Awan Luarbiasa di Langit Beaufort, Sabah


Banyak juga keywords search yang masuk ke blog www.anajingga.com semalam yang mencari info tentang kejadian fenomena awan aneh dan luarbiasa yang berlaku di Sipitang, Beaufort, Sabah tiga hari lepas. Namun entri yang ada hanyalah gambar awan luarbiasa yang juga berlaku di Ranau, Sabah, tahun lepas 2015.

 Setelah mendapat kesahihan berita ini di kaca tv dan gambar-gambar dari sahabat facebook Elwaniey Radieyla Yasin barulah ana berkesempatan berkongsikannya di sini buat yang singgah dari carian enjin atau penggunjung tetap blog picisan ini. 

Subhanallah...begitulah kebesaran yang menjadikan tiap sesuatu kejadian sebagai bukti kebesaranNya. Kun Fa Ya Kun..maka jadilah ia. Melewati hari-hari sepuluh malam terakhir Ramadan 1437H, pandanglah dengan sifat kekerdilan kita sebagai hambaNya, sentiasa berzikir dan bertasbih memohon keampunan dan keredhaanNya di setiap helaian nafas yang tersisa ini. Allahu Akbar..

Gambar-gambar awan luarbiasa di Beaufort, Sabah



Foto-foto adalah sumber dari whatsapp group keluarga Elwaniey Radieyla Yasin yang dikongsikannya di Facebook. Terima kasih dan kredit buat Elwaniey Radieyla Yasin :)


















Foto-foto kejadian awan aneh yang berlaku di Ranau, Sabah pada tahun lepas 2015 boleh di lihat di SINI
Awan Luarbiasa di Langit Beaufort, Sabah Awan Luarbiasa di Langit Beaufort, Sabah Reviewed by Ana Jingga on June 28, 2016 Rating: 5

22 comments:

  1. Replies
    1. betul tu, satu pemandangan yang amat menggerunkan NH

      Delete
  2. MasyaAllah..
    Itulah kebesaran Allah..

    ReplyDelete
  3. terbaca juga kisah ni dekat fb..ish..sekali tengok macam puting beliung pun ada kan..hmm..menakutkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Ejoy seperti ribut di langit kan, Subhanallah

      Delete
  4. Selamat berbuka puasa pada akak... :)

    ReplyDelete
  5. subhanallah...besar sungguh kuasa yang Maha Esa...
    kun fa ya kun...seram tgk kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar Wahida, segalanya atas Kun Faya KunNya

      Delete
  6. anyway, tq drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus ye...

    ReplyDelete
  7. Subhanallah Maha besar Allah,takut pun ada tengok macam puting beliung

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar kak noor..amat menakutkan apabila ditunjukkan kebesaranNya

      Delete
  8. Subhanallah...seram..macam ombak besar..macam puting beliung..segala malapetaka tergambar melalui awan tu

    ReplyDelete
  9. MasyaAllah... Rasa seram plak nengok. Kuasa Allah kan. Ada gak dengar kat radio smalam.

    ReplyDelete
  10. subahanallah..pernah juga tengok awan yang semacam ini. tapi tengah highway utara selatan...tengah memandu tak sempat ambil gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastinya satu pengalaman buat arz ketika itu kan

      Delete

Powered by Blogger.