adalah pilihan terbaik dan relevan untuk sesiapa yang berhasrat memiliki kediaman sendiri, menepati kriteria yang di idamkan.

Kenali pemaju perumahan Tiara Sendayan iaitu Matrix Concepts Holdings Berhad yang telah pun memperolehi kejayaan dalam projek di Tiara Sendayan amat mengagumkan.
Sepanjang tempoh masa 3 tahun yang lalu, Matrix Concepts Holding Sdn Bhd telah berjaya menjual 13 projek dan mendapat sambutan yang amat baik di kalangan pembeli.

Ini melayakkan  Matrix Concepts Holdings Berhad berjaya merangkul pelbagai anugerah berprestij termasuk The Edge Excellent Award 2022 (TEPEA), The Edge Billion Ringgit Club 2022, The Malaysia Developer Awards 2022 (Top 10 for Market Capitalisation of RM 1 Billion and above) dan sebagainya. 

Realitinya,  melalui projek Tiara Sendayan telah berjaya membina dan menyerahkan lebih 2,188 kunci kepada pemilik mengamapi impian rumah kediaman mereka. Tahniah! Pasti ia bukanlah satu keraguan lagi buat bakal pembeli , kan..

Kaji aksesabiliti projek perumahan untuk kemudahan rutin kehidupan




Ini juga faktor penting untuk bakal pembeli membuat kajian di mana ia akan memudahkan urusan ke tempat kerja dan rutin harian. Sekali lagi pada kak ana Tiara Sendayan menjadi pilihan. Untuk memperolehi kediaman mampu milik di tengah bandaraya kini bukan lah sesuatu yang mudah. Akhirnya kita terpaksa akur untuk memilih di lokasi pinggir bandar dan agak jauh. 

Namun ia bukanlah sesuatu yang tidak relevan kini kerana adanya kemudahan rangkaian lebuhraya, pengangkutan awam dan sebagainya yang disediakan oleh kerajaan. Sebagai contoh , Tiara Sendayan mestipun terletak di Seremban, namun mempunyai akses seperti Lebuhraya Utara-Selatan dan KLIA Expressway yang mampu menghubungkan ke jaringan perjalanan ke serata tempat di Negeri Sembilan malahan Selangor dan Wilayah Persekutuan. 

Memilih kediaman dalam perancangan bandar nya sendiri




Trend kini sesebuah projek kediaman akan mempunyai perancangan bandarnya sendiri di mana semua keperluan asas ada di sekitar kediaman. Begitu juga dengan Tiara Sendayan di mana semua aspek keperluan asas kehidupan, riadah dan pendidikan di satu lokaliti yang terancang. 

Menyediakan kemudahan asas persekolahan peringkat rendah dan menengah yang amat penting untuk keluarga. Dalam lingkungan 7km untuk mendapatkan pendidikan anak-anak di SK Sendayan, SMK Bandar Sri Sendayan dan SMK (Felda) Seri Sendayan yang telah sedia ada. 

Amat unik bila residensi Tiara Sedayan menikmati seluas 12 ekar pusat rekreasi hijau semulajadi ruang riadah  Sendayan Centre Park . Merangkumi tasik dengan lanskap hijau serta kemudahan gayahidup moden masa kini antaranya gelanggang futsal, bola keranjang dan sebagainya.

Malahan kewujudan pusat hub komersil Tiara Biz  yang lebih memudahkan rutin kehidupan warga Tiara Sendayan dengan 50 unit dua tingkat deretan bangunan kedai dan perkhidmatan termasuklah Bazar Makanan yang menjadi keperluan residensi kini. 

Lebih eksklusif bila adanya sebuah kelab residensi d’Tempat Country Club serta berhampiran pula dengan X-Park Sedayan yang mempunya pelbagai perkhidmatan seperti dewan event serta pusat sukan ekstem untuk pelbagai peringkat usia. 

Lebih membuatkan kak ana teruja untuk kongsikan dengan korang di mana tersergam indahnya Masjid Seri Sendayan ini hanya dalam jarak 5 km dari residensi Tiara Sendayan. Alhamdulillah..




Oleh itu suka untuk kak ana kongsikan butiran untuk dapatkan info dan pertanyaan melaui pautan di bawah kerana rebutlah peluang untuk mendapatkan rumah idaman melalui projek kediaman terbaharu 2 tingkat dengan 4 bilik tidur dan 3 bilik air yang bakal di lancarkan tidak lama lagi . 


Hubungi talian hotline di :  1-800-88-2688

Layari laman sesawang :  https://tiarasendayan.com

Atau hadir sendiri ke Galeri Jualan :

 Matrix Galleria @ d'Tempat Country Club

PT 12653, Jalan Pusat Dagangan Sendayan 1, 

71950 Bandar Sri Sendayan, Negeri Sembilan.

Ikuti Facebook :  https://www.facebook.com/matrixconceptshomes 

Instagram : https://www.instagram.com/matrix_concepts


Semoga bermanfaat ..

7 Comments

  1. Ramai juga yang beli rumah kat Tiara Sendayan. Yang penting family selesa, sebab banyak kemudahan semua dah ada

    ReplyDelete
  2. Memang berbaloi kalau beli rumah kat Tiara Sendayan nie kan Ana..

    ReplyDelete
  3. Park die besar facilities pun Banyak, lg2 la dapat masuk free club premium tu

    ReplyDelete
  4. Menarik sbb lokasi dia dekat Seremban dan byk fasiliti dekat sekitar. Mmg berbaloi kalau beli buat aset atau utk jadikan kediaman keluarga kan!

    ReplyDelete
  5. Teringin sangat nak ada rumah landed dan ada tanah macam ni best dengan kawasan luas cantik hehehehe nanti dah pencen boleh duduk sini...

    ReplyDelete