Showing posts from March, 2017Show All
GOGOPRINT MALAYSIA - PILIHAN UTAMA UNTUK CETAKAN PRODUK

Dalam cabaran ekonomi masa kini, ramai memilih untuk menjana pendapatan tambahan selain dari gaji bulanan dan sebagainya. Antara yang paling dominan pilihan mendapatkan side income datangnya dari perniagaan laa kan. Tak kira la…

Maafkan mama, Jonas

Jonas..nama penuhnya Jonas Alexandro,kan main nama dia kan, sempena drama Pinoy, Losing Heaven yang ana tonton sedikit masa dahulu tu,  anak mak tam. Entah kali ke berapa mak tam beranak ana pun tak ingat dah. Tapi satu pun tak…

Mengidam Kuew Teow Kerang

Sedap tak? Sedap tak ? Terliur tak? Aipp!! Tak baik tau buat orang terliur , hihi . Tapi kan, lama dah mengidam nak makan kuew teow goreng kerang yang isi besar-besar gedabak ni. Maklumlah, sejak dua menjak harga keran…

Jom Masak Sizzling Mee Di Rumah

Antara menu feveret kalau makan di food court salah satunya ialah mee sizzling atau hot plate sizzling mee. Sedap makan berasap panas-panas kan. Pastu teringin pula ana nak try masak sendiri di rumah. Rasanya senang je kan, cum…

SAFI BALQIS OXY WHITE - Berikan nafas baru kepada penjagaan wajah sempurna

Memiliki kulit wajah yang cantik, cerah dan menawan pasti menjadi impian setiap wanita di luar sana. Anak-anak ana sendiri dahulunya ketika di alam persekolahan agak tidak mengambil berat tentang penjagaan wajah, sekadar member…

Ikan Patin Masak Tempoyak

Lepas makan patin tempoyak di Temerloh hari tu, terngiang-ngiang keenakkannya lagi.Kisah nya ada ana kongsikan di SINI  .Bukan senang nak dapatkan patin sungai macam yang di Temerloh tu, disini ana cuma boleh dapatkan patin dar…

PEK CARRIE JUNIOR - LEBIH MURAH LEBIH WANGI

Ana ingat lagi ketika anak-anak masih kecil dahulu, Kak Long memang takut betul nak bersyampu kepala. Takut pedih mata budak kecil tu, tapi hanya selepas menggunakan syampu dan mandian CARRIE JUNIOR barulah dia suka mandi dan b…

Mihun Goreng Siam Air Tangan Along

Dah lama benar bertangguh nak ziarah Along,kakak angkat kesayangan ana ni. Persahabatan ana dengan Kak Long Aisyah atau lebih mesra dengan panggilan Along dah lama terjalin. Dari ana mula melangkah kaki bekerja di Putra, pernah…

SURPRISE BOX, LAZADA & BIRTHDAY SALES

Hai korang..ingat lagi tak kisah Surprise Box yang ana terima dari LAZADA sempena Birthday LAZADA yang ke lima tu, kisahnya ana kongsikan di  SINI  . Tak habiskan apa yang ana dapat dari LAZADA #surpri5ebox tu, jadi ana sambun…

Foto-foto Baby Zia Bercuti di Osaka, Jepun

Dah lama ana tak update perkembangan Baby Zia, anak comel pelakon feveret ana, siapa lagi anak Marian Rivera dan Dingdong Dantes laa. Baby Maria Letizia Dantes ni dah berusia setahun lebih. Hari-hari ana ikuti perkembangan si c…

Bubur Chacha Menu Petang Hari

Bubur, sejenis pemcuci mulut yang tak kurang sedapnya kan. Macam-macam bubur terdapat di tanahair kita ni mengikut pilihan hati masing-masing. Ana suka sekali bubur pulut hitam, bubur jagung dan juga bubur kacang hijau. Bila se…

LAZADA SURPRISE BOX UNTUK AJ DAN ANDA !!

