sweetmuslimah

klikjer

LAZADA



Selasa, 28 Jun 2016

Awan Luarbiasa di Langit Beaufort, Sabah


Banyak juga keywords search yang masuk ke blog www.anajingga.com semalam yang mencari info tentang kejadian fenomena awan aneh dan luarbiasa yang berlaku di Sipitang, Beaufort, Sabah tiga hari lepas. Namun entri yang ada hanyalah gambar awan luarbiasa yang juga berlaku di Ranau, Sabah, tahun lepas 2015.

 Setelah mendapat kesahihan berita ini di kaca tv dan gambar-gambar dari sahabat facebook Elwaniey Radieyla Yasin barulah ana berkesempatan berkongsikannya di sini buat yang singgah dari carian enjin atau penggunjung tetap blog picisan ini. 

Subhanallah...begitulah kebesaran yang menjadikan tiap sesuatu kejadian sebagai bukti kebesaranNya. Kun Fa Ya Kun..maka jadilah ia. Melewati hari-hari sepuluh malam terakhir Ramadan 1437H, pandanglah dengan sifat kekerdilan kita sebagai hambaNya, sentiasa berzikir dan bertasbih memohon keampunan dan keredhaanNya di setiap helaian nafas yang tersisa ini. Allahu Akbar..

Gambar-gambar awan luarbiasa di Beaufort, Sabah



Isnin, 27 Jun 2016

Seronoknya Mencari Ganjaran Pahala


Ana ke Aeon dua malam lepas, tempah cermin mata Adik Ika sebab dah kena tambah power. Selesai semua urusan, turun ke Supermarket sekejap beli apa yang patut untuk juadah sahur. Dalam sejam lebih juga lah kami di dalam Aeon. Bila nak balik, di mesin Autopay nak bayar parkir, masing-masing tak ada wang kertas RM1. Masukkan duit RM5 tak diterima, duit syiling pun tak boleh terima. Keluarkan semula tiket, suami nak masuk semula ke Aeon untuk beli sesuatu dapatkan duit kertas RM1.




Ahad, 26 Jun 2016

Menang Top Komentar Blog Shamiera Osment



Bulan Jun ni bukan sahaja rezeki melimpah ruah untuk job produk review, namun terselit juga rezeki menang salah satu segmen yang ana join sabagai tanda support pada sahabat-sahabat blogger. Bila ana menyertai Giveaway atau Segmen dari sahabat-sahabat blogger, ana sekadar memberi sokongan padu pada mereka malah mana tahu jika rezeki boleh memenangi pelbagai hadiah yang ditawarkan.Namun kadang kala kekangan masa menghadkan ana untuk menyertai pelbagai segmen dan Giveaway. Mana yang sempat dan tidak banyak syarat rukunnya ana akan sertai juga , In Shaa Allah. 

Hadiah Segmen Top Komentar 


Khamis, 23 Jun 2016

Wajah Comel Yahaira Leanne



Yahaira Leanne Baby Yusri dan Lisa



gambar yahaira leanne
kredit foto : Instagram @yusrykru


Memang jarang-jarang sekali Lisa Surihani dan Yusry berkongsikan foto anak comel mereka di media-media sosial. Kita hormati sangat pendirian kedua ibubapa popular ni menghadkan perkongsian bayi comel mereka Yahaira Leanne dari tatapan umum. Mereka ada hak dan sebab tersendiri untuk tidak terlalu mendedahkan wajah Yahaira pada umum.Ini adalah yang terbaik buat mereka berdua.

Dua hari lepas, pengikut akaun Instagram Yusrykru bertuah sangat dapat melihat wajah comel Yahaira Leanne yang dikongsikan oleh Yusry sempena Hari Jadinya. Yahaira kini berusia sembilan bulan dan sangat-sangat comel sekali.Subhanallah. Ana kongsikan semual disini buat tatapan semua yang singgah. Bersama kita doakan semoga Yahaira akan terus membesar sebagai  seorang puteri solehah buat kedua ayahbondanya. Aamiin. 

Petua Masak Sup Sesedap Ani Sup Utara


Siapa pernah makan di Restoran Ani Sup Utara? Banyakkan cawangannya di sekitar tanahair kita ni. Paling ana suka makan ialah mihun sup dia lah. Memang kaw kuah sup dia kan, ada pula jeruk lobak tu memang ngam dengan selera Utara ana sangat. Tapi jangan tak tahu dan bagi yang tak pernah atau sukar nak ke Restoran Ani Sup Utara, kini mereka dah menjual paste sup dari resepi asli mereka ni.Kiranya secret resepi lah kan...Senang sangat pula tu nak masaknya..ana sendiri dah mencubanya dan nak kongsikan pengalaman ana masak sup yang paling mudah dan sedap dengan Ani Sup Utara Soup Paste.




Rabu, 22 Jun 2016

Kisah Afiq Dan Minyak BeBe Anugerah





Hai semua, nama saya Afiq...comel tak saya??Haha...inilah Afiq, anak buah ana. Anak adik bongsu ana. Usianya baru setahun lebih je..tapi aktif sangat tak boleh duduk diam walau seminit pun.Mesti nak bergerak sana sini. Jadi maaf lah ye, semasa nak buat sessi fotografi budak kecik ni, memang huru-hara. Habis goyang gambar dibuatnya.Maklumlah mak longnya guna handphone je nak ambil gambar budak Afiq ni. Eh...apa kisah Afiq dengan Minyak BeBe Anugerah ni?? Jom ana nak kongsikan disini. 


Isnin, 20 Jun 2016

Minyak Wangi Paling Popular Masa Kini - De'Xandra


Minyak wangi kini telah menjadi salah satu kemestian ketika kita keluar samada untuk bekerja ataupun ke mana dan apa sahaja urusan di luar rumah. Selain berpakaian kemas, cantik, bersolek, haruman atau minyak wangi merupakan pelengkap tatarias kita kan. Tak sah kalau keluar tak spray dulu minyak wangi pada badan. 

Pelbagai pilihan ada di pasaran, pandai-pandailah nak membelinya mengikut bajet masing-masing. Jangan beli yang diperbuat dari bahan yang terlarang sudah lah, ialah nak yang wangi dan murah silap haribulan, walaupun tarikh tak pernah silap, lain pula jadinya nanti. Oleh itu, jadilah pengguna yang bijak, pilihlah minyak wangi yang mempunyai jenama yang terjamin serta Halal untuk di bawa solat.In Shaa Allah.

Dan.... kali ini,ana nak bercerita tentang minyak wangi De'Xandra yang viral dan menjadi pilihan orang ramai masa kini.Siapa yang belum pernah memakai atau membeli De'Xandra ni kena baca sampai habis tau...Dan yang pernah dengar tapi tak tahu mana nak beli De'Xandra ni pun kena baca entri ni sampai khatam,pastu order kay.