sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Selasa, 28 Jun 2016

Awan Luarbiasa di Langit Beaufort, Sabah


Banyak juga keywords search yang masuk ke blog www.anajingga.com semalam yang mencari info tentang kejadian fenomena awan aneh dan luarbiasa yang berlaku di Sipitang, Beaufort, Sabah tiga hari lepas. Namun entri yang ada hanyalah gambar awan luarbiasa yang juga berlaku di Ranau, Sabah, tahun lepas 2015.

 Setelah mendapat kesahihan berita ini di kaca tv dan gambar-gambar dari sahabat facebook Elwaniey Radieyla Yasin barulah ana berkesempatan berkongsikannya di sini buat yang singgah dari carian enjin atau penggunjung tetap blog picisan ini. 

Subhanallah...begitulah kebesaran yang menjadikan tiap sesuatu kejadian sebagai bukti kebesaranNya. Kun Fa Ya Kun..maka jadilah ia. Melewati hari-hari sepuluh malam terakhir Ramadan 1437H, pandanglah dengan sifat kekerdilan kita sebagai hambaNya, sentiasa berzikir dan bertasbih memohon keampunan dan keredhaanNya di setiap helaian nafas yang tersisa ini. Allahu Akbar..

Gambar-gambar awan luarbiasa di Beaufort, Sabah



Foto-foto adalah sumber dari whatsapp group keluarga Elwaniey Radieyla Yasin yang dikongsikannya di Facebook. Terima kasih dan kredit buat Elwaniey Radieyla Yasin :)


















Foto-foto kejadian awan aneh yang berlaku di Ranau, Sabah pada tahun lepas 2015 boleh di lihat di SINI

22 ulasan:

  1. Balasan
    1. betul tu, satu pemandangan yang amat menggerunkan NH

      Padam
  2. MasyaAllah..
    Itulah kebesaran Allah..

    BalasPadam
  3. terbaca juga kisah ni dekat fb..ish..sekali tengok macam puting beliung pun ada kan..hmm..menakutkan!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah Ejoy seperti ribut di langit kan, Subhanallah

      Padam
  4. Selamat berbuka puasa pada akak... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Lebaran juga buat Shikin :)

      Padam
  5. subhanallah...besar sungguh kuasa yang Maha Esa...
    kun fa ya kun...seram tgk kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. benar Wahida, segalanya atas Kun Faya KunNya

      Padam
  6. anyway, tq drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus ye...

    BalasPadam
  7. Subhanallah Maha besar Allah,takut pun ada tengok macam puting beliung

    BalasPadam
    Balasan
    1. benar kak noor..amat menakutkan apabila ditunjukkan kebesaranNya

      Padam
  8. Subhanallah...seram..macam ombak besar..macam puting beliung..segala malapetaka tergambar melalui awan tu

    BalasPadam
  9. MasyaAllah... Rasa seram plak nengok. Kuasa Allah kan. Ada gak dengar kat radio smalam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya Fiza..begitulah atas kehendakNya

      Padam
  10. subahanallah..pernah juga tengok awan yang semacam ini. tapi tengah highway utara selatan...tengah memandu tak sempat ambil gambar

    BalasPadam
    Balasan
    1. pastinya satu pengalaman buat arz ketika itu kan

      Padam