Mesti korang perasan kan, sehari dua ni bertebaran di alam maya..sana sini blogger duk tayang Surprise Box masing-masing. Mesti korang tertanya-tanya kan, dan mesti korang pun nak sangat produk-produk hebat dari LAZADA . Siapa …

Tahniah Buat Anak Ibu

Semalam 16hb Mac 2017, keputusan SPM telah diumumkan. Sehari sebelumnya Adik Ika dah tak berapa sihat,sakit kepala katanya sampai tak pergi kerja di cafe. Adik Ika kerja di western cafe sementara menunggu panggilan belajar ni. …

Masak Lemak Rebung Madu

Masak lemak rebung mungkin dah biasa kita masak kan. Kali ini ana mencuba masak lemak rebung madu pula. Rebung madu ?? Manis ke?? Dak Aiihh , nama dia je rebung madu, kenapa di gelar rebung madu, tidak laa ana ketahui? Mungkin …

 2ND GENERATION OF CRYO-LIPOLYSIS - TEKNIK TERKINI DALAM MENDAPATKAN BENTUK BADAN IDAMAN

Ingat tak sebelum ini ana pernah kongsikan pengalaman beberapa sahabat blogger yang telah mencuba satu lagi jenis teknik rawatan untuk mendapatkan bentuk badan idaman di Instagram dan Facebook. Yang lebih menarik dan terkini te…

Nasi Kukus Sedap Di Boraq Boraq Restaurant, Rawang

Dah lama dah nak try makan nasi kukus kat restoran di Bandar Country Homes ni, tapi kadang-kadang terlepas pandang je. Minggu lepas, balik dari jenjalan kami terus singgah makan kat sini. Saja nak try makan kat sini pula, sebab…

Masak Sardin Ala-ala Paprik

Sardin ni antara feveret ana. Tapi sardin tin hanya dua brand je yang boleh masuk dengan selera ana, satu cap ayam satu lagi sardin King Cup. Lain-lain tu tak kena pula dengan selera tak boleh nak makan, kenapa ?? Waallahu a…

Berakhirlah Sudah - Atmosfera

Sedap je dengar lagu ni, puas la juga menGoogle mencari siapa penyanyinya. Selalu dengar kat radio sambil drive tu tangkap leleh jer melodinya. Pastu dengar kat Era dapat tahu penyanyinya sebuah kumpulan dari Sabah. Mula-mula i…

J Revolusi -  Filem Aksi Yang Memang Best

Semalam ana ke Karnival Pendidikan Mara di Premiera Hotel, Kuala Lumpur. Habis sahaja sessi lawatan di sana, terus naik Putra LRT ke Sunway Putra Mall. Sememangnya kami bercadang nak menonton filem aksi J Revolusi ni sementara …

Pertama kali ke Melaka Premium Outlet

Dalam entri ana yang lepas-lepas duk bercerita tentang percutian keluarga ana ke Melaka baru-baru ni, pertama kali ke Masjid Selat, dan pertama kali juga kami ke Melaka Premium Outlet atau nama rasminya Freeport A' Farmosa …

Goodbye Tommy Page

Tommy Page dalam kenangan

Homemade Coklat Nestum

Dapat idea nak buat coklat nestum ni dari sahabat blogger dan juga FB ana, Wani apabila Wani shared kannya di FB beliau. Wani ni seorang blogger masakan mestilah cun melecun resepi dia kan. Ana ni pula suka derhaka pada resepi,…

Ikan Bawal Mas Kukus Asam Boi

Ikan bawal mas selalunya dijual ikut sekor-sekor sahaja. Jarang yang ditimbang kilo. Selalunya dalam Rm10 ke atas harga untuk seekor. Ikut pada saiz, kalau besar ana akan beli kalau kecil macam tak sepadan dengan harga abaikan …

Segalanya - Haqiem Rusli

kredit foto : Google Image Sejak dua menjak ni ramai kemunculan penyanyi dari  anak-anak remaja muncul memeriahkan persada seni suara tanahair. Jika sebelum ini, ana gemar dengan lagu nyanyian Aiman Tino dan Sufian Suha…

Kedai Ustaz Mara Digital Mall,Kuala Lumpur

Sebelum ni selalu dengar je suami bercerita tentang Kedai Ustaz yang menjual pelbagai aksesori dan gajet untuk smart phone. Selalu suami sahaja yang pergi bersama staffnya dan beli macam-macam di sana. Dia akan bagitau semuanya…

Yang Ringkas Itu Sedap

Orang kita ni, ada ketikanya yang paling sempoi dan ringkas itu lah yang paling sedap kan. Contohnya macam ikan bilis goreng petai kat atas tu.Sedap bukan main makan sesekali. Tak perlu dah merendang daging bagai... Ikan…

Masjid Selat Melaka - Masjid Terapung Terindah di Melaka

Dah berapa kali ke Melaka Bandaraya Bersejarah memang mengidam sangat nak singgah dan bersolat di Masjid Selat Melaka. Alhamdulillah kunjungan kali ini, ana diberiNya kesempatan singgah solat Zohor di sini. Lepas check-out dari…