Showing posts from February, 2016Show All
Melangkah Yakin Dengan TOOMIT Essence

Wajah yang cantik menjadi idaman setiap dari kita. Wanita sudah semestinya dan lelaki tak kurang juga yang mementingkan keterampilan diri. Berlumba-lumba mencuba pelbagai produk kecantikan yang ada, menggayakan fesyen pa…

Nostalgia Kuih Bakar

Kuih bakar atau kuih bangkit  Lama sungguh ana tak makan kuih bakar ni. Kami di Teluk Intan, panggil biskut ni kuih bakar namun ada juga yang memanggilnya kuih bangkit. Ikut dialek daerah masing-masing kan. Ada kisah yan…

Pelbagai Idea Candy Buffet Untuk Majlis

Tak kira lah majlis perkahwinan, sambutan hari jadi, majlis alqiqah dan cukur rambut bayi, majlis pertunangan dan sebagainya, selain sajian utama di meja makan yang menyajikan lauk pauk, candy buffet atau candy bar merupakan sa…

Hadiah Yang Sesuai Untuk Lelaki

Setiap kali tiba tarikh hari lahir, ulang tahun perkahwinan atau pun hari bapa, pasti satu masalah untuk ana dan anak-anak memikirkan hadiah apa yang sesuai untuk orang lelaki ni, sama ada untuk suami atau bapa kan. Buntu sebab…

Hadiah Dari Hati di Printcious.com

www.Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart Hari lahir yang tersayang, ulangtahun perkahwinan, meraikan graduasi insan-insan istimewa dalam hidup kita atau sebarang acara-acara koporat yang kita raikan,pasti s…

Sambal Terung

Resepi Sambal Terung Sedap, serius sedap sambal terung ni. Ia rangup sikit tak macam kita buat sambal terung panjang yang biasa tu. Ada krup-krup bila kita mengunyahnya. Sebabnya ia di masak dari terung mini, ana panggil…

Tempat-tempat Menarik di Cameron Highland

Tempat-tempat Menarik di Cameron Highland  Hari ini ana rangkumkan semula catatan percutian dan pengalaman ana setiap kali makan angin ke tanah tinggi Cameron Highland, Pahang. Memang sejak dari bangku sekolah lagi antara de…

 "Awesome Birthday Giveaway "

Klik banner untuk join :) Tarikh Tamat Penyertaan : 28 Februari 2016 Pengumuman Pemenang : 29 Februari 2016 Random Winners (tepati syarat diutamakan)  Best of luck bloggers !!

Hotel Selesa di Cameron Highland

Seperti yang ana ceritakan di dalam entri sebelum ini tentang lawatan ke Mardi,Cameron Highland di SINI ,percutian ke Cameron Highland kali ini memang tidak dirancang sama sekali. Dan risiko yang terpaksa kami ambil ialah mend…

Wajah Maria Letizia di Usia Tiga Bulan

Maria Letizia Dantes, baby Marian Rivera

Servis Pertama Perodua Axia

Servis Pertama Perodua Axia Pejam celik pejam celik dah pun bulan ke tiga bersama cik Axia ana. Tempoh menunggu untuk dapatkannya dahulu benar-benar mencabar kesabaran. Tiga bulan baru dapat memiliki cik Axia ni, dan kini da…

Taman Wetland, Putrajaya

Taman Wetland, Putrajaya Apa yang ada di Wetland, Putrajaya? Sebenarnya ana singgah ke sini kerana ingin membawa anak-anak ke Pusat Penghayatan Alam di Wetland, Putrajaya ni. Dah terbaca pun yang hari Isnin ia tutup, namun…

MARDI - Cameron Highland

Percutian yang tak dirancang sama sekali. Lepas solat Dhuha, suami tanya nak pergi mana cuti ada lagi tiga hari, kak long pun masih bercuti seminggu, macam-macam lokasi kami cadangkan, akhirnya suami yang buat keputusan, jom Ca…

Tebusan mata ganjaran di WOOP

Sekali lagi ana berjaya mengumpul mata ganjaran di WOOP untuk menebus hadiah. Sebelum ini, telah dua kali ana membuat tebusan yang telah memberikan produk-produk Rexona, dan kali ini dengan 1600 mata ganjaran atau point, ana di…

Coconut Shake Berperisa di Bukit Dinding Coconut,Wangsa Maju

Aiskrim kelapa sekarang ni memang viral dan menjadi buruan di mana-mana kan. Ana pernah berkongsi entri aiskrim kelapa Sangkaya yang awesome di SINI dan juga aiskrim kelapa muda yang murah dan tak kurang sedapnya di Gombak di S…

Langit Cinta Naskah Airmata

Filem Langit Cinta Fazura.. memang ana suka sangat dengan lakonan Fazura Syarifudin ni, dari filem Gol dan Gincu lagi ana sudah mula menonton pelakon cantik ni, comel sangat. Biarlah dengan pelbagai gossip dan kontrover…

Che Mat Delights - Selera Pantai Timur

Ana ni bertuah sangat apabila berjiran dengan Man dan Ida yang rajin bawa kami jalan-jalan cari makan sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Mereka memang mahir sangat kat mana ada menu-menu makanan unik dan sedap untuk dinikmati. K…

Homemade Sos Rojak Caleley Pasti Meleleh

Homemade Sos Rojak Caleley Mengancam tak tengok gambar rojak buah ni?? Tergoda kan... Cuba bayangkan makan rojak buah bersama keluarga di bawah pokok yang rendang sambil berebut, pasti sedapkan...Nak beli agak terhad …

Teh Tarik Place - Sunway Putra Mall

Teh Tarik Place - Sunway Putra Mall Sebelum ni, ana telah pun menerima jemputan dari Food Ink untuk review Teh Tarik Place di Selayang, namun ana tidak dapat hadir ke sana. Baru-baru ni, selepas menonton filem Di…

WW : Buah Binjai

Buah Binjai  Wordless Wednesday : Jom kongsi siapa ada pengalaman dan kisah tentang buah binjai ??

Rayuan Permohonan BR1M 2016

Pagi tadi ana menemani jiran ke Pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri cawangan Rawang untuk bertanya mengenai kaedah rayuan permohonan BR1M 2016 nya yang berstatus tidak lulus setelah dilakukan semakan status. Memandangkan beliau …

Kari Kerang Bersama Terung Pipit

Resepi Kari Kerang Bersama Terung Pipit  Kenal tak terung pipit?? Ana pernah terbitkan satu entri tentang terung pipit ni di  SINI  . Seperti yang pernah ana ceritakan dahulu di www.anajingga.com , di kampung halaman …

De'Xandra - Haruman Yang Mewangi Inspirasi  Antarabangsa

De'Xandra Perfume Pertengahan Januari lepas, ana telah memenangi satu Giveaway di Instagram yang menghadiahkan sebotol wangian perfume  jenama yang paling laris dan terkenal masa kini, tak lain tak bukan De'Xa